BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 9 miesiąc temu #676575 przez klaudia69
od godziny meczy mnie tak straszna zgaga ze juz nie moge wytrzymac:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #676580 przez Kinia1712
Witam kobitki..byłam dzis w szpitalu..

zrobili mi ktg ale nie mialam skurczy tak ze troche sie poprawiło mam zazywac magnez 4x2 tabl dziennie na stawianie sie brzuszka.

Co do bóli podbrzusza to lekarz stwierdził ze to bardziej sprawy pecherza ze mam te bakterie w moczu itp i ze moze dlatego boli..sama nie wiem..

z usg wynika ze z coreczka jest wszystko ok :) ma juz 1400 gram :)

ocyzwiscie jesli bedzie sie cos dzialo mam jechac do szpitala ale mialam stracha dzis bo myslalam ze mnie zostawia na pare dni na obserwacje..

milego wieczorka kochane :)

11 lata 9 miesiąc temu #676590 przez klaudia69
Kinia no to super ze sie wyjasnily Twoje dolegliwosci. na pewno wszystko bedzie ok:)

11 lata 9 miesiąc temu #676595 przez srenka_918
Klaudia jak mnie męczy straszna zgaga to pomagają landrynki miętowe popijane czystą wodą, może spróbuj?

Kinia cieszę się że sytuacja opanowana ;) zawsze lepiej wiedzieć na czym się stoi.

Mój mały ma co chwile czkawkę ;) kiedyś myślałam że nie miewa czkawek ale jak brzuszek mi opadł a Pawełek zszedł niżej to go lepiej czuję, ruchy są wyraźniejsze i częstsze i okazało się że ma czkawki kilka razy dziennie i to po kilka minut :):):)

Dziś męczę się z bólem w dolnej części brzucha, przy pęcherzu, ciągnie mnie coś tam przy każdym wstawaniu z krzesła i kiedy się rozprostowuję nawet nak leżę

11 lata 9 miesiąc temu #676720 przez klaudia69
srenka powiem Ci ze od momentu kidy mi brzuch opadl to tez zaczelam odczuwac czkawki malego wczesniej albo ich nie mial wogole albo ja ich nie odczuwalam. dziwne...

milego dnia

11 lata 9 miesiąc temu #676963 przez Nubi
klaudia69 napisał:

srenka powiem Ci ze od momentu kidy mi brzuch opadl to tez zaczelam odczuwac czkawki malego wczesniej albo ich nie mial wogole albo ja ich nie odczuwalam. dziwne...

milego dnia

Klaudia na zgage migdaly pomagaja ;)

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #676974 przez poziomka-1801
Czesc Mamusie
U mnie taki armagedon od czasu pojawienia sie Filipa na swiecie ze nie mam czasu za przeproszeniem pierdnac...za dnia aniolek gdyby nie karmienie co 3h to by dziecka w domu nie bylo za to w nocy.....bozeeee dzisiaj to juz gadalam sama do siebie ze cygana go oddam choc pewnie by go zwrociki z reklamacja szybciej niz wzieli...budzi sie cwaniak co godzine..mendzi cos pod nosem..krzywi sie jeczy..a jak wlaczze lampke podejde do lozeczka to albo ma oczy jak piec zlotych i sie nimi gapi na mnie w ciszy albo udaje ze spi...i tak co chwila..zdaze sie polozyc i znow sie zaczyna...normalnie minelo kilka dni a ja padam na twarz. Jedyne cco
mnie ratuje to drzzemki za dnia i pomoc narzeczonego w nocy bo by mnie musieli wywiezc do wariatkowa gdyby nie to....
Kochane wyspijcie sie dopoki mozecie!!!

Dzisiaj stanelam na wadze z ciekawosci...zostal mi 1kg i bede miala waga jak sprzed ciazy..wiec odrazu lzej na duszy sie zrobilo i jakoss mniej spasla sie poczulam. Co do pasa poporodowego to niesety po cesarce dopiero po 3tyg mozzna go uzywac:( moj brzuch co prawda jest wlasciwie juz w stanie normalnym tzn nie wypukly itp wszystko sie ladnie wchlonelo ale skora hmmmm takaa jakas miekka sflaczala mimo ze nic nie zwisa jest b malo jedrna i nieelastyczna:(

11 lata 9 miesiąc temu #677001 przez klaudia69
no to poziomka musisz za dnia nadrabiac i zbierac sily, niestety niektore dzieciaki tak maja inne znowu w dzien nie spia a cala noc jakby ich nie bylo.

ja dzis jak o 13 dostalam okropnych boli krzyzy to do teraz nie umiem sobie miejsca znalesc, nie mam pojecia czy moge sie juz spodziewac porodu bo niby brzuch sie stawia wyjatkowo czesto ale to nie sa bolesne skurcze, ale te plecy no mowie Wam dramat. nic nie moge ani lezec ani siedziec pochodze troche i jest problem. ale tyle godzin to az dziwne, gdyby to juz mial byc porod to pewnie mialabym bolesne regularne skurcze (tak mi sie wydaje). moze Wy mi cos poradzicie?!

11 lata 9 miesiąc temu #677311 przez Kinia1712
Kurcze klaudia moim zdaniem dobrze by bylo jakbys pojechala do szpitala tam napewno zrobia ci ktg i powiedza co dalej albo kaza wrocic do domku bo to jeszcze nie czas albo juz sie zaczyna..

Daj znac kochana co i jak :)

11 lata 9 miesiąc temu #677361 przez poziomka-1801
Klaudia mnie bole b mocne jak na miesiaczke zlapaly w niedziele a w czwartek juz porodowka wiec niebagatelizuj tego

11 lata 9 miesiąc temu #677364 przez klaudia69
poziomka ale Ciebie brzuch bolal czy krzyza? szczerze to ja chodze i sprzatam ile moge nich mnie juz bierze.

11 lata 9 miesiąc temu #677631 przez srenka_918
Mnie dziś też łapią bóle krzyża, babcia mi powiedziała że na chłopca bóle porodowe zaczynają się od krzyża właśnie!!! Też staram się nie siedzieć cały czas plackiem tylko być w ruchu żeby już mnie wzięło, w moim przypadku jeszcze tydzień czasu i czeka mnie cesarka, nawet jakbym miała skurcze itd, mam te moje mięśniaki i mój gin twierdzi że jeśli Pawełek będzie za duży to się zaklinuje i to może być groźne dla nas obojga, a ja wolałabym naturalnie urodzić więc te bóle krzyżowe traktuję jak błogosławieństwo ;)

11 lata 9 miesiąc temu #677680 przez klaudia69
ja przy corce tez mialam bole krzyzowe. ale nie wiem czy te juz moge traktowac jak bole porodowe, chcialabym w kazdym badz razie.

11 lata 9 miesiąc temu #678245 przez klaudia69
jak tam u Was dzis? ja nadal sie mecze z bolem krzyza i skurczami od czasu do czasu. dzis mam wizyte byc moze sie czegos dowiem.

11 lata 9 miesiąc temu #678731 przez DoMI*
dziewczyny ja mam do was wszystkich pytanie macie ciuchy ciazowe na sprzedaż?

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka