BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

12 lata 7 miesiąc temu #357702 przez kruszyna
Co do samopoczucia to czujemy sie bardzo dobrze, synek caly dzien dokazuje, wczoraj poruszyl sie moze z dwa razy i sie troszke przestraszylam.

kamila jak ja Ci zazdroszcze tego spaceru :( Ja caly dzien dzisiejszy przelezalam jak kazdt zreszta przelezalam na kanapie, tylko uwaga uwaga zaszalalam i polezalam troche na balkonie;) Bo pogode to mam bardzo przyjemna, sloneczko i 24 stopnie, juz nie moge sie doczekac kiedy pojde w koncu na plaze, bo plaze mam bardzo blisko z balkonu ja widac, choc troche przyslaniaja inne budynki;)

Jutro mam kolejne kontrolne USG trzymajcie kciuki, żeby wszystko bylo dobrze, mam nadzieje ze nie bede musiala zostawac w szpitalu.

anuskka to juz wiem do kogo zajade wybierajac sie w przyszlym sezonie na mecz mojej ukochanej druzyny- Realu Madrid;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #357956 przez anuskka
A zapraszam zapraszam-ale nie licz ze bede dzielic z toba zainteresowanie meczem :S -jestem typowa baba,ktora pilke nozna ma w glebokim powazaniu.kibicuje jedynie w trakcie mistrzostw i to zawsze Polsce-choc zawsze mnie zawodza :P

no na szczescie deszcz dzis szybko ustal i wyszlo piekne sloneczko.juz bylam bardzo happy i zadzwonila babka ,ktora miala opiekowac sie Milenka jak wroce do pracy ,zeby powiedziec mi ,ze zmienila zdanie,bo jednak to za male dziecko itp...No i znow mam zagryche...

Kamila ja akurat mieszkam po drugiej stronie Madrytu niz Alcalai bylam tam tylko raz :P ale bardzo mi sie podobalo

12 lata 7 miesiąc temu #358212 przez gumis24
kruszyna i jak usg?mam nadzieje ze wszystko dobrze..
mnie wczoraj nie bylo bo nie mialam czasu(malowalismy z mezem sypialnie ale byl ubaw...) ale musze przyznac ze fajnie Was sie czyta:) super babki jestescie... :laugh: ja dzis leniuchuje tj odpoczywam ;) ale jutro zaczynamy pokoj malego nie moge sie doczekac..czuje sie dobrze chyba synkowi podoba sie to cale malowanie bo caly dzien szaleje... :laugh: dzis mam dzien pod tytulem jedzenie-spanie maz sie ze mnie smieje ze odkad mnie zna jeszcze nie widzial zebym miala taki apetyt...i znow dzis komentarz od znajomych ze mam duzy brzuch...i wszyscy mowia "ale bedzie ogromny." po tatusiu... ( moj maz ma 185 wzrostu i wazy 120 kilo-pewnie by sie pogniewal ze podaje to do publicznej wiadomosci :laugh: )
milego popoludnia!

12 lata 7 miesiąc temu #358358 przez kamila7-26
Gumis mi tez wszyscy mowia ze mam duzy brzuch troche mnie to drazni bo co ja moge za to hehe wazne zeby dzidzia byla zdrowa :) Ja gumis pokoj dla malej malowalam juz dawno bo stwierdzilismy z mezem ze namaluje postacie z bajek wiec mi to troche czasu zajelo na jednej scianie sa troskliwe misie a na drugiej kot sylwester i ptaszek tweety i powiem szczerze ze wyszlo super nawet sama nie wierzylam w takie zdolnosci (w planie awaryjnym mialam tapete hehe) nawet moje siostry stwierdzily ze to nie moglam ja namalowac :)( zawsze mozna liczyc na wsparcie rodzinki :P)
Kruszyna trzymam kciuki za Was zeby wszystko bylo dobrze daj znac koniecznie!!!
Anusska ja tez wracam do pracy po 4 miesiacu juz nawet znalazlam zlobek blisko domu ciekawe jestem jak to bedzie pewnie serce mi peknie :( ale wiem ze robie to przede wszystkim dla niej zeby miala lepsza przyszlosc!!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #358468 przez kruszyna
Czesc dziewczyny jestem tak wkurzona ze zaraz kogos pogryze :angry: Tak sie wkurzylam na tej wizycie, w 33 tyg moj kochany lekarz do ktorego chodze prywatnie od prawie poczatku ciazy stwierdzil dopiero teraz hmmm moze faktycznie trzeba bylo zalozyc pessar. No dziekuje bardzo czemu wczesniej o tym nie pomyslal, przynajmniej troche by byla pewniejsza o to ze donosze ciaze. No a teraz nie ma sensu go zakladac podobno, bo daje mi jeszcze maksymalnie 2 tyg do porodu. A no i jeszcze okazalo sie ze maly jest ulozony posladkowo:( No i niby przy ostatniej wizycie wazyl 1800 a teraz tylko przybral do 1900 w przeciagu 2 tyg.
A i jeszcze zapomnialam dopisac ze jak wracalismy z wizyty to zlapalismy kapcia, i nim moj chlopak wymienil kolo to ja bylam juz ugotowana, wsciekla i sie musialo oczywiscie komus dostac, a ze jedyna osoba w poblizu byl wlasnie on to jemu sie musialo dostalo, strasznie przykro mi jest teraz ze na niego nakrzyczalam przeciez to nie jego winna. Cholerne hormony mam juz tego dosc. Niech ten dzien sie skonczy ide spac.

gumis a mnie wlasnie komentuja ze mam maly brzuszek ze wygladam najwyzej na koniec 5 miesiaca

Milej nocy kolezanki;) Dziekuje ze ciagle pytacie co u mnie i malenstwa, za to zainteresowanie jakim nas dazycie :)

12 lata 7 miesiąc temu #358519 przez gumis24
kruszyna no to mialas dzien kochana...nie dziwie sie ze jestem wsciekla kto by nie byl..lekarze obudzil sie czy co??zwlaszcza ze skoro chodzisz do niego od poczatku to wie co i jak...mi tez mowili ze mam malutki brzuch ba! ze za maly a pozniej tak mnie "wybilo" ze teraz w druga strone komentuja ale tym to sie akurat nie ma co przejmowac wplyw mamy na to zadny.. :) moze sie jeszcze obruci synus..odpoczywaj duzo i sie nie denerwuj (choc wiem ze to nie latwe) bo to nie pomaga...bedzie dobrze!!buziaki :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #358703 przez kamila7-26
Czesc dziewczyny :) dzisiaj wstalam w dobrym humorze Karolinka dala mamusi pospac :) sloneczko za oknem :) trzeba sie wziasc do pracy!! Milego dnia Wam zycze!!

12 lata 7 miesiąc temu #359557 przez kamila7-26
Widze ze kolezanki sa bardzo zajete od wczoraj taka cisza!! Pozdrawiam i zycze milego weekendu!!

12 lata 7 miesiąc temu #360285 przez gumis24
czesc dziewczyny ja sledze forum na biezaco ale nie mialam kiedy pisac..pokoj malego skonczony,wyglada slicznie! Kamila 7-26 no pieknie ciekawa jestem pokoju Waszej pociechy ja niestety mam zero zdolnosci artystycznych (no prawie)wiec poszlam na latwizne i kupilam w UK duze naklejki na sciane z miki i kubusiem puchatkiem ale musze jeszcze zaczekac az sciana doschnie wedlug instrukcji ze 3 tygodnie a nie moge sie doczekac.. ;) robilismy dzis probe video niani ( mam taka z motoroli)powiem Wam ze fajna sprawa!dziala bez zarzutu,nasz dom jest naprawde spory i wszedzie zasieg nawet w ogrodzie... takze bede mogla malego "podpatrywac"non -stop :)
a co u Was?jak sie czujecie?upaly daja sie we znaki...ja dzis zaszalalam i kupilam az 4 pary bikini (cii,nie mowcie mojemu mezowi ;)takze jak tylko skonczymy remont bedzie czas na relaks... :)
milego weekendu

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360982 przez anuskka
hej laski. ja tez ostatnio tylko mialam czas zeby poczytac.najpierw szylam kostium Izie na expo manga,pozniej bylismy w polskiej szkole,no a sobota to wiadomo.A dzis z samego rana zadzwonil moj syn ze szkoly,za zapomnial DNI a maja wazny egzamin z angielskiego i pilnie musze mu go zawiesc. no i dopiero teraz wreszcie sobie usiadlam.

Kruszyna niezly mialas ten piatek.A lekarze tutaj sa beznadziejni.Rozmawialam z radiologiem -polakiem ktory pracuje tu w szpitalu i potwierdza,ze to co w Polsce w lecznictwie jest norma tu wydaje sie byc czyms niezrozumialym i niepotrzebnym. Trzymam mocno,zeby synus zmienil pozycje.

Kamila jak Karolinka-nie wybiera sie jeszcze na swiat?

Gumis malujcie ,malujcie/niech Ryanek ma sliczny kacik

oj dziecko mi sie bunci...

wiecie az trudno uwierzyc,ze Lenka jest juz z nami trzy miesiace

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361015 przez kamila7-26
W koncu jakis odzew :) juz myslalam ze zostalam sama!! Gumis fajnie znowu Cie czytac napewno pokoik dla synka bedzie sliczny naklejki na sciane sa bardzo fajne mniej klopotu niz malowanie sprobuje dolaczyc zdjecie mojego arcydziela sama ocenisz :) a upaly daja sie we znaki nogi puchna Anuskka Karolince chyba dobrze w brzuszku mam skurcze ale nie schodza ponizej 15 minut mam jeszcze 2 tygodnie do terminu ale ja juz bym chciala urodzic!! Anuskka musisz koniecznie wstawic nowe zdjecie Milenki jeju jak ten czas szybko leci juz 3 miesiace ma Twoja pociecha :) ucaluj ja serdecznie!!

12 lata 7 miesiąc temu #361018 przez kamila7-26
niestety nie wiem jak wstawic zdjecie tzn jak zmienic jego wielkosc :(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361048 przez anuskka
Kamila sprobuj na stronie www.zmniejszacz.pl .(musi miec najwyzej 150 kb) a zdjecie Lenki wstawie-owszem-moze nawet z mamusia...

i nie martw sie-Karolinka wczesniej czy pozniej musi wyjsc.Korzystaj i odpoczywaj
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #361156 przez kamila7-26
Dziekuje za rade pozniej sprobuje :) a Milenka jest cudowna :) mama rowniez:) jeju juz sie nie moge doczekac mojego skarbu!!!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361242 przez kamila7-26
To jest jedna sciana tylko ze krzaczek jest pomalowany na zielono a kwiatki kolorowe :)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka