- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kruszyna
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham Cie skarbeczku!
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
u Was tez taka piekna pogoda?pogoda to zdecydowanie duzy plus wczesno-letnich maluszkow... wczoraj w koncu sie wyspalam bo mielismy rozmowe z synkiem i pooprosilam zeby choc ta jedna noc dal sie mamusi wyspac... ale teraz juz w pelnej formie znow fika na calego...
kruszynka my tez mowimy ze pilkarz he he
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy u was tez taka pogoda w kratke?
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
a jaka pogoda u Ciebie u mnie cieplo i wiosennie az chce sie zyc...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do waszych pilkarzy to niektorzy zdaza na Euro nie?
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
Pod koniec maja to juz na pewno bedzie ladnie...mam nadzieje ze wrzucisz jakies fotki po wielkim dniu?ciekawa jestem sukienki Milenki...bedziecie tutaj robic chrzest, tak?jakie formalnosci trzeba bylo zalatwic??u mnie juz jest ponad 30 stopni ale w domu remont i o opalaniu poki co moge pomarzyc ale jeszcze zdarze,czasu coraz mniej a wszystko musi byc gotowe na czas...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do chrztu-robimy tutaj bo nie wiemy kiedy uda nam sie poleciec do Polski-co rok jest problem ,zeby zgrac sie wakacjami z mezem. nie potrzebujemy zadnych papierkow
a zdjecie dolacze-jasne-nie bylabym soba ale kiedy wasze maluszki juz przyjda na swiat tez prosze tu je pokazywac-(i tu robie mine kota ze Shreka)
Kruszyna to ciekawe z twoim imieniem(a wlasciwie jego brakiem )powiesz cos wiecej??
- kruszyna
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham Cie skarbeczku!
I teraz jest taka sama sytuacj z moim synkiem tez nie mamy imienia wybranego. Nawet nie mozemysie zdecydowac czy ma byc polskie czy hiszpanskie. To co mi sie podoba to bedzie trudne do wymowienia dla hiszpanow;) Poza tym mi sie podobaja imiona nietypowa, a nie co druga dziewczynka Julia a chlopczyk Jakub.
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
ja do niczego sie dzis czuje...brzuch mnie boli,caly a jak chodze to mnie boli w pachwinach chyba jakis gorszy dzien...
niewiem jak Wy mamusie jeszcze nie rozpakowane ale ja dalej nie moge uwierzyc ze za ponad 5 tygodni bede miala dziecko...
kruszyna fajna historia..ja tez mam imie z przypadku (dominika)bo mama nie wiedziala ze beda blizniaki wiec nazwala nas wedlug imion jakie przypadaja w dzien naszych urodzin(kalendarzowo) i tak siostra jako ze byla 1 ma z dnia urodzin a ja jako ze druga to z nstepnego dnia...
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
A ja ma mega rozrywke, pan robotnik sobie spiewa caly dzien w nieboglosy chyba zostane specjalista od katalonskich piesni przez ten kolejny tydzien...
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gumis masz sliczne imie.jedno z moich ulubionych. I masz siostre blizniaczke? ale fajnie...oj te bole w pachwinach-to chyba najbardziej wkurzalo mnie w ciazy.Ale z chwila porodu przeszly.(aaa nie. najbardziej przeszkadzala mi nietolerancja pokarmowa) tez przeszla od reki..
Hahaha to fajnie masz z panem robotnikiem-za paredni bedziesz spiewac razem z nim
Kamila -chyba to nie juz???Do porodu krzyz boli niemilosiernie plus skurcze w dole brzucha. Wlasciwie to wrazenie zaciskajacej sie obreczy w dolnej czesci brzucha. w razie czego dasz znac jakby sie zaczelo??
a waga sie nie przejmuj. full kg pojdzie od razu z wodami,lozyskiem ,no i Karolinka tez pare odejmie. a reszte zrzucisz (jesli cos zostanie) przy maluchu.
z moim imieniem to bylo tak,ze urodzilam sie dwa m-ce przed terminem . moi rodzice byli wtedy w Czechoslowacji u mojej ciotki.Ciaza od poczatku byla zagrozona ,,wiec Czesi w obawie przed problemami pedem zawiezli moja mame na strone polska . urodzilam sie i lekarze nie gwarantowali,ze przezyje-wiec moja mama od reki ochrzcila mnie imionami ,ktore jej sie najbardziej podobaly. a moj tato mial nadzieje,ze bede chlopcem (mialam byc Waldkiem)
Gumis pytalas o chrzest- oplat nie ma jako takich. Jakby cos to chyba ile uwazasz. Musze sie dopytac tych co juz tu chrzcili. no i bez zadnych formalnosci-z tym,ze to ksiadz polski i cala ceremonia,msza tez beda po polsku.