- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- mama 14 - latki i miesiecznego synka :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
dziewczyny a jak sie juz urodzi to co pozniej?czy trzeba to osobiscie zglosic w konsulacie czy jak??u nas to juz wogole bedzie pokrecone bo malenstwo bedzie miec podwojne obywatelstwo jako ze moj maz jest brytyjczykiem...

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

co do samopoczucia to mam wrazenie,ze jestem hipopotamem skrzyzowanym z lokomotywa i niecierpliwie czekam do momentu kiedy bede mogla spacna brzuchu....

- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
co do papierow.. sama do konca jeszcze nei wiem co i jak i gdzie, ale w szpitalu mi wszystko powiedza... co do historii wiadomo, ze sa kobiety ktore koloryzuja, ale jak to sie mowi - we wszystkim tkwi zdzblo prawdy

Dziewczyny mam do Was pytanie, a wlasciwie do Ani bo jest blizej --- odszedl Ci juz czop? Nie mam doswiadczenia z nim z pierwszego porodu bo niestety czop i wody zostaly usuniete mechanicznie... przedziurawili mi pecherz plodowy bo mialam juz rozwarcie na 7 cm i skurcze, a wody nadal same nei odeszly... wiec nei wiem jak to wyglada normalnie.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Gumis z tego co wiem to musza pojsc oboje rodzice z dzieckiem do konsulatu(nie wiem ile masz na to czasu)jeszcze sie musze dowiedziec jakie papiery sie zabiera czy tylko ze szpitala-czy jakies inne-przypuszczam ze w przypadku malzenstw akt slubu. no a ciebie rzeczywiscie toknie bieganie podwojnie ...
a co do stopnia trudnosci w porodach to chyba nie ma reguly -ale fajnie jest pomyslec ze tym razem moze byc latwiej. Buziaki
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

To rowniez moja ulubiona pozycja na brzuchu i lewa noga do gory..he he alez ja za nia tesknie...

No zapytam dla pewnosci w polskim konsulacie jak bede za kilka tygodni...swoja droga nie usmiecha mi sie w te upaly jechac 2 godz do barcelony specjalnie...zabawne ze bralismy slub w Uk i wystarczyly same paszporty ale ta cala biurokracja i tak nas nie ominela bo teraz wszystko trzeba tlumaczyc,kopiowac i co tylko zgodnie z polskim prawem tak czy inaczej...
My o hiszpanskie obywatelstwo nie bedziemy zabiegac dla dziecka jako ze ma oba nasze tak czy inaczej i nie widzimy takiej potrzeby a Wy?
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

buziaki spadam pomedytowac troche

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

nie ma to jak ulatwienia urzedowe...
My nie bedziemy sie starac o obywatelstwo hiszpanske ,nie mam zamiaru przysiegac wiernosci krolowi. nie zalezy mi na nim- zreszta czuje sie polka -a dzieci jesli kiedys sie zdecyduja na zmiane- to zrobia to z wlasnej woli.
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wspolczuje chorobska-kuruj sie czym tylko mozesz.U mnie nadal nic. Czasem wydaje mi sie,ze to ,ze za pare dni bede mama jeszcze jednego malucha-to jakis sen

- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No wyobrazam sobie ,ze dla twojej corki posiadanie rodzenstwa to bedzie wielka frajda...
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Aniu, nie boisz sie , ze nie podolasz? Ja mam troche takich obaw zwiazanycgh z tym, ze przyzwyczailam sie juz do zycia bardzo neizaleznego.. cora prawie dorosla, my z mezem mamy wolne zawody.. wiec ciagle jakies podroze, wolnosc etc... a teraz taki maluszek... Bardzo go chcielismy i co do dnia planowalismy ciaze, ale czasem nachodza mnei takie mysli - czy dam rade? Jak to pogodze z moja praca etc... a z drugiej strony nei moge sie doczekac jak go zobacze

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
owszem mam watpliwosci jak sobie poradze w nowej sytuacji-zwlaszcza jak pogodze prace z brzdacem. I tak jak u ciebie juz bylismy praktycznie niezalezni z mezem-ale coz tak mialo byc. damy rade -choc na pewno bedzie ciezko.
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

My tez mamy pieska goldena oj z pewnoscia bedzie to dla niego spora odmiana...
Nas jako ze to nasze pierwsze dziecko co chwila ktos "straszy"...nacieszczcie sie cisza itp...wkurza mnie to...nie bedzie tak zle...my rok staralismy sie dziecko a jak zobaczylam pozytywny test to sie przerazilam...