- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
Co do canneloni to ja mam super p'rzepis wlasnie robie mezowi na jutro na obiad zeby mial jak ktos chce moge napisac naprawde polecAM jest pyszne maz zawsze mowi ze rewelacja:)
nic zmykam kapac Caroline buziaki milego wieczorka!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
Jutro pojde i bede sie strala odzyskac choc czesc pieniedzy ktore wplacilismy w tym 1 bo to az 300€...150 za wrzesien i 150 ktore placi sie raz na 2 lata..czy sie uda niewiem..
A maly bedzie chodzil od 9 do 12 bo Agathe pyatala..
Zmykam dobrej nocy!!
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kamila jasne ze dawaj ten przepis-jeszcze sie nie zniechecilam wiec dam szanse jeszcze raz canneloni , a mawsz jakis sprawdzony na tempure?Podeszly mi warzywa w tempurze w japonskiej restauracji,probowalam zrobic,ale jakies twarde mi to ciasto wyszlo
Agathe-ufff to juz mamy komplet chorych
Widze Olencje-heja co u Was?
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
Czesc wszystkim!
Ciagle Was czytam, uzaleznilam sie, ale doba jakos mi sie skrocila....
Ale dzielne sa te Wasze Maluszki!!!! Prawie wszystkie chodza juz do przedszkola!!!!!! No i o tych chorobach tez slyszalam : 2-3 lata z glowy... ;( Ale u nas Maya tez ma katar i wymiotowala dzisiaj. Moja wina, chcialam ja przekonac, zeby wwypila syropek. Coz, jak moje dziecko powie "nie", to znaczy NIE!
Troche sie tu dzialo, nie odpowiem wszystkim
Agathe, witamy po gorszej stronie 30! Ale po lepszej 40 i 50 U nas z pieluchami tez tak kiedys bylo. W paczce bylo ok 10 jakis uszkodzonych chyba, bo wlasnie pzreciekaly. Ale potem juz ok.
Kasiah, moze da sie jeszcze raz cos zrobic z ta wiza? A jak nie, to jest duuuzo pieknych miejsc. Laski bez tym wszystkim, ktorzy nie chca nas bez wiz!!!
Gumis, ta baba to jakas wredna zolza... Zeby tak potraktowac takiego slodkiego robaczka! Powodzenia w nowym przedszkolu Ale lubie remonty!!!!!!
Toska, ajjj te zlosci maluchow! Rozkosznosci! Moja jak sie zlosci, to ja rechocze... Ciekawe, kiedy cos mi odpyskuje
Kiniak, witam! Ja mieszkam w UK, ale czasem bywam na forum. Dziewczyny mnie przyjely i kibicuje wszystkim Max, ale piekne imie!!! Zamawiam dla syneczka. Jak sie kiedys uda
Anuskka, zdrowka zycze!!! Nie moge wyjsc z podziwu, jaka Milenka jest madralka!!! Wysciskaj ja od nas mocno Mam nadzieje, ze Twoja astma juz sobie poszla. I Milenka tez lepiej sie czuje. Bidulki dwie nasze kochane
A ja mam dzisiaj wieczor prasowania. Do tego drineczek/ki i Friends. Nie pytam czy znacie, ale pamietacie Przyjaciol? Od nich tez jestem uzalezniona
A Maya duza juz jest, robi sie rozgadana, mala madralka Moja mama znowu do nas przyjechala, wiec na razie nie musze sie martwic o przedszkole.
Ok ide spac, bo ostatnia noc byla kiepska i padam na nos.
Przepraszam, wiem ze pominelam kilka osob, ale juz nie dam rady dzisiaj.
Dobrej nocy wszystkim.
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
Anuskka jak sie czujesz?
dzisiaj oddawalam Zosie do zlobka - smutno:(
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olencja - super ze sie odezwalas-jeszcze gdybys Mayeczke pokazala Jak tam praca?
Agathe- ja juz oddycham-hurraaaa- ale przyrabana jestem(tyle tego badziewia lykam,ze nie dziwne)niesamowicie.
nie smutaj sie- czas szybko minie i odbierzesz Zosienke ze zloba
Kuzwa Milenka wciaz mi wymiotuje od kaszlu. tylko ze to juz ktorys dzien z kolei ,najbardziej ja meczy po jedzeniu,albo jak sie przebudzi i paw....Biedna juz nawet nie placze tylko mowi mamusiu Niunia cie wyootowac ,pocimaj Niejete taka dzielna kropeczka. Nie wiem ,zarejestrowalam ja do lekarza-bo taki kaszel moze sie utrzymywac dlugo-i co? dam ja do zlobka niech tam pawiuje co chwile,czy w domu... zreszta tu ,czy tam to tez chyba ma jakis wplyw na organizm.... Oj nauczylo sie dziecko od matki jeszcze bedac w brzuszku rzygac co po chwila
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
My juz od niedzieli w domu. Nie mialam weny na pisanie.
Maja podroz powrotna super zniosla. Najpierw sie pobawiala, pozniej zjadla i zasnela i spala pod 2,5 godz co w domu praktycznie nigdy sie jej nie zdarza. Marudzila dopiero 20 km od domu.
Co do wizy to sprobuje jeszcze raz w polowie pasdziernika chociaz nie wiem czy to ma sens. Jednak biletow na samolot nie mozemy zwrocic ani zamienic wiec dlatego sprobuje jeszcze raz. Jakas pechowa jestem i tyle.
Anuskka szkoda ze nie udalo sie nam spotkac. Super slyszec ze juz ci lepiej ale szkoda Milenki
Olencja mnie tez dzisiaj czeka prasowanie o ile sie zbiore w sobie a jak nie to jutro albo pojutrze
Agathe jak ci Zosia pieluszki przesikuje to moze musisz zmienic na wiekszy rozmiar.
Gumis no i dobrze ze zmienilas zlobek bo tamta baba byla straszna . Jak ona moze z dziecmi pracowac.
Powodzenia w remontowaniu zebyscie szybko sie uwineli.
Toska w Madrycie bylo fajnie tylko ta wiza mi humor popsula. Ale za to nakupowalam malej ciuchow w Lefties. Fajne ciuszki tam maja i nawet ceny ok.
No prosze Dominik juz za chwile bedzie sam chodzila. Ech... Ale te dzieci szybko rosna
Kamila super masz godziny pracy.
Ty Agathe tez. Lepiej wstac rano i byc wczesnie w domu
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Siedze w tej durnej pracy i mnie cos trafia a tu jeszcze 50 min i nic do roboty nie mam i w moim departamencie poszli sobie wszyscy tylko ja i jescze jedna dziewczyna siedzimy Dziwczyny ale wam zadroszcze tych godzin.A z szefem bede jeszcze rozmawiac ale watpie czy to cos da no i tez jestem z tych co wola wczesniej isc do pracy i wczesniej do domu.
anuskka no Milenka to naprawde bystra i madra dziewczynka.No i szybkiego powrotu do zdrowia0
gumis24 oby sie remont szybko skonczyl i mam nadzieje ze Ryanek w nowym zlobku bedzie zadowolony.
kasiahno beznadziejna sprawa z ta wiza i nie dziwie sie ze humor ci odebrala, no ale przynajmniej zakupy w Madrycie sie udaly
olencjaodpyskuje,odpyskuje i to pewnie szybciej niz sie spodziewasz No bo jak to szlo:ze przez pierwszy rok zycia dziecka mama chce bardzo zeby zaczelo mowic a przez nastepnych 18 lat zeby cicho siedzialo, jakos tak chyba
My bylismy wczoraj na kontroli na roczek i maly wazy 9130 i mierzy 79 cm i pediatra stwierdzila ze bardzo wysoki jest bo na 90 centylu.No i niestety tez sie zaliczmy do tych chorych bo Dominki kaszle i ma katar i szczepienia nie bylo i musimy wrocic w przyszlym tygodniu.Ogolnie to w gabinecie mu sie nie podobalo i plakal nawet przy siadaniu na wage.
A i odkad chodzi za raczke to jak mu sciagam buty to mi wyrywa i probuje z powrotem je zakadac
Milego popoludnia i zdrowka dla wszystkich
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
:(jaka ona madra i dzielna dziewczynka jest!duzo zdrowka dla kroolewny naszej!precz chorobska!!
Agathe a Zosia dalej placze jak odprowadzasz?
Ja juz mysle jak ja przezyje w poniedz od tej 9 do 12..?
Wiecie co tam jest taka dziewczynka taka dosc apatyczna..ma ponad rok..wogole sie nie bawi,chodzic nie chce a te inne dzieci to by ten zlobek rozniosly..i mowie tej pani ze chyba bardzo zmeczona ta dziewczynka jest a ona na to ze ta mama karmi ja piersia TYLKO!! Bylam w szoku..ponoc nic nie chce jesc w zlobku choc probuja jej dawac...w domu jest tylko na piersi...wiec chyba poprostu nie ma sily...skandal naprawde nie moge przestac o tej biednej bladej dziewczynce myslec...takze mysle ze jakkolwiek by to dla nas mam nie bylo ciezkie musimy naszym dzieciom pomagac isc do przodu,rozwijac sie rosnac,byc niezaleznym...bo to jest dla naszych maluszkow najlepsze.
Dzieki dziewczyny mam nadzieje ze wymiana kuchni pojdzie bezbolesnie..:)dobrej nocy!
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My nadal w domu Po poludniu mamy wizyte u pediatry,ale mialam dzis juz wziac Milenke do zlobka. Co z tego jak wieczorem zaraz po polozeniu do lozka i dzis jak wstala i zjadla zaczela wymiotowac Ciekawe czy lekarz cos poradzi
Chcwe zmienic ubezpieczenie samochodu. mam w Maphre place jak za woly-a tak naprawde uzywam auta najwyzej raz na tydzien-dwa,ono ma 17 lat,nie chce placic wiecej niz jest warte. Doszlam do wniosku,ze sprobuje ktoras z tanszych opcji-miala ktoras moze z Linia Directa,Genesis,albo tpd?Potrzebuje informacjiNa Gwalt
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Przepraszam ze tylko o sobie -pozniej napisze wiecej-bo mi mloda zaczyna demolowac chate
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
ja mam ubezpieczenie w liberty seguro bo co roku mi obnizaja o 10% i z doswiadczenia stwierdzam ze taniej isc do lokalnego miejsca gdzie sprzedaja ubezpieczenia niz przez net..
kolezanka ostatnio ubezpieczala w axe i bylo tanio. chyba nawet taniej niz u mnie. a w PL w axe drogo..
Kamila please podaj przepis bo ja nie wiem co mam gotowac. podaj jeszcze jakis z miesem zeby dla eRka bylo:)
my dzisiaj w domu bo Zosi ropieje oko i nie pozwolili isc do zlobka no super. tak wiec siedzimy z eRkiem o oboje pracujemy z domu i na zmiane zajmujemy sie Zosia.
A wczoraj zauwazylam ze Zosi wychodza 2 gorne jedynki!!! moja kochana, w ogole nie byla nieznosna.
toska moja Zosia to chyba juz ponad 9kg wazy taka duza! w piatek idziemy na szczepienie to potwierdze. ale podobno teraz juz zwalniaja z waga? jak zaczynaja sie wiecej ruszac? chociaz Zosia sie nie lubi ruszac, teraz lubi siedziec. pani w zlobku mowi ze Zosia jest z tych co obserwuja. a chlopaki narwane tam probuja juz wstawac i biegac:)
gumis jestem w szoku co do tej dziewczynki
a Zosia placze za kazdym razem jak ja oddajemy..ale wczoraj przez plot widzialam ze sie po chwili uspokoila.
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
toska biednas ty z tymi godzinami pracy, ale nie ma co narzekac. najwazniejsze ze praca jest.A Dominik to eleganick bez butow nie chce chodzic a co!!!
no no Anuskka gratulacje. Masz pierwsze miejsce . pewnie maz ci teraz nie przestaje o tym gadac.
Ja mam ubezbieczenie w axa ale nie wiem ile placimy i czy to duzo czy malo bo tymi sprawami zajmuje sie enek.
Agathe od czego jej ropieje to oczko? Maji juz wyszly gorne jedynki i jedna dwojka. Zazdroszcze ze nie byla nirznosna bo moja to bardzo.
Zosia mala obserwatorka a moja to szatan chyba z tymi chlopakami by sie dogadala.
Gumis kurcze biedne dziecko nic nie chce jesc tylko cyca. Ale ja sie nie dziwie bo ja z Maja dlugo mialam problemy z wprowadzaniem pokarmow wiec moze to nie do konca wina matki.
Ale powinna szukac innych metod skoro dziecko nie chce jej jesc. Moze ma tak jak Maja ze z lyzeczki i do tego puree za nic nie ruszy za to w kawalkach owszem, chetnie i zawsze
Moze powiedz pania w zlobku zeby przekazaly matce niech sobie poczta w necie o metodzie blw. kurcze zal mi dzieciaczka
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
dziewczyny kiedy moge zaczac zosi dawac jedzenie w kawalkach. ja sie strasznie boje jej dac zeby sie nie zaksztusila!!! raz sie zaksztusila az jej prawie oczy z orbit wyszly myslalam ze umre!!!!!!! i teraz bardzo sie boje
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
ale sie dzisiaj czuje nieciekawie. Boli mnie lewa strona plecow i czasem mi slabo. Nie wiem co to i od czego...
Agathe ja mysle ze juz mozesz zaczac.
Poczytaj sobie w necie o blw (baby led weaning)
A tutaj masz wytlumaczone o zakrztuszeniu
www.ekorodzice.pl/bezpieczenstwo-w-baby-...34,790,strona,1.html
- anneem6
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasiah złozysz jeszcze raz papiery i dadzą ta wize, oj tarktuja nas Polaków jak śmieci.
Anusska Ty lepiej sprawdz sama co jest pod tym adresem, histroia jak z filmu s-f ;)a Milenka jaka fajniutka szkdoa jejz wtym wymiotwnaiem.
Agathee zabki i grzeczna, u nas 3 dni 37, 3 było i marudny był jak nie moje dziecko a z bólu zasypiał i ida nam na dole i na górze jedyneczki..
Kurde to ja sie boje mój na grubaska wyrosnie jak on ledwo 7 m i juz 9 kg ma jak nie wiecej i 74 cm no ale stoi i chodzi calymi dniami, na siedzieco nie ma zabawy już...
Kinia mamy grupe naszz na fb wysle Ci na priva zapraszamy do nas
znalazłam bilety do Lizbony za grosze, ja już byłam keidys a chlopaki jeszcze nie, namówie męża na weekend,a co w domu ludzie umeierają!!
dostalismy paszporcik kurierem Andresa
Buziaki teraz sama w domu z małym to mam urwanie głowy.