- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- Salma
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
moj maluszek coraz bardziej ruchliwy szczegolnie w nocy i nad ranem mam nadzieje ze mu tak nie zostanie...he he
A i zamowilam juz wozek moze troche wczesnie ale co tam...
Anuskka jak tam zalatwianie?mam nadzieje ze juz nie dlugo..?jak sie czujesz?jak Milenka?
- Salma
- Wylogowany
- gaworzenie
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Milenka tez dawala popalic po nocach i w pewnych porach-myslalam ,ze bedzie ruchliwa-ale to w miare spokojne dziecko.
A pogoda -cudna-az sie nie chce wracac ze spacerow.
Salma wg gina na poczatku stycznia mala wazyla 2250g. Bylam przekonana ,ze do porodu-czyli ponad miesiac dojdzie do 3500-i co? nie wiem ,czy sprzet do d...,czy gin tak sobie po prostu walnal ta wage. No i nie mowac o marginesie bledu.
Milenka mi sie ostatnio wycwanila.nie chce zasypiac w lozaczku.placze przerazliwie i dopire kiedy ja wezme i przytule uspokaja sie. a poniewaz mam miekkie serducho i nie moge patrzec na jej rozpacz-to pewnie moje mocne postanowieia spelzna na niczym i Milenka bedzie usypiac na rekach...
a ja bylam wczoraj u polozej na kontroli.szwy prawie sie rozuscily,wszystko goi sie dobrze.cycki ok.dostalam skierowanie na morfologie i informacje doteczaca antykoncepcji podczas karmienia
a dzis nas czeka pediatra...
- hiszpanka
- Wylogowany
- gaworzenie
- mama 14 - latki i miesiecznego synka :)
- Salma
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja to Wam powiem, ze nie dożyje takiego momentu jak Hiszpanka- mój syn wielkolud uciska mi tak potwornie narządy wewnętrzne , że tracę oddech i wszystko mnie boli. Przekręcił się głowa w dół i kopie na przemian raz w przeponę raz w żołądek. Idę do lekarza we wtorek pogadać co mam robić...
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- Salma
- Wylogowany
- gaworzenie
Jutro idę do ginekologa z moimi wynikami, Ciekawe co powie na mojego dużego malucha! Zwolnienie lekarskie mi się jutro kończy, ginekolog m ostatnio wypisał, ale ono się nie nadaje - długi opis mojej choroby a żadnych danych lekarza i moich. Nie umiałam się z nim dogadać, że nasz NFZ bez numerków nic nie łyknie. Jutro idę z narzeczonym, jak mu nie wytłumaczy to będę mieć problem...
A mój syn szaleje, kręci się i wierci od 4 rano.
Ciekawe jak Hiszpanka...
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Milenka-3 tygodnie.
Hej dziewczynki. U mnie nadal wizyta rodzinki i po raz kolejny ciesze sie,ze mieszkam tyle km. od nich . Nie bede sie tu zalic ,ale marze,zeby juz pojechali....
Salma a ty zwolnienia wysylasz do Polski?A mijuz szkoda,zenikt sie nie kreci po moim brzuchu...
Gumis ja wciaz mam hustawki nastrojow-nawet gorsze niz w ciazy.wczoraj bylam pytac sie o guarderie i pobeczalam sie na mysl ,ze juz wkrotce malutka spedzi tam wiecej czasu niz ze mna.
spadam bo mnie wzywa
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
ja od kilku dni zle sie czuje a wczoraj w nocy znow tak mnie bolal brzuch ze nie wiedzialam co ze soba zrobic..musze jednak bardziej uwazac na diete...oj juz coraz bardziej nie moge sie doczekac konca tej ciazy...Ryan coraz wiekszy i bardzo duzo sie rusza...
Hiszpanka co u Ciebie??
- hiszpanka
- Wylogowany
- gaworzenie
- mama 14 - latki i miesiecznego synka :)
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- Salma
- Wylogowany
- gaworzenie
Tak, wysyłam zwolnienia do PL bo w PL jestem zatrudniona.
Gumis, brzuch ciebie boli od jedzenia? jesteś pewna?
Hiszpanka, moja przyjaciółka urodziła wczoraj 2 tyg po terminie, tak więc jeszcze chwilka. Wszystko było w porządku więc u Ciebie też tak będzie zobaczysz!
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- Salma
- Wylogowany
- gaworzenie
Słuchajcie, może ja przesadzam, ale w Hiszpanii mają jakiś bardzo wyluzowany stosunek do prowadzenia ciąży. W PL chodziłam do ginekologa co 3-4 tygodnie, za każdym razem robiłam szczegółowe badania krwi, hormonów tarczycy, moczu (posiew 2 razy), ciśnienia krwi, wagi. Co drugi miesiąc toksoplazmozę, bakteriogram flory i cytologię.
Tutaj (od 2 miesięcy) nikt się mnie jeszcze nie zapytał ile ważę i jakie mam ciśnienie, jak poprosiłam ginekologa o skierowanie krwi na badanie THS (mam niedoczynność i biorę hormony) to powiedział, że nie może bo nie jest endokrynologiem, a na ostatniej wizycie nawet mnie nie zbadał tylko obejrzał wyniki krwi!!!
Dodatkowo wszędzie piszą o badaniu wzroku przed porodem, a tu lekarze pierwsze o tym słyszą.
Teraz ty Gumis mi piszesz, że coś cię w brzuchu boli a położna nie wie co to ale daje ci tabletki!!! Zamiast wysłać cię na USG żeby sprawdzić czy przypadkiem to nie problem z łożyskiem - ja tak miałam w listopadzie, potworny ból w okolicach gdzie kiedyś miałam jajnik, lekarze w Madrycie nie wiedzieli co to a w PL zrobili mi USG i wyszło że w tym miejscu rośnie mi łożysko i uciska na inne narządy. Ból przeszedł, ale byłam spokojna.
ale za to w PL nie robią testów przedoperacyjnych kobietom w ciąży ....