BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 9 miesiąc temu #603072 przez Karo290392
a to o tyle dobrze :) u mnie śniegu po kolana i od jutra znowu ma sypać, zimny wiatr jak cholera. nie wiem co to sie z ta pogoda dzieje, podobno jeszcze nigdy Anglicy takiej długiej i mroźnej zimy nie widzieli. A jakby tego było mało to wszedzie grzeja i nigdzie wystać w kolejce nie moge bo słabo sie robi, nawet przy robieniu obiadu. Jakieś takie dziwne te przywileje ciąży mi sie ukazują teraz:D Dziś to wrzeszczałam na kota, a zaraz płakałam do męża bo "ziemniaki sie jeszcze nie zrobiły" . Normalnie zadziwia mnie to wszystko :D
A ogólnie to jak się czujesz? Maluszek bardzo rozrabia ? Kiedy poczułaś pierwsze ruchy ?:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #603085 przez DoMI*
ciesze sie waszym szczesciem sliczny masz ten brzusio... hehehe
karo no dziwne przywileje biedna ty .. strszne jest to w ciazy ze kobieta robi sie delikatna bardziej od kiwatuszka
ja mam problemy w pracy mam okropnego szefa i teraz jeszcze ta rozprawa ach mam dosc nic niejem nie pije niemam siły na to wszystko nieumiem sie pozbierac dziewczyny :(

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 9 miesiąc temu #603098 przez Patrizia
Karo290392 no własnie dzisiaj strasznie szaleje a pierwsze ruchy poczuła gdziesz w 20tyg

DoMI* kochana czasem tak bywa ze te złe chwile i wydarzenia przynosza nam lepsze zycie i jakas dobra nowine nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :)

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #603115 przez Karo290392
Domi - Kochana nie wiem co powinnam Ci doradzić, pierwsze co przychodzi mi do głowy to to żeby wyjść ze znajomymi i jakoś zaszaleć . A propo tych problemów to Ci powiem że wiem coś o tym. my z mężem mieliśmy długi czas pod górkę i płakałam dniami i nocami żeby w końcu było lepiej. A mąż mnie zabrał na wycieczke na najwyzszy szczyc Anglii w Walii. 7 km w góre i później powrót. Dalismy rade wejsc. wspomnienia niezastapione i zawsze mówimy że jak tam weszlismy gdy było pod górke to czeka też droga z górki, Tylko czasami ciężko jest ten czas przeczekam i wtedy moim zdaniem jesli ktos ma to bardzo przydadza sie przyjaciele. Ja niestety tu ufać nie moge nikomu ale mysle że ty masz kogoś takiego napewno kto pomoże ci przetrwać to wszystko. pamietaj - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło jak to koleżanka już przede mną wspomniała :)

Patrizia- ci zazdroszcze troche bo masz pewność że wszystko z maluszkiem jest ok. ale ja też niebawem rozwieje swoje watpliwosci :) Jutro urodzinki męża, w środe USG a w piatek moje urodzinki takze w sobotke mysle małe party zrobić, w końcu okazja potrójna - takze dziewczynki zapraszam :D która byłaby chętna heh :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #603139 przez Karo290392
To i ja sie pochwale swoim brzusiem :) wiem , że jeszcze mały ale mi sie podoba :p
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #603173 przez Patrizia
Karo290392 no to sobota imprezowa bo u mnie zapewne tez bedzie bo przyjezdza moja siostra z Niemiec tylko na 2 dni wiec trzeba duzo nadrobic ;) ten tydzien tez mi szybko zleci jutro ide na badanie moczu w srode spotkanie z polozna w sprawie szkoly rodzenia ktora rusza w kwietniu :) a w piatek wizyta wiec cos sie dzieje :)
NO I JAKI LADNY BRZUSIO JUZ WIDAC ZE TAM SIE KRUSZYNKA CHOWA :) a masz przeczucia czy chlopak czy dziewczynka?? bo brzuszek taki jak na chlopca sie uwypukla :)

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #603189 przez Karo290392
No to razem się bedziemy bawić w sobotke :) Na jedno dobrze jak jest troche planów bo te dni szybciej mijają. Ja to już sie nudze w domu ciagle siedziec. brakuje mi pracy no ale czasami trzeba sie poświęcic :p A to czesto macie badania robione ciekawa jestem jak to u mnie bedzie wygladac. Ooo :) to już niedługo ;p to fajny czas na zawarcie znajomości czasami na długi czas :) Szkoły rodzenia to fajna sprawa :)
Może to troche śmieszne ale podświadomość mówi że to chłopczyk mąż tak samo ciagle mysli ale nie umiemy inaczej sprecyzować bo bym jadła i słodkie i kwaśne , i niestety czasami krostki mi wyskakują na twarzy choc nie miałam z tym juz daaaaaawno problemu, ale za to włosy i paznokcie pierwsza klasa :) także zakołowana troche jestem :)

11 lata 9 miesiąc temu #603205 przez Patrizia
ja mam wizyte co 3tyg ale teraz mi sie strasznie dluzy, ja bede miec chlopca i wcinam wszystko i kwasne i slodkie nie odepchalo mnie od niczego a czasem mam takie dni ze moge z 4 kawalki ciasta tortowego zjesc :) ale brzuszek od poczatku do przodu mi rósł jak na chłopca moj mąż tez chcial synka i jest :D

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #603217 przez Karo290392
O no to może coś w tym jest i masz racje :) No zobaczymy ;p Położna powiedziała że jak dzieciątko bedzie chciało się pokazać to sie dowiemy w środe jaka płeć :)

11 lata 9 miesiąc temu #603229 przez Patrizia
a to bedzie 15 tydzien??
Ja sie dowiedzialam jak bylam w 14 synek pokazal co ma miedzy nozkami :)

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #603237 przez Karo290392
No własnie to jest koniec 14. badz koniec 16. i to takie głupie ze tyle czekac trzeba było na to usg. bo w grudniu miałam dwie miesiaczki wiec położna nie jest pewna i wszystkiego sie dowiemy w srode. Dlatego takie pokrecone to wszystko jest w tym kraju :D Także może tez nam szczescie dopisze :)

11 lata 9 miesiąc temu #603311 przez klaudia69
dzien dobry mamusie,

jak u Was? czytajac nasze forum nie trudno sie domyslic ze kazda z nas ma jakis problem. hm.. super ze mozemy tutaj o sobie napisac i zawsze uzyskamy rade i dobre slowo.
ja sama jestem po przejsciach-m.in. nie udane malzenstwo. ale teraz zycie jakos sie zaczelo ukladac, zycze zeby kazda tutaj mogla byc szczesliwa i zadowolona ze swojego zycia.

a tak w ogole to choroba mnie zbiera:( coz dlugo nie chorowalam...
pozdrawiam :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #603379 przez DoMI*
Karo,
wiem ze musi byc czasem zle aby było dobrze ale nieumiem opisac co sie ze mna dzieje jestem zła,boje sie ,nerwoowa,płakac sie chce,czasem sie usmiechne jestem miła a czasem zadziorna ze wpierdzieliła bym wszyskim. niejem niemam ochoty.. a mam siłe
Boze to juz jutro dzis ide do prawniczki pogadac przed jutrem,jak niewysiadzie mi serce to bede sie cieszyc.

Klaudia witaj
widze ze ty tak jak ja po bardzo nieudanym małrzenstwie jestes juz po rozprawie rozwodowej?
ja mam jutro i tu dziewczynom sie skarze ze fatalnie sobie z tym radze.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #603505 przez poziomka-1801
Świeci słonko wreszcie:D od wcvzoraj chodze troszke rozdrazniona bo w całym bloku poszła skrzynka prądownicza i siedzimy wieczorami jak amisze przy świecach:/ a jedzenie na balkonie i oby temp była jeszcze na minusie bo mnie trafi szlag:p
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #603510 przez poziomka-1801
a to dzisiaj my:p niestety z rozstępem blizna po kolczyku i 4,5kg + :P
Załączniki:

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka