- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- mama 14 - latki i miesiecznego synka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es

- Salma
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jeżeli ci się takie modele wózków podobają to sprawdź jeszcze CARAVEL firmy NAVINGTON w kolorze white sea. Znajoma ma i jest zachwycona.
Anuskka, ja mieszkam w Alcobendas i chciałabym rodzić w nowym stosunkowo szpitalu Infana Sofia w San Sebastian de los Rayes. Milenka musi być strasznie słodka, taka kruszynka, wymiary idealne dla matrony Hiszpanki

Hiszpanka, urodzisz w ten weekend, zobaczysz! Trzymaj się i nie przejmuj. Termin masz chyba na jutro? w weekend na spokojnie jedź do szpitala niech ci KTG zrobią i sprawdzą wody, jak będzie ok, to lepiej poczekać niż wywoływać. I pamiętaj, że Twoja matrona nie jest najwyższych lotów i mogła ci źle termin wyznaczyć

Gumis, podoba mi się ten bujaczek... Chciałam taką chamską huśtawkę kupić, ale teraz mam wątpliwości...
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Powiem Wam , ze juz nei moge sie doczekac... dzis w nocy nie moglam spac - strasznie mi refluks dokuczal... nie wiem czy mialyscie podobne problemy?
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
To widze,ze mieszkasz po drugiej stronie Madrytu.Ale to i tak niedaleko

Hiszpanka refluks,zgaga,mdlosci, nietolerancja pokarmowa-moj zoladek chyba wyprobowywal na mnie wytrzymalosc na dolegliwosci ciazowe-ze juz nie wspomne o wymiotach do szostego m-ca.

- Salma
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
jeszcze 8 miesięcy temu nie wiedziałam co to mdłości, wymioty, zgaga, refluks i ścisk żołądka...
Potem wszystko się zmieniło... nie będę bardziej obrazować moich pierwszych 20 tygodni ciąży, powiem tylko, że musiałam w niektórych miejscach ściany pomalować...
Od końca grudnia walczę ze zgaga i refluksem. Najpierw tzw. metodami naturalnymi, po których żółć przepaliła mi przełyk. Oczywiście wszystko nasilało się w nocy, a jak już zasnęłam to rano umieram z bólu.W końcu zadzwoniłam do lekarza i kazał mi brać lek na zgagę Alquen - rozpuszcza się w wodzie jedną pastylkę i wszystko przechodzi po 2 minutach!
ciesz się, że za kilka godzin zapomnisz o tym co ja jeszcze 2 miesiące będę musiała znosić

Anuskka, masz rację, że karmienie piersią jest sprawą bardzo indywidualną. Ile tygodni trwa macierzyński w Hiszpanii?
- kruszyna
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cie skarbeczku!
- kruszyna
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cie skarbeczku!
Hiszpanka refluks,zgaga,mdlosci, nietolerancja pokarmowa-moj zoladek chyba wyprobowywal na mnie wytrzymalosc na dolegliwosci ciazowe-ze juz nie wspomne o wymiotach do szostego m-ca.

Mnie mdlosci meczyly tylko do 3 miesiaca i to rzadko kiedy. A reszty jak na razie nie doswiadczylam. Choc wolalabym to niz mozliwosc nie donosznia ciazy:( Ech trzeba byc dobrej mysli...
- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

- hiszpanka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Salma
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Chyba, że już rodzisz...
Ja nie umiem dołączyć mojego suwaczka, nie zapisuje się na moim profilu

Wózki retro są śliczne, ale ja będę dużo latać do PL i musiałam się zdecydować na taki wózek, który składa się do wielkości parasola

Procedura przechodzenia jest taka, że najpierw przechodzi tatuś a potem wraca i przechodzi przez bramkę z dzieckiem. Cały wózek musi przejechać na taśmie. Tatuś rozłożył wózek, musiał zdjąć wszystkie kółka i zostawił dziecko w gondolce. Przeszedł sam, wrócił po dziecko i puścił na taśmę gondolkę. Przeszedł z niemowlęciem na rękach, ale takim które główki jeszcze samo nie trzymało, najpierw na taśmie wyjechał wózek bez kółek, ojciec zdjął go z taśmy mając maleństwo na rekach. Potem wyjechały kółka, ale taśma była za krótka żeby wyjechała gondolka, więc musiał trzymając dziecko założyć 4 kółka, na końcu wyjechała gondolka. Nikt nie mógł mu pomóc, bo tak długo to trwało, że ludzie przed nim już poszli - mamuśka już dawno,chyba do WC z dwulatkiem, straż graniczna nie może trzymać rzeczy sprawdzanych, a ja nie mogłam przejść bo taśmę zablokował przejeżdżający wózek. Masakra wkładać kółka z niemowlęciem na rękach... Bardzo trudno wcelować.
Tak więc wybrałam model, który przejdzie przez taśmę bez ściągania kółek

- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ale ja tez pare dni temu mialam przygode z wozkiem na parkingu.jechalam do INSS-..wizyta umowiona na konkretna godzine. Niby wyszlam wczesniej z domu...Milenka juz byla w aucie w foteliku,gondolka w bagazniku-a ja nie moglam sobie poradzic ze zlozeniem chole*nego stelaza. A maz dzien wczesniej pokazal mi pare razy jak to sie robi

Pozdrawiam serdecznie.Wszystko u was w porzadku??