BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

12 lata 7 miesiąc temu #361246 przez gumis24
czesc dziewczyny!anuskka ale Milenka urosla!wow sliczna jest :kiss: a Ty taka szczuplutka az trudno uwierzyc ze to Ty urodzilas te krolewne...cudne jestescie :)
kamila7-26 skurcze masz juz co 15 minut?mojemu mezowi jakis kolega powiedzial ze jak jego dziewczyna rodzila to kazali do szpitala jechac jesli skurcze sa regularne i co 10 minut...biedny juz sie tak tym porodem martwi,ciagle mnie pogania ze mam juz torbe spakowac..taki kawal chlopa a tak sie o mnie boi slodkie to nawet... ;)
Ja dzis leniuchuje po wczorajszym calodziennym malowaniu...rano pojechalam na badanie krwi i szybkie zakupy a pozniej spowrotem do lozka i wstalam w poludnie..martwie sie bo apetyt mi dopisuje i to na same slodkosci a mialam nadzieje nie przekroczyc 10 kilo w ciazy :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361253 przez kamila7-26
A to druga sciana (pierwsza sciana jest na stronie 21)
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #361268 przez kamila7-26
Gumis powiem szczerze ze tez mialam okres na slodkosci i niestety mnie to zgubilo :( w krotkim czasie odrazu `przytylam 5 kg niestety teraz mam w sumie 16 na plusie ale dam rade po pòrodzie biore sie odrazu za te kg mam nadzieje ze je pokonam :) co do skurczy polozna mi mowila ze co 4 minuty jak beda to mam jechac do szpitala ze wczesniej nie ma sensu oj juz bym chciala miec je co 4 minutki ciezko mi a teraz jeszcze te upaly masakra!!!

12 lata 7 miesiąc temu #361319 przez gumis24
kamila7-26 wow ale slicznie!chyba zajelo Ci to wieki ale warto bylo bo naprawde slicznie :) teraz sobie mysle ze takie naklejki jak ja mam to oklepane nie to co Ty...ah zawsze lubilam ta bajke o tych misiach..;)
ja chyba jakas nienormalna jestem bo mialam nic nie robic a zabralam sie za sprzatanie i prasowanie...powiem Wam ze w domu zawsze jest cos do zrobienia :ohmy: a moj maz juz zagaduje o 2 dziecku,chyba oszalal takie tempo...jeszcze tego maluszka nie mamy ze soba a on juz o kolejnym..ja jestem z duzej rodziny i nie fajnie chyba byc jedynakiem ale tak zaraz jedno po drugim...!?musze mu to wybic z glowy.. :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #361407 przez kamila7-26
Dziekuje za pochwale :) warto bylo na pewno sama satysfakcja daje duzo :)
Ale ten Twoj maz szybki haha juz mysli o nastepnym dziecku chociaz powiem szczerze ze moj tez o tym mowi :) ale ja narazie czekam na moja kruszynke pozniej bede myslec o braciszku lub siostrze:)

12 lata 7 miesiąc temu #361435 przez anuskka
Kamila sliczny pokoik.

He he wasi mezowie sa super. Oj zrewiduja te plany szybciutko....Ale z drugiej strony dwoje dzieci latwiej daja chwile wytchnienia ,kiedy sie wspolnie bawia -ale zanim dojdzie do wspolnych zabaw nie jest latwo. Jedno wali w jedna strone drugie w druga-a ty nie wiesz ktore lapac najpierw...

12 lata 7 miesiąc temu #361660 przez Agathe888
Czesc, ja mieszkam w Barcelonie i tez bede rodzic w Hiszpanii. O ciazy dowiedzialam sie kilka dni temu:) Ciesze sie, ze nie jestem tu sama i bedzie okazja podzielic sie radami i wskazowkami. Bede sledzic forum i chetnie podziele sie moimi doswiadczeniami. Na chwile obecna skupiam sie na ustaleniu nowej diety i znalezieniu dobrego kremu na rozstepy..ahh oby nie! Czy mozecie polecic jakis dobry kosmetyk?

12 lata 7 miesiąc temu #361712 przez kamila7-26
Witam Cie serdecznie Agathe888 i gratuluje szczesliwej nowiny :) to dopiero poczatek tej pieknej przygody :) ja juz na finiszu!! Dlugo jestes w hiszpanii?? Co do rozstepow mi znajome hiszpanki polecily robic samej krem tzn krem nivea ten w niebieskim opakowaniu rozrobic z kremem Rosa Mosqueta( ja kupuje w mercadonie) i jak narazie dziala nie wiem czy to dzieki niemu czy nie ale fakt ze nie mam rozstepow :)
Anuskka masz 100% racje szybko odejdzie pewnie im ochota na drugie dziecko jak sie pojawi pierwsze hehe ja sobie narazie tego nie wyobrazam :) moj maz on to od samego poczatku chcial blizniaki :)( moja babcia jest z blizniakow wiec bylo to mozliwe) jak poszlam na pierwsze usg to jak zadzwonilam po to pierwsze pytanie ile glowek :) troche sie zawiodl jak powiedzialam ze jedna :lol: ale teraz swiata nie widzi poza Karolcia juz tez nie moze sie doczekac rozwiazania wczoraj mi kazal po schodach chodzic :P

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361716 przez anuskka
Hej Agathe.Witaj . Napisz cos wiecej o sobie ..
Ja na rozstepy uzywalam balsamu z przeciw roztepom Vichy dla kobiet w ciazy-swietnie sie sprawdzil.Ale tez kolezanki polecaly balsam z Mustela. Cenowo sa podobne.

u nas przyszla pora na filtry przeciwsloneczne.Kupilam Milence balsam z la roche -posay z faktorem 50.ladnie pachnie.zobaczymy jak sie sprawdzi.

A i dziewczyny jesli zamierzacie zakladac malenstwom kapelusiki to radze juz szukac.Najmniejszy jaki znalazlam dla mojej Lali byl za duzy i musialam go zwezac. najlepiej mierzyc obwod.noworodek ma ok 33-34 cm.

dzis idziemy na bilans do pediatry

Kamila moj za kazdym razem modlil sie zeby niebyly blizniaki.nie wiem czemu,ale bardzo go to przeraza

12 lata 7 miesiąc temu #361852 przez gumis24
Agathe witaj na forum! :) ja mieszkam niedaleko Ciebie bo w nadmorskiej malej miejscowosci niedaleko Girony...jak dlugo jestes w Hiszpani?Gratuluje ciazy :) ja na poczatku bylam troche przerazona ze bede rodzic w obcym kraju ale teraz juz ok ;)
ja na rozstepy uzywam trofoplastin ostatnio byly 2 paki na rynku takze wychodzilo troche taniej...probowala wielu roznych kremow i stad i z PL ale ten moim zdaniem jest najlepszy nawet po calym dniu a z lenistwa nakladam raz dziennie ,wieczorem skora nadal jest nawilzona....
kamila7-26 moj maz tez mial nadzieje na blizniaki bo i ja jestem z blizniat i rowniez jego mama byla...i nawet na usg pytal lekarza czy aby na pewno jedno dziecko widac...a na drugim czy aby nic sie nie zmienilo... :laugh:
chyba zaczyna mi brzuch opadac bo jak siedze to mam malego "na kolanach" no udach he he
moj genialny maz zaprosil dzis wszystkich swoich pracownikow (10 osob) na grilla popoludniu takze musze zmykac na zakupy..naprawde czasem sobie mysle , co ja bym bez tego faceta robila to sie chyba nazywa odpoczynek... :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #361886 przez kamila7-26
Gumis widze ze Nasi mezowie sa podobni hehe co do brzucha to mi opada ale podobno i tak jest jeszcze wysoko wczoraj pani w aptece stwierdzila(kolejna zyczliwa osoba) ze mam bardzo duzy brzuch i sie nawet pytala czy sa dwa w srodku a ja na to ze jedna dziewczynka to sie przerazila masakra jakas dla mnie ten moj brzuszek wcale nie jest taki duzy tylko mi cisnienie podnosza!! Widze ze maz dostarcza ci zajec pewnie mysli ze sie nudzisz sama w domu :P powodzenia z tym grilem zebys miala sily to wszystko przygotowac!!

12 lata 7 miesiąc temu #361918 przez anuskka
Oj Gumis chyba wsiadam w Ave albo jakis samolot i pedze na tego twojego grila.

Kamila nie przejmuj sie pania z apteki-zaloze sie ze ona i bez ciazy ma albo bedzie miala wiekszy...

12 lata 7 miesiąc temu #361984 przez kruszyna
Hej dziewczyny, witam po krotkiej przerwie ktora niestety spedzilam w szpitalu. Ale nie martwcie sie juz jest wszystko dobrze, wlasnie wczoraj zwialam ze szpitala jak nic sie zlego nie dzieje to nie bede przeciez bez sensu siedziec do samego porodu. No i mam juz zaplanowana date cesarki na 6 czerwca jesli nic sie nie zmieni. Mam za waska miednice zeby rodzic naturalnie z czego bardzo sie ciesze modlilam sie o cc, no a poza tym maly nadal ulozony posladkowo.

Moj narzeczony na szczescie nie mowi nic o nastepnej dzidzi. Chyba za duzo strachu sie nazarl przez ta ciaze i nie chce ppowtorki z rozrywki.

12 lata 7 miesiąc temu #362003 przez gumis24
anuskka zapraszam,jedzonka sporo wystarczy dla wszystkich :)
kruszyna to dobrze ze wszystko w porzadku..no ciezka masz ta ciaze kochana ale skoro date masz na 6 czerwca to juz naprawde niedlugo wytrzymasz no i najwazniejsze ze wszystko ok..ja tez chcialabym urodzic na poczatku czerwca ale to niestety nie odemnie zalezy.. ;)
kamila7-26 tez sobie pomyslalam ze nasi mezowi sa podobni he he...mnie bardzo dziwia takie komentarze mnie tez sie to zdarza,ja osobiscie nigdy nie komentuje wygladu ciezarnych czy wielkosci ich brzucha tym bardziej mnie to dziwi...zreszta jaki ma sie na to wplyw?! dziecko rosnie wiec i brzuszek...nie warto sie tym przejmowac ale mnie tez to denerwuje.. :ohmy:

12 lata 7 miesiąc temu #362006 przez kamila7-26
Anuskka ale mnie rozbawilas :) dziekuje bardzo za slowa pociechy :kiss:
Kruszyna witam i ciesze sie ogromnie ze u Was wszystko dobrze :) a tego 6 czerwca to ktory bedzie tydzien ciazy?? bede trzymac kciuki mam nadzieje ze juz z moja Karolcia bo ja mam planowany termin na 27 maja!!

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka