BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 6 miesiąc temu #682409 przez klaudia69
Srenka to napisz czy znalazlas jakis fajny sposob i bezpieczny, ja slyszalam o naparach z lisci malin ale nie wiem, choc pewnie bym sie bala cokolwiek sobie serwowac, wydaje mi sie ze to natura powinna zdecydowac. a im bardziej sie chce tym to pozniej przychodzi. wiec moze poprostu przestanmy sobie tym zaprzatac glowy i pomyslmy o czyms przyjemnym:) hm...

bylam dzis u kolezanki, ktora ma tak termin jak ja i pomijajac fakt ze ona przytyla 20 kg i ma ogromny brzuch to jej doleliwosci sa identyczne jak moje z tym ze ona nie ma jeszcze tylu skurczy co ja. a moze ma a ich nie czuje. sama nie wiem. w kazdym badz razie ona to polowa mnie:P a dzieciaki waza prawie tyle samo- moj 100 g wiecej:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682452 przez srenka_918
He he ;) to koleżanka podobnie przytyła jak ja ;) choć ja nie wiem co się ze mną stało... Przytyłam 17kg od czasu przed ciąży, a co dziwne to biodrówki sprzed ciąży mi pasują!!! Stałam się trochę szersza w ramionach, piersi urosły i ten ogromny odstający brzuch, ale sportowe koszulki sprzed ciąży także mogę ubrać i opinają się tylko na brzuchu i są mniej luźne niż kiedyś w piersiach...

11 lata 6 miesiąc temu #682455 przez DoMI*
a oto moj obiecany brzusio ..

smaruje sie z rosmana oliwka na roztepy i mnie uczula , i musze zmienic

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #682456 przez DoMI*
KAro śliczyn brzusio masz :)

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #682466 przez srenka_918
Jeśli chodzi o sposoby przyspieszenia... Olej rycynowy przeczyszcza przez co robi miejsce na główkę w miednicy, jak dziecko może zejść niżej uciska szyjkę i prawdopodobnie w ten sposób przyspiesza poród, lewatywa w buteleczkach działa podobnie i nie czujemy obrzydliwego smaku ;) można się jeszcze poseksić ;) inaczej nazywa się to masażem naturalnym pochwy, jeśli dodatkowo "dojdziemy" orgazm powoduje skurcz macicy który może zapoczątkować inne skurcze... Stymulacja sutków, niby powoduje wydzielanie oksytocyny czyli powinno wywoływać poród... Powinno... Musiałybyśmy je drażnić, tarmosić, ssać, (...) przez 24h żeby ilość tego hormonu była odpowiednia... Co innego jeśli skurcze się zaczęły są regularne ale słabe, to znaczy że oksytocyna w organizmie już jest tylko że za mało.
Napar z liści malin jest obrzydliwy ;) spróbowałam raz dla ciekawości i nie zamierzam powtarzać i tak zaczyna działać po tygodniu ciągłego picia, tyle czasu jak się poświęci na picie herbatki to poród przyjdzie sam a my stwierdzimy że herbata działa...

Ja mam bardzo nieregularne skurcze różnego natężenia trwają minutę minimum, czasem nawet 7 min, dzidzia rusza się jak szalona, czop nie odchodzi, wody na swoim miejscu a ja jestem zmęczona oczekiwaniem... Nawet skusiłam się na tarmoszenie sutków... Po 5 min poczułam dość silny skurcz, brzuch zmienił kształt "postawił się" wysoko jak nigdy, był dość długi a potem synuś dostał czkawki i tak już ma tę czkawkę 10 min ;) a u mnie cisza...

11 lata 6 miesiąc temu #682468 przez srenka_918
Domi śliczny brzusio ;) taki szczupły ;) chyba się zdecyduję i swój też wstawię ale wstydzę się moich rozstępów...

11 lata 6 miesiąc temu #682470 przez DoMI*
serenka jakie metody ja ciebie !
ale moze skorzystam przed porodem :)
ale zycze wam szybkiego porodu i mało meczaczeko ..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #682476 przez srenka_918
A oto mój "mały" brzusio ;) babcia się śmieje że noszę tam trojaczki tylko lekarz się nie zna ;)
już wiem co mi przytyło ;) ręce! kiedyś miałam szczupłe teraz mam takie obwisłe fałdy... od tych zdjęć czkawka małemu przeszła ;)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #682477 przez Kinia1712
Domi fajny ten twoj brzusio :) juz sie zaokragla :)

Srenka i Klaudia postawcie na nature :) Zrelaksujcie sie i starajcie nie myslec o porodzie znajdzcie sobie jakies zajecie nie dotyczace porodu ;) wtedy napewno przyjdzie szybciutko :)

waszym dzidziochom tak dobrze w brzuszkach ze nie chca sie z nimi rozstawac :)

11 lata 6 miesiąc temu #682478 przez srenka_918
Oj ale mam sajgon w sypialni ;) ale z takim brzuszkiem to nie chce mi się sprzątać ani poprawiać co chwilę ;) mój bratanek lubi bawić się baldachimem i został tak po zabawie ;)

11 lata 6 miesiąc temu #682480 przez srenka_918
he he ;) w takim brzucholu ma miejsca dużo ;) i nie jest mu ciasno szczególnie że jest mały (ok 3,1 kg) no i to wielowodzie...
Najgorsze jest to że w połowie ciąży musiałam dużo leżeć wypoczywać i wciągać magnez wielkimi dawkami... Mięśniaki jakie mam chciały wypchnąć dzidzię a teraz jak już by mogły ją wypychać to nie chcą!!!! Nerwa mam...

11 lata 6 miesiąc temu #682481 przez DoMI*
syrenka Łał.. Duzy brzusio.. ciekawe jaki moj urosnie w 9 miesiacu ...
o kurcze,
kinia a twoj jaki juz duzy?

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #682483 przez DoMI*
syrenka co chciała bys juz urodzic?
kiedy masz lub miałaś termin porodu ?

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #682504 przez Kinia1712
Domi jak zrobie fotke to wam pokarze a ogulnie to na facebooku dodalam fotke ale to juz jakis chyba miesiac temu ale nie duzo urosl od tej pory.

Postaram sie zrobic jutro albo pojutrze fotke dzis jestem juz nie wyjsciowa ;D

11 lata 6 miesiąc temu #682508 przez DoMI*
ok kinia...
usprawiedliwienie przyjete :D

chciała bym jutro zobaczyc na usg dzidzie i raczki i nozki... a nie ze lekarz powie jeszcze małe nic nie widac i dupa.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka