BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu #605923 przez Patrizia
no to dzieciatka mialo by 3 miesiace gdzies tak ? szczerze nie mam pojecia jak z takim maluszkiem sie podróżuje ale mysle ze dalibyscie rade poprostu wiecej przystnkow po drodze :P musialabys poczytac gdzies jak inne mamy przezyly taka droge. ja mojego chce chrzcic tak po roku moze na nastepne lato takie mamy plany ale zobaczymy jak to wyjdzie :) synek dzisiaj spokojniejszy ale moze sie rozkreci wczoraj do 1:30 w nocy dawal czadu :)

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #605927 przez pasal
Karo, następne USG dopiero w 20 tygodniu? szkoda, że nie dają Ci częściej popatrzeć na fasolkę. Znajomi jeździli z UK z takim maluszkiem i dobrze znosił podróż :)

Poziomka niestety, ale Twój brzuch się będzie jeszcze powiększał:P i na nic kremy ujędrniające :D

11 lata 8 miesiąc temu #605956 przez Karo290392
Patrizia - w razie wu najwyżej rodzinka zjedzie sie do nas na świeta a chrzest zrobimy po ślubie mojej siostry w lipcu 2014 . Ale bede musiała sie dowiedziec co i jak bo po takim czasie strasznie bedzie brakowac juz rodzinki :)
NO tak mamusia odpoczywała to mały szalał :) I tak codziennie w godzinach wieczornych szaleje ?:)

pasal No niestety dopiero na 21 maja nastepne usg jest takze nic tylko czekac. ale podobno mozna kupic jakis pakiet 4D za 90funtów ale to po 25 tyg dopiero. takze jak przyjdzie czas to bedzie trzeba sie zorientowac :) Chociaż przyznam że te tygodnie co czekałam na pierwsze usg strasznie mi sie dłuzyły a tu drugie tyle czekać zeby znow zobaczyć. No ale nic nie poradze niestety .Przynajmniej już od wczoraj wszystko rusza pełną parą spotkania z położna , zapis do szkoły rodzenia , odbiór Bounty paczek. takze już powoli cos sie bedzie dziać to może jakoś zleci ten czas.

Pewnie bede zawracać teraz głowe ale musze sie komuś wygadać. we wtorek mój mąż miał urodziny i nikt z naszych "znajomych" nie złożył mu życzeń mam głównie na mysli tych niby przyjaciół naszych. Na kazdego z nich urodziny szliśmy wieczorem z prezentem a rano były zawsze życzenia . Dla ich dzieci na kazde swieto cos kupujemy . na urodziny dostały prezenty nawet jak mielismy ostatnie 50 funtów na tydzien to zamiast zrobic zakupy kupilismy im prezenty , na kazde ich zawołanie jestesmy czy jak musza gdzies jechac to dzieci podrzucaja, czy jak wolnego dostac nie moga to tez od razu my. czy jak gdzies wyjada to zajmujemy sie ich domem i zwierzakami. Jak cos potrzebuja to zawsze pomozemy. jak mieli problemy to calymi dniami u nas siedzieli. I strasznie nam jest przykro że głupich życzeń nie złożyli . to nic nie kosztuje a w kalendarzu ma zapisane to robiła to jakis czas przy mnie i pokazywała . jedyne co to zadzwonili sie zapytac czy nie wezmiemy im dzieci na pare godzin. ehh jutro tez nie spodziewam sie zadnych zyczen. A odkąd się dowiedzieli o ciazy mojej to ciagle tylko rady to zrób tak. to tak, tego nie rób. A co najgorsze to Jak wspomniałam że chcemy z mezem zeby rodzice moi przyjechali po porodzie aby pokazac nam jak sie kompie itp to ona na to - ale po co przecież mój M. i ja tu jesteśmy to on wykompie dziecko. czasami sie zastanawiam o co im chodzi - przeciez to nasze malenstwo i my o tym decydujemy a nie ktos obcy. wogóle się zastanawiamy z mezem czy nie przeniesc sie do innej miejscowosci mieszkać bo to przerasta ludzkie pojecie co czasami sie dzieje...

11 lata 8 miesiąc temu #605977 przez pasal
Pełen podziw za cierpliwość, mi się dłużą 3 tygodnie ( bo średnio co 3 tyg. mam widzenie) a co dopiero 8 :O ale najważniejsze, że wiesz, że fasolka tam jest, wiesz od jakiego czasu i kiedy wyjdzie :) Tak to niestety jest z takimi "przyjaciółmi" zawsze jak czegoś chcą to będą, ale niech Wam da to do myślenia przy kupowaniu im prezentów :) A koleżanek "dobra rada" będzie przybywało wraz z brzuszkiem. Mi teraz nawet obcy ludzie zwracają uwagę, co powinnam a co nie i do tego wyrazy współczucia, bo bliźniaki. Każdy teraz będzie Ci mówił co możesz jeść a co nie. Najzwyczajniej w świecie olej takie gadanie, to jest wasz bobas :) myć i pielęgnować nauczysz się w szkole rodzenia a resztą pokieruje instynkt macierzyński

11 lata 8 miesiąc temu #605985 przez DoMI*
czesc Kochane kobitki
co moge napisac jestem JUZ WOLNA!!!
ale wina poszła na mnie :(
jeden z 2 celi mam osiagniety a drogi nie..
ale wiem jestem juz wolna i moge ułozyc zycie na nowo
dziwnie sie czuje ..jakos niedociera to do mnie..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 8 miesiąc temu #606013 przez DoMI*
Karo kochana
no niestety ter4az ciezko o przyjacioł ktorzy byli by rada i wsparciem ..
teraz wsztscy chca tylko kogos wykorzystac..
znam to bardzo dobrze ja z moim grzesiem mamy tylko siebie i tylko na siebie liczymy ja niemam tu nigoko on ma jakis znajomych ale tez nie utrzymujemy rzycia w ciaglej rotacjii znajomych niejest to potrzebne.
poprosu niemowcie duzo znajomym i tyle a robcie tak jak sami podjeliscie decyzje. a bedziecie przez to szcześliwsi.
wiem ze czasem jest ciezko bo to samemu sie jest ale lepiej niemiec kolazenek takich niz miec fałszywe i wykorzystujace ciebie .
bo tylko biedny umie sie dzielic i doceniac najmniejszy gest.
biedy niebedzie sie bał ze ubedzie mu trochce,ale bogaty bedzie sie zawsze bał ze jemu zabraknie i bedzie wolał sie niedzielic.. taki jest juz swiat i w nim mieszkajacy ludzie
zawsze mozesz napisac tutaj albo do mnie na maila

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 8 miesiąc temu #606020 przez pasal
Domi najważniejsze, że wolna! żeby zacząć żyć od nowa trzeba zamknąć wszystkie drzwi za sobą a Ty właśnie to zrobiłaś :) odeszło Ci trochę stresu więc może to dobra droga do osiągnięcia drugiego celu ? Uśmiechnij się, teraz będzie tylko lepiej

11 lata 8 miesiąc temu #606029 przez DoMI*
staram sie ale jestem wycienczona tym stresem całym opadłam z sił

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 8 miesiąc temu #606039 przez pasal
może kilka dni wolnego lub weekend za miastem z dala od codzienności?

11 lata 8 miesiąc temu #606043 przez DoMI*
mam teraz 2 dni pracy wiec musze odczekac swoje :)

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 8 miesiąc temu #606071 przez poziomka-1801
Pasal daj sie chociaz poludzic ze te kremy dzialaja a nie :silly: cholipka...to ja bede w 30miala z 120cm;p o ile dotrwam...heh szafa dwu drzwiowa :P

DoMi no wreszcie....bo juz myślałam ze poszlas ostro w tany tak dlugo Cie tu nie bylo slychac. Powinnas sie cieszyc ze ten epizod masz juz za soba i ze jestes wolna,mozesz zacząć wszystko od nowa,na nowej czystej karcie...ciesz sie bo warto;)))

11 lata 8 miesiąc temu #606075 przez Patrizia
Karo no to nie dawaj sie wykorzystywac bo ludzie sie do tego przyzwyczajaja a tak wiedza ze maja gdzie dzieci podrzucic zwierzaka zostawic a sami nic od siebie, zyjcie swoim zyciem odmowcie im czasem to moze docenia wasza pomoc a jesli chodzi o maluszka to raczej nie chcialabym zeby mi jakas tam kolezanka myla MOJEGO synka bo on jest tylko moj i meza oczywiscie ;) :P wszystkiego ucza w szkole rodzenia albo polozna ktora przychodzi do Ciebie po narodzinach pokazuje jak to sie robi.

Domi juz sie martwilam ze nie piszesz ze moze nie poszlo po Twojej mtsli a tu prosze :) :woohoo: :lol: JESTES JUZ WOLNA :blink: :blink: gratulacje, widzisz jak sie pieknie uklada rozwod zalatwiony wiosna sie zaczyna oj bedzie sie dzialo odprezysz sie w koncu na maksa :)

jesli chodzi o moje malucha to tak regularnie czuje go wlasnie wiczorami a tak najbardziej to od 23 :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606107 przez Patrizia
ide pod prysznic sie troszke odchamić :P trzeba wkoncu jak kobieta wygladac jutro wizyta wiec trzeba dobrze wypasc :) jeju juz nie moge sie doczekac jak mojego syneczka zobacze juz tak ladnie wyglada na 3d moj kochany :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606126 przez pasal
Poziomka ja przed końcówką pewnie w pasie będę miała tyle co wzrostu :P Alee się dziś słabo czuję. Umówiłam się dziś na opalanie natryskowe :D ciekawa jestem jak to będzie wyglądać :)

11 lata 8 miesiąc temu #606204 przez Patrizia
pasal daj znać jak po opalanku :) szykowanie do ślubu już pewnie na końcówce, napewno bedziesz ślicznie wyglądać :)

Ksawerek(*)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka