- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- gigi76
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- mama 14 - latki i miesiecznego synka :)
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anuskka, jak juz dotrzesz do domu napisz koneicznie czy nacinali Ci krocze?
tak slonce-nacinali a potem pozszywali-ale powiem ci ,zenie mam zadnych problemow z rana-ani nie boli,ani nie ciagnie- chodze i siedze normalnie..Bolij edynie brzuch-wiadomo macica sie kurczy.
oj uciekam moje szczescie sie budzi.
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
A tak poza tym, ale fajnie, ze juz masz to malenstwo przy sobie. Jak tam dzieci ciesza sie? Troche im sie teraz swiat powywraca do gory nogami

- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es

jak bedziesz miala czas to prosze napisz nam jak tam opieka w szpitalu i warunki?bez zarzutu?szybko Was wypuscili do domku...jak poszedl Ci porod chyba "nie taki diabel straszny"?ale jestem ciekawa tego Twojego malenstwa...sciskam cieplutko
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

acha do szpitala nie macie po co sie spieszyc. ja poszlam ,ze skurczami co cztery min.ale okazalo sie ,ze nie mam prawie rozwarcia i wg nich-to jeszcze nie porod i odeslali mnie do domu.a za pol godz skurcze zagescily sie do dwoch min-a ja jak glupia mowilam ,ze jeszcze nie jedziemy,az moj maz sie wkurzyl i zadecydowal po trzecg godz ,ze wracamy do szpitala. Tam nadal nie byli pewni co ze mna zrobic ,bo rozwarcie bylo dopier na trzy palce. Ale ja powiedzialam,ze nie wroce do domu,bo praktycznie nie moglam ustac na nogach,nie mowiac o chodzeniu-a poza tym moje dzieciaki widzac mnie w takim stanie byly niezle wystraszone. Tak ze juz mnie zostawili. odeslali nas do sali ,gdzie czeka sie az rozwarcie dojdzie do 10 cm. tam robia lewatywe,znieczulaja. jestes tam sama z mezemi i polozne zagladaja co jakis czas. jak juz bylo pelne rozwarcie zabieraja was na porodowke. Moglam caly porod obejrzec w lustrze. Wszystko odbylo sie w przyjaznej atmosferze ,na czwartym skurczu mialam juz mala na piersi. Biedna owinela sie pepowina-byla sina i mialatroche problem zeby zaczac dobrze oddychac-ale zabrali ja na swoj stolik zrobili co trzeba i po chwili wrocila juz w porzadku. potem wracasz na sala de dilatacion na dwie godziny na obserwacje z dzidziusiem,mozesz go juz nakarmic. No a po tym czasie jesli wszystko jest ok zabieraja cie na poloznictwo. opieka jest super wszystko dokladnie wyjasniaja i sa na kazdy dzwonek.
Ale sie spisalam jakby cos pytajcie bo nie wiem jeszcze co chcecie wiedziec.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
anuskka jak tam coreczka?a Ty jak sie czujesz?az trudno uwierzyc ze masz juz tego skarba przy sobie...
ja jestem jeszcze troche skolowana ale ogolnie naprawde dobrze. a malenka jest cudna .Bardzo spokojna i po prostu nie moge sie na nia napatrzec.jak zmniejsze zdjecia to wrzuce.
Moje nastolatki przyjaly ja dobrze .Corka nosilaby mala na rekach,a syn nie jest az taki wylewny-ale zachowuje sie jak dumny starszy brat.
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Pewnei jestes jeszcze bardzo zmeczona, ale cudownie,ze masz oparcie w starszych dzieciach

- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

jak tak piszesz to bardzo ladnie Ci to poszlo;)gratuluje:)
jak daleko masz do szpitala?bo ja jakies 40 min autem i jak mnie beda wysylac do domu to sie wsciekne

- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Gumis , a Ty jak sie czujesz?
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

ja czuje sie dobrze...wczoraj mialam rewolucje zoladkowe nie mam pojecia od czego...od czasu tych boli zoladka staram sie jesc zdrowo ,malo i czesto poki co jest ok...no i dzieciatko duzo sie rusza i kopie takze jestem spokojna;)dni wypelniaja mi zakupy online rzeczy dla maluszka;)
trzymaj sie cierpliowsci kochana

- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Umylam dzis wszystkie okna w domu, polazilam po schodach z gory na dol chyba ze dwie godziny i NIC... moj syn postanowil zamieszkac u mnei w brzuchu na stale

Tak swoja droga, wyobrazacie sobie jakby ciaza trwala ze dwa lata? Z takim dwulatkiem olbrzymim w brzuchu chodzic? Horror

- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

mnie to sie wydaje ze na dniach urodzisz...

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Gumis do szpitala mam 5 min autem.ale tez mnie szlag (sorry za wyrazenie) trafial ze musialam wracac z bolami . po porodzie lezalam na dwuosobowej sali. na oddziale full pacjentek-(oj ten maj

Hiszpanka cierpliwosci -to juz na pewno niedlugo. Po prostu Davidek czeka na odpowiedni moment.i na pewno nie beda to dwa lata