- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A ty bierz te tabletki coby nic ci nie dokuczalo. i glaskam Ryanka.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a z tymi pieluchami to dziwne. u nas dawali,a do przemywania pepka kazali uzywac tylko wody i mydla.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

anusska jakich pieluszek uzywasz?nie moge nigdzie znalezc huggies sa tylko te dodot jakos nie jestem przekonana choc wczoraj zwrocilam uwage ze wcale nie sa tanie 9 euro za 28 pieluch...a poza tym niewiem ile kupic tych 1?niektorzy mowia zeby tylko 1 paczke a pozniej odrazu 2...?
jak Milenka?grzeczna czy daje Ci popalic?

ciekawe jak tam Hiszpanka...?

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
w sumie zuzylam 3 opakowania huggiesow newborn ,ale Milenka zaczynala z waga 2700.
fajnie ze brzuch cie juz nie boli.teraz rozkoszuj sie tymi tygodniami co ci zostaly-az ci zazdroszcze,bo ja za 11 tyg. musze wrocic do pracy i na sama mysl lapie dola .
Milenka raczej grzeczna-choc to takie mamusiowe dziecko i jak mnie nie widzi to rozpacz. Ale poza tym spi w nocy ladnie,nie ma kolek i rosnie jak na drozdzach.gada(aaa,eee)do siebie i do nas-a najnowsza umiejetnosc to cmokanie.teraz czekam na swiadomy usmiech.
ciesze sie ze u ciebie dobrze.buziaczki
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

nie dziwie Ci sie za lapiesz dola..ja mam to szczescie ze nie pracuje i ze mozemy sobie na to pozwolic utrzymujac dobry standart zycia...swoja droga cud ze juz nastepnego dnia po porodzie nie trzeba wracac do pracy

- Salma
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ja przeżyłam szok jak dowiedziałam się, że w Hiszpanii nie istnieje Pampers! Nie mogłam w to uwierzyć. Ale podobnie zareagowałam na brak podpasek Always.
Czy kupowałyście podkłady do przewijania dziecka? Takie jednorazowe? Przyjaciółka w PL mówi że się sprawdzają i używała je też dla siebie do łóżka po porodzie.
Anusska czym przemywałaś kikut pępowiny u Milenki? Czy położna poleciła Ci jakieś specjalne kosmetyki dla dziecka i Ciebie?
Z ta krwią pępowinową to słyszałam, że za darmo pobierają do banku ale nie dla Twojego użytku a jak zapłacisz ok 1000 euro to jest ona zachowana specjalnie dla Twojego użytku. ja się będę o to dowiadywać.
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

co do krwi pepowinowej to rzeczywiscie mozna ja darowac...ale tak sobie mysle czemu nie skoro mozna komus pomoc..ponoc to jest tak ze szanse ze nasze dziecko bedzie jej potrzebowac sa nikle a na dorosla osobe nie jest jej wystarczajaco duzo...ale mozna pomoc jakiemus dziecku a skoro i tak ja wyrzucaja...
ja tez bylam zaskoczona ze nie ma pampers,always,gerber i jeszcze kilku innych moim zdaniem taka "strategia" hiszpanii ze promuja swoje ,tylko to jest dostepne,wiec z braku innych firm kupuje sie to co jest...choc wedlug mnie jako konsument mam prawo wyboru...
ja zadnych podkladow nie kupuje to chyba dosc indywidualne ale zarowno moja siostra jak i przyjaciola nawet podpasek nie potrzebowaly tylko wkladki higieniczne...
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Salma masz racje ,ze tutaj najwiekszym uznaniem ciesza sie produkty krajowe-niewazne,ze w rzeczywistosci robia je chinczycy,marokancy latynosi z Ameryki pol. i czesto w swoim wlasnym kraju. Wazne ze na etykiecie jest made in Spain. Z drugiej strony gdyby w Polsce robilo sie tak samo moze troche poprawiloby to sytuacje ekonomiczna.
podkladow nie kupowalam w szpitalu uzywaja przescieradelek i jesli sie pobrudza to bez problemu dostaje sie na zmiane a dla mamy podkladyn daja,wkladki higieniczne tez- takie specjalne poporodowe.ja sobie wzielam za to majtki jednorazowe. mozna je kupic w aptece-ale takie same a tansze sa w carrefourze,czy alcampo.
do kikuta pepuszka kazaly uzywac wody i mydla . Z kosmetykow nic nam nie polecali-w szpitalu dostalysmy w pakiecie powitalym probki z musteli. a tak na marginesie tomam caly zestaw z tej firmy i u mnie sprawdza sie swietnie-jest lagodny , dobrze pielegnuje skore Milenki nie uczula i jest bardzo wydajny.
Salma wiem co czujesz wagowo. ja normalnie waze ok. 50 kg. w ciazy przytylam 12- w poprzednich tylko 7-8. ostatni miesiac czulam sie jak wieloryb,spalam w salonie na sofie ,bo moglam polozyc sie na boku i oprzec plecy o oparcie. A Milenka przy porodzie miala 2940-tylko dzieci traca na wadze w pierwszych dniach i przy wypisie miala tylko 2700
Gumis pewnie,ze wrzuce zdjecia-tylko musze je pozmniejszac.
Zazdroszcze ci ze nie pracujesz . ja normalnie po dwoch tygodniach bez pracy jestem nie do wytrzymania,po prostu brakuje mi czegos.(po dwoch tyg. w pracy znow marze o wolnym)-ale teraz to zupelnie inna bajka i wolalabym pobyc dluzej z Lenka w domu.
a dziewczyny nie wiem jak tam uwazacie-ale jesli obawiacie sie kolek u malenstwa to raczej sprowadzcie sobie cos z Polski,bo tu"ma samo przejsc" podobnie jak katarek,czy plesniawki. herbatke koperkowa dla was mozna dostac w liedlu,badz sklepie zielarskim- ale maluch musi meczyc sie sam.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

do prania uzywam plynu Norit bebe --nie jest zly spiera wszystkie plamy.
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
ciekawe co u Hiszpanki bardzo dawno nie zagladala...
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A Hiszpanka ma problem z wejsciem na stronke
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

anuskka a zalatwialas cos w Polskiej Ambasadzie w zwiazku z narodzinami Milenki?