BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 9 miesiąc temu #679833 przez poziomka-1801
domi ja tylko z ciazowek mam jedna koszule nic pozatym nie kupilam :)

klaudiamoje bole byly jak na okres tyle tylko ze b.mocne i przyznam szczerze ze 7cm to minelo wlasnie w takich bolach na przemian z mocniejszymi krzyzowymi ale zaczynalo sie od okresowych.

Faktycznie cos tu stypnie u was :silly: moj synek od dwoch dni meczy sie z kolka i gazami :( dzisiaj plakalam razem z nim..nie moglam sobie poradzic i poprpostu sie poddalam...on sie prezyl i wyginal a ja nie wiedzialam co robic...probowalam wszystkiego...msazu brzuszka okladow cieplych rowerowania...i nic...postanowilam z polozna zmienic mu mleko z enfamil na nan pro...o dziwo pije je bardzo ladnie..wypija 60ml a enfamilu ledwo kilka razy wypil cala dawke..wiec oby to byl traf w 10tke..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #679860 przez klaudia69
Kinia tak dla malucha wszystko gotowe, a corka sie bardzo cieszy. boje sie tylko ze cieszy sie az za bardzo bo widzialam podchodzi do syna mojej siostry. tak go sciska, caluje ze boje sie o mojego czy mu cos nie zrobi:P

Poziomka moja Julka tez meczyla sie z kolkami powiem Ci ze probowalam wielu rzeczy ale chyba najbardziej skutecznym sposobem byla suszarka do wlosow:) kladlam na brzuszek pieluszke i cieplym powietrzem po brzuszku przy tym delikatnie masowalam reka musze przyznac ze szybko jej to ulge przynosilo a siostrze tez to polecilam bo jej synek mial ten sam problem i jemu tez pomagalo. wiec moze warto sprobowac:)

11 lata 9 miesiąc temu #679894 przez srenka_918
Nie było mnie chwilę i musiałam nadrobić zaległości w czytaniu ;)
U mnie niestety nic się nie chce dziać... Bóle krzyża przeszły jak z mężem zrobiliśmy "coś tam coś tam" :silly: a myślałam że przyspieszymy tym sposobem poród, a tu zonk, wszystko umilkło... :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #679948 przez klaudia69
srenka a ktory masz tydzien?

11 lata 9 miesiąc temu #680324 przez Kinia1712
Witam mamuski :) U nas słoneczny dzien dzis sie zapowiada :) pranko z ciuszkami wstawione :)

Klaudia daj znac jak po wizycie :)

Miłego dnia

11 lata 9 miesiąc temu #680391 przez klaudia69
Kinia u mnie tez dzis bardzo slonecznie a ja nie lubie takiej pogody bo mam dusznosci. albo zimno albo urodzic innego wyjscia nie widze:P

11 lata 9 miesiąc temu #680449 przez Qltoorka
Hej dziewczyny,
nie wiecie co u Pasal???

11 lata 9 miesiąc temu #680453 przez srenka_918
Klaudia69 jestem w połowie 38 tygodnia

11 lata 9 miesiąc temu #680473 przez srenka_918
Ech tu u mnie też duszno strasznie... Czekam żeby burzę dało bo mi taka pogoda nie odpowiada... Nogi mam dziś jak baloniki i ciężkie są że aż chodzić ciężko...

11 lata 9 miesiąc temu #680556 przez Kinia1712
Ja ogulnie tez nie lubie jak jest za goraco ale to nie tylko ze wzgledu na ciaze tylko wogule najlepiej zeby bylo kolo 25 stopni i wiaterek i wtedy jest ok :)

Mi dzis czas wolno leci..i wogule jakies nudy dzis,za wczesnie wstalam i sie juz odrobilam i to moze dlatego..najchetniej to pojechalabym nad wode odpoczac ale nie mam jak. Maz dopiero urlop ma od polowy sierpnia a sama to nie wybieram sie nigdzie :)

Ehh..nie bede wam stekac..

A wam jak dzien mija ?

11 lata 9 miesiąc temu #680677 przez srenka_918
U mnie też nudno... Spokojnie jak na wojnie jak to się mówi ;) Czekam aż mi ciuszki wyschną to je poprasuje i będę czekać na mojego brzdąca ;) co jakiś czas macica mi się stawia i twardnieje, ale niestety bezboleśnie... Ja chcę już urodzić :P:P:P

11 lata 9 miesiąc temu #680698 przez Kinia1712
Srenka juz za niedlugo sie zacznie zobaczysz jeszcze dzidzi ma prawo chwile posiedziec :) ale rozumiem cie bo ty juz na wylocie ja jeszcze troche ale tez juz bym chciala urodzic :)

ja sie z tych nudow wzielam za sprzatnie dokladne w polkach itp polazilam po schodach tam i spowrotem i teraz czuje sie tak wyczerpana ze szok nic tylko sie polozyc :)

moze cos poczytam ;)

11 lata 9 miesiąc temu #680715 przez srenka_918
Odpoczywaj ile możesz ;) Ja już nawet odpoczywać nie potrafię, leżeć mogę tylko na jednym boku, inaczej straszne skurcze w pachwinach mnie łapią, a ile można wytrzymać leżąc na jednym boku? No i tak się męczę a nie odpoczywam, a spacerki ostatnio stały się dla mnie tak męczące że aż kolana mnie bolą z przesilenia po np 10 min spacerku, już po 3 min tylko się rozglądam czy jest gdzie usiąść ;);) ale to wina mojego ogromniastego brzuszka, który prawie wisi a nie sterczy, jak siedzę prosto to leży mi na kolanach

11 lata 9 miesiąc temu #680745 przez DoMI*
Hej Kobiety moje obolałe i ociazałe ja wam współczuje ale juz niedługo.. zobaczycie maluszki

no ja nic nie kupiłam jeszczepoczekam do 4 mieiaca chyba ze juz kompletnie nic niebede miec.
moze kupie wiecej leginsów :)
no i zaczne chodzic w sukieneczkach
na styczniowkach dałam zdiecie brzuszka dosc spory sie zroił, ale wasze sa pewno wieksze i sliczne :)

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 9 miesiąc temu #680835 przez Kinia1712
Domi my tez prosimy ładnie o foteczke nam tez sie pochwal :)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka