BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #606812 przez Patrizia
Napewno sie pochwale maluszkiem :) mam nadzieje ze niebede musiala tam siedziec dlugo, bo jak przychodze to juz kolejka jest ale moze przez pogode to bedze malo dziewczyn ;)

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #607369 przez Patrizia
Ja już po wizycie :) jestem bardzo zadowolona wszystko posprawdzane serduszko, mózg, nerki, kręgosłup, kość udowa no chyba wszystko co powinno być na badaniu połówkowym :) Ksawery rozwija się prawidłowo wazy 975g ale nie wiem ile ma cm, niestety nie obejżałam go na 3d bo odwrócił sie główka w drugą stronę i nic nie było widac a taka ciekawa byłam jak wygląda :) od początku ciąży przybył mi 8kg ale i tak sie dobrze czuje lekarz powiedział że synek urodzi sie raczej z tych wiekszych dzieci :ohmy: bo wedłóg usg to tak wychodzi ze to juz 28tyd tak ten mój mały skubaniec rosnie :)

zaraz ide sie kąpać i do łóżka bo padam już dzisiaj :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #607387 przez poziomka-1801
Patrizia to dobrze ze wszystko ok. Oj duzy chlopak bedzie bo moja mala w 24tc miala 536g...; :P jak bedzie taka z niego kuleczka to ja Ci wspolczuje porodu:;p moj narzeczony mial 5,100 i 60cm i jego matka go ledwo wyparla:;p ale co sie dziwic jak chlop jak dab bo ma teraz 112kg i 2m;D

11 lata 8 miesiąc temu #607392 przez Patrizia
poziomka chyba trzeba sie zacza przygotowywac na duzego chlopaka mam nadzieje ze dam rade :P nie zagladne tu przez wekend bo wyjezdzamy z mezem na dzialeczke wiec skladam zyczonka dzisiaj :)

Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje.
Mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia.

ide po prysznic bo padam po dzisiejszym dniu :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #607443 przez poziomka-1801
Ja tez wam dziewczyny zycze wszystkiego naj w te sniezne swieta wielkanocne,aby dodatkowe kg poszly nam w cycki a nie w pupy:p calusy

11 lata 8 miesiąc temu #607511 przez pasal
Patrizia, lepiej żeby rozwijało się za szybko, niż za wolno :) mi niestety lekarz nie powiedział ani razu wagi maluchów, ale po sobie czuję, że są ciężkie :)
Ja też wam życzę Wesołych Świąt! najlepiej ciepłych choć patrząc za okno-nie ma szans.

11 lata 8 miesiąc temu #607588 przez Karo290392
Patrizia Dziękuje Ci za życzonka baardzo :)
No troche mnie nie było , bo problemy z netem znow jakieś były.
Troche mia zajęło przeczytanie moich zaległosci i nawet nie wiem od czego zaczać.
Napewno Bardzo Wam dziękuje za Słowa otuchy co nie powiem że nie bo dały troche lepszego samopoczucia.
Domi- Gratuluję pozytywnego rozpatrzenia sprawy. Najważniejsze ze juz koniec stresów :)
Bardzo fajne macie te kotki ! :) a moj to taki zazdrośnik i tak wszystko na złość robi jak ma zły dzień że szok. A jak coś zrobi i widzi ze ide na niego nakrzyczeć to zaczyna tak jakby śpiewać- drze morde i takie jakby LAJ LAJ LAJ drze. jakiś ułomny przypadek mi sie trafił.czasami mam go serdecznie dosc :D
A jak dziś samopoczucie ? Jak pogoda u Was ? :)

11 lata 8 miesiąc temu #607703 przez pasal
Pogoda zimowa, dziś mój tata ulepił przed domem bałwana wielknocnego z koszyczkiem :) samopoczucie całkiem dobre :) po całym dniu zakupów i przygotowań do świąt wreszcie wypoczywam na kanapie. A jak Ty się czujesz? już powoli przekraczasz chyba najbardziej stresujący okres ciąży :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #607731 przez poziomka-1801
Hej dziewczyny...mnie cos w krzyzu lupie mocno dzisiaj...pogoda masakryczna, w wigilie tyle sniegu nie bylo....dzisiaj po prysznicu,, badalam,, szyjke macicy....i az sie opocilam z nerwow....sluchajcie....wymacalam ja z wielkim trudem tak sie skrocila a gdy juz ja znalazlam to okazalo sie ze jest otwarta na palec wskazujac....nie wiem co myslec bo wlasciwie procz bolu krzyza nie mam zadnych skurczow...wczoraj tylko jak szlam szybszym tempem to kulo mnie jak na miesiaczke. Nie mam pokjecia co myslec,,,,czy to moze byc rozwarcie?
Wizyte kolejna mam 3.04

11 lata 8 miesiąc temu #607799 przez Karo290392
Pasal - no na szczęscie teraz moge być już spokojna. Położna powiedziała że wszystko jest ok , ale i tak wole uwazac na siebie. To ja się cieszę w takim razie bo u mnie już powoli wiosna i snieg topnieje.
Także mam nadzieje że jeszcze troche i w koncu wiosna nas odwiedzi bo juz dosc tej zimy.

11 lata 8 miesiąc temu #607809 przez pasal
Poziomka nie panikuj, w razie czego, jeżeli to rozwarcie to na pewno nie przegapisz momentu kiedy zacznie się poród. Swoją drogą pełen podziw za umiejętność badania, ja totalnie nie wiem jak to robić. Oszczędzaj się teraz żeby bobas za szybko nie wyszedł, lada dzień wizyta to się wszystkiego dowiesz :)

11 lata 8 miesiąc temu #607947 przez DoMI*
Hej dziewczyny Kochane poziomka spokojnie, przyjdzie czas ale niezazdroszcze troche bolu i niepokoju..
ale mnie niepokoje ja sama :( skrocił mi sie cykl na 29 dni i juz od wczoraj boli mnie na okres juz.. jestem pewna ze niemam owulacjii wogole.
moze po swietach przejde siezbadac ale niznam dobrego gina ... kołomnie :( ach

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 8 miesiąc temu #607976 przez klaudia69
poziomka jesli nadejdzie moment porodu to skurcze bedziesz miala regularne takze na razie nie masz powodu do paniki. pilnuj skurczy. a ze do wizyty nie masz daleko to tym bardziej. odpoczywaj i 3 ruszaj do lekarza. na pewno wszytsko bedzie ok.

domi gratuluje rozwodu i zycze powodzenia w ukladaniu nowego i lepszego zycia:)

wesolych i zdrowych swiat wszystkim :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #608035 przez pasal
Domi do póki się nie przebadasz, to niczego nie możesz być pewna. I jeżeli Ci zależy na bobasie to nie "moze" a napewno powinnaś się wybrać do lekarza. Ja też nie znałam dobrego lekarza a szukałam tak długo, aż znalazłam :)

11 lata 8 miesiąc temu #608651 przez poziomka-1801
Hej dziewczyny jak tam minely swieta? moje nie zbyt ciekawie, pojechalam do szpitala z b silnym bolem plecow ..okazalo sie ze moje rozwarcie jest na 2cm i prawdopodobnie postepuje bo wydziela mi sie rozowawy sluz...brak skurczy co dziwne(?!) dostalam lekki przeciwbolowe w zyle i sterydy na przyspieszenie rozwoju pluc u corci

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka