BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 10 miesiąc temu #673365 przez poziomka-1801
Hej Kochane zgodnie z obietnica zregenerowałam siły i pisze do Was :)

Bóle zaczeły sie kilka dni przed porodem były takie jak na miesiaczkę,do tego doszło krwawienie w poniedziałek. W czwartek 30maja poszlismy z moim jeszcze do rodzicow na kawke i gdy wrócilismy to sie zaczeło...bole dosc znosne choc męczące..liczyłam skurcze i mowiłam ,,jeszcze nie jedzimey do szpitala,gdy moj latał w panice..ale ok 20 wzielam prysznic spakowałam sie i wiedziałam ze to juz ,,to,,
o 21 przyjeli mnie na porodówke z rozwarciem 5 cm...a tam..czekanie...piatek 31,05
zastrzyk rozkurczajacy w dupsko bo o 3w nocy było wciaz 5 cm...potem dwie kroplówki z oksytocyny...ooooo to było cos. Jakbym miała wdzianko spider mana to chodziłabym po scianach i to bez uzywania pajęczyny...ból okrutny..zaczynajacy sie od dupska i sciągajacy brzuch...o 7 rozwarcie 7..magiczna liczba niby po 7cm jest juz z górki...kolejny zastrzyk w dupsko i o 9 było 8 cm,które stało magicznie do godziny 12 gdy kazano mi ukucnac tworzac kolejna dziwna pozycje która miała ,,pomoc,, zbadali mnie bo mdlałam juz ze zmeczenia i okazało sie ze i mi i synkowi spada tętno odrazxu hasło cesarka bo stracimy. I tak o 12.28 ledwo patrzac na oczy zobaczylam jak lekarz ostatnim ruchem wyrywa mojego synka z szyjki macicy bo się w niej zakleszczył głowka..ostatnia resztka sił dałam mu całusa przy wynoszeniu z sali.
Dostalam go dopiero o 22 wazył 3020g miał 53cm i dostał 10pktów.
Po cesarce jakos sie trzymam choc powiem szczerze ze dupa obolala brzuch pbolały..chodze jak paralityk troche...

a o to mój mały kapuśniaczek:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #673391 przez Kinia1712
Kurcze Poziomka to troche Cie wymeczyli nim zdecydowali sie na cesarke..

A gdzie rodziłas tam gdzie wtedy bylas na pare dni w szpitalu przed porodem ?

I jak sobie radzisz z malym? Karmisz piersia czy na sztucznym ?

11 lata 10 miesiąc temu #673696 przez poziomka-1801
Niestety rodzilam w tym szpitalu co nie chcialam..cale szczescie na porodowce panie byly ok...kaarmie butelka bo juzz od poczatku ciazy postanowilam ze nie bede podawac cyca.
W czasie porodu. Mialam robiony dwa razy masaz szyjki....dziewczyny nie zgadzajcie sie na to,badzcie na tyle swiadome..bardziej niz ja ze jeest to mega bol i zbedna czynnosc.

11 lata 10 miesiąc temu #673801 przez Kinia1712
Poziomka dobrze ze juz masz poród za soba :) I ze wszystko u Was ok :)

Ja tez bym juz chciała miec córeczke przy sobie :)
Ale to jeszcze troszke musze poczekac..a po co ten masaz szyjki potrzebny niby był ?

11 lata 10 miesiąc temu #673886 przez klaudia69
no przeslodki ten Twoj Filipek:* skurcze kilka dni przed porodem? hm dziwne ja w sumie przy pierwszym swietnie sie czulam dopiero mnie w nocy wzielo i skurcze od razu co 7 min. a teraz od kilku dni sie mi brzych stawia po kilkanascie razy przez dzien i w nocy tez czesto nie wiem kiedy ale mam nadzieje ze juz nie dlugo sie to skonczy bo jestem mega wykonczona juz.

11 lata 10 miesiąc temu #674212 przez Nubi
poziomka-1801 napisał:

Hej Kochane zgodnie z obietnica zregenerowałam siły i pisze do Was :)

Bóle zaczeły sie kilka dni przed porodem były takie jak na miesiaczkę,do tego doszło krwawienie w poniedziałek. W czwartek 30maja poszlismy z moim jeszcze do rodzicow na kawke i gdy wrócilismy to sie zaczeło...bole dosc znosne choc męczące..liczyłam skurcze i mowiłam ,,jeszcze nie jedzimey do szpitala,gdy moj latał w panice..ale ok 20 wzielam prysznic spakowałam sie i wiedziałam ze to juz ,,to,,
o 21 przyjeli mnie na porodówke z rozwarciem 5 cm...a tam..czekanie...piatek 31,05
zastrzyk rozkurczajacy w dupsko bo o 3w nocy było wciaz 5 cm...potem dwie kroplówki z oksytocyny...ooooo to było cos. Jakbym miała wdzianko spider mana to chodziłabym po scianach i to bez uzywania pajęczyny...ból okrutny..zaczynajacy sie od dupska i sciągajacy brzuch...o 7 rozwarcie 7..magiczna liczba niby po 7cm jest juz z górki...kolejny zastrzyk w dupsko i o 9 było 8 cm,które stało magicznie do godziny 12 gdy kazano mi ukucnac tworzac kolejna dziwna pozycje która miała ,,pomoc,, zbadali mnie bo mdlałam juz ze zmeczenia i okazało sie ze i mi i synkowi spada tętno odrazxu hasło cesarka bo stracimy. I tak o 12.28 ledwo patrzac na oczy zobaczylam jak lekarz ostatnim ruchem wyrywa mojego synka z szyjki macicy bo się w niej zakleszczył głowka..ostatnia resztka sił dałam mu całusa przy wynoszeniu z sali.
Dostalam go dopiero o 22 wazył 3020g miał 53cm i dostał 10pktów.
Po cesarce jakos sie trzymam choc powiem szczerze ze dupa obolala brzuch pbolały..chodze jak paralityk troche...

a o to mój mały kapuśniaczek:

Ten Twoj kapusniaczek jest piekny :blink: na swoj meski sposob oczywiscie :silly:
Az ze wzruszenia sie lezka kreci w oczku na widok tej stopki :laugh:

A co do porodu to nastawiam sie jak na dzien sadu ostatecznego :silly: a Ty wycierpialas sie troszke ale na pewno warto :)

Jestem mamAsią

11 lata 10 miesiąc temu #674770 przez poziomka-1801
kinia masowali mi szyjke by sie rozwarla mocniej ale okazalo sie ze na 8 cm spoczela i nidy rydy zeby cos szlo dalej. Dzisiaj odebralam wypis ze szpitala...boze jacy debile tam sa...napisali ze urodzilam syna w 41tc a tak naprawde byl to 37tc...no coz przyspieszone tempo jak nic :silly: a wdodatku wpisali porod zabiegowy przez cesarskie ciecie z powodu zamartwicy dziecka...
Zdjecie szwow troszke bolalo a rana sie nawet nawet goi..ale jeszcze boli mnie sadlo przy wstawaniu rano z wyra :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #674777 przez adrian
witam mam pytanie 26 kwietnia maim zabieg lyzeczkowania a 26 maja dostalam okres i chcialmz apytac czy jak teraz skonczylam okres to mam dni plodne? :huh:

11 lata 10 miesiąc temu #675661 przez klaudia69
co tu tak cicho? co u Was mamusie??

jak sie czujecie?

11 lata 10 miesiąc temu #675949 przez Kinia1712
Hej :)

Ja od wczoraj nie czuje sie za dobrze, w sensie takim ze strasznie mi sie macica stawia cały czas jadena magnezie a i to czasem nie pomaga..wogule jakos tak dół brzucha mnie pobolewa tak jakby mała sie rozpychała tam..martwie sie tym w nocy tez obudził mnie brzuch bo tak stwardniał ze nie wiedzialam co sie dzieje w pierwszej chwili

Zastanawiam sie czy czasem nie jechac do szpitala jak mi nie przejdzie..

11 lata 9 miesiąc temu #676212 przez srenka_918
Witam Mamusie ;)
Jestem tu nowa ;)
Czekam na poród jak na zbawienie ;) jestem w 37tyg od tygodnia brzuch tak mi się stawia że ho ho ;) za każdym razem zastanawiam się czy czasem się nie zaczyna ;) Też chcę zostać mamusią ;0) Ale mojemu syneczkowi nie chce się jeszcze wychodzić...
Jak długo Wy czekałyście na "ten moment"?

11 lata 9 miesiąc temu #676482 przez pasal
hejka mamuśki :) poziomka używasz tego pasa poporodowego?

Srenka - ja w ogóle nie czekałam :) poród pewnie przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie

11 lata 9 miesiąc temu #676518 przez klaudia69
Srenka witaj, ja tez czekam juz jakies dwa tyg. brzuch sie strasznie stawia. wczoraj mialam jakis podly dzien,caly przelezalam w lozku taka bylam oslabiona i do tego okropny bol glowy a dzis od rana mam tyle energii ze moglabym gory przenosic. samochod posprzatalam, umylam, domek tez u jednych dziadkow bylam z cora i u drugich latam jak wariatka i poza tym ze noi mi puchna nic wiecej mi nie dolega. az dziwne ze tyle dzis zrobilam i nie jestem wogole zmeczona.

Kinia a Ty jak sie czujesz? bylam gdzies z tym brzuszkiem? kurcze to chyba nie dobrze ze sie stawia, moim zdaniem to troche za wczesnie i ten bol... ale napewno to chwilowe i wszystko bedzie ok.

11 lata 9 miesiąc temu #676554 przez srenka_918
Kinia radziłabym udać się do szpitala, też tak miałam w 26 tyg że brzuszek mi twardniał, magnez nie pomagał, w szpitalu okazało się że czop zaczął odchodzić więc dali mi jakieś tabletki przeciwskurczowe po których okropnie się czułam ale na szczęście udało się opanować sytuacje i po 2 dniach wyszłam do domu ;)

Pasal mąż mi wróży że urodzę we wtorek ;) załatwił już sobie wolne w pracy bo "będziemy rodzić" :lol: :lol: :lol:

Klaudio a czy ten przypływ sił nie przepowiada zbliżającego się "to już!" ??? Lepiej oszczędzaj siły i się nie przemęczaj ;)

A cicho bo może na porodówkę wywiało ;)

11 lata 9 miesiąc temu #676573 przez klaudia69
Srenka szczerze powiedziawszy bardzo bym sie ucieszyla gdyby "to juz" nadeszlo dzis:P ale nie mamy wplywu na to kiedy nasze pociechy beda chcialy nas zaszczycic

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka