BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #606448 przez poziomka-1801
tak sie wstawia posty na te forum hihi towarzystwo doborowe:p
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #606458 przez pasal
dwa szczebelki troszkę mało, bo później ciężko będzie mu się zmieścić żeby wyjść, bo tak do 3 lat dziecko chyba może spać w takim łóżeczku, czy nie ?

11 lata 8 miesiąc temu #606466 przez Patrizia
moja kolezanka przeniosla swojego synka do normalnego lozka jak mial troszke ponad 2 latka,ale zaczol wedrowac do nich w nocy i tak juz to zostalo potrafi obudzic mame i powiedziec wez mi koldre bo jest ciezka ja ide do was :P a te szczebelki to faktycznie musze zwrocic uwage zeby byly 3,

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606471 przez poziomka-1801
ja tez chciałam zamawiac na necie ale czas nagli i kupiłam w sklepie tik tak...wyglada tak:
allegro.pl/lozeczko-safari-zyrafka-mis-s...ups-i3113178277.html ja akurat mam model z żyrafą. do tego dokupiłam inny materac bo na kokosie i grubszy..i tez ma 2 szczeble tylko wyjmowane...ale mysle ze to wystarczy do czasu az przejdzie mała do innego mniej dziecinnego wyrka. Kołderke poscielke przewijak i inne pierdołki dobrałam sobie indywidualnie:)
mój Wonder tez spi w łózku ze mna czasami to jak dzidziul;p i chrapie jak chłop po robocie w kopalni:D
i to fakt...wygląda jak kosmita:D w dodatku wydaje z siebie kilkadziesiąt dzwięków od róznej częstotliwosci...poprzez lekkie miau z rana po wkurzające burczenie jak chce sie bawic;p

11 lata 8 miesiąc temu #606498 przez pasal
Też fajne łóżeczko :) kurczę, takie małe to wszystko jest takie urocze, żebym tylko miała pieniądze i trochę więcej miejsca.. właśnie się miałam pytać jakie on w ogóle dzwięki wydaje, nigdy nie widziałam takiego kota na żywo :D
Jak do mnie do łóżka ma dwójka przychodzić, to lepiej niech śpią w takich łóżeczkach :D

11 lata 8 miesiąc temu #606513 przez poziomka-1801
Jego intonacja jest przedziwna i ma o wiele więcej barw niz zwykły dachowczyk:) i trzeba go kapac co dwa tyg bo robi mu się szyjka brudnawa...taka bezowa tak samo pod paszkami. Nauczylismy go tez ze nie liże sobie ..pupy:p tylko po kazdym wyjściu na posiedzenie do kuwaty czeka az weżmiemy chusteczke nawilzajaca taka dziecięca i mu wytrzemy:p Troche roboty jest ale bynajmniej w ryjku mniej bakteri:p

11 lata 8 miesiąc temu #606515 przez Patrizia
no pasal Ty to mozesz miec przerabane jak sie dwie dupeczki beda pchaly do was do lozka :) a masz wybrane imiona?? bo nie wiem czy juz pisalas czy ja zapomnialam ;)

poziomka tez mi sie podoba widzialam taka aukcje gdzie bylo to twoje lozeczko i komoda z zyrafa do tego bardzo ladnie wygladalo :) i ja tez na zywo nie widzialam takiego kotka, chcialabym go poglaskac tak z ciekawosci :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606525 przez pasal
To faktycznie macie z nim tak, jak z dzieckiem :D wycieranie pupci, szok jak Wam się udało go tak nauczyć! Z imionami mamy problem, nastawiliśmy się na chłopców miał być Franek i Antek a dla dziewczynek.. Zuzia i .. no właśnie dla drugiej nie mam pomysłu :) może Zosia

Ale maluszkom kakao zasmakowało, skaczą po całym brzuszku.

11 lata 8 miesiąc temu #606529 przez Patrizia
tez mialam miec Zuzie ale wyszedl Ksawery :D a ja nie mam nic na zeba co by tu zjesc jakos teraz mam wiekszy apetyt a usmaze sobie sznycelki ktore przygotowalam na jutro ale coz dziecku sie nie odmawia jak glodne ;) :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606544 przez pasal
mnie cos naszło na mleko mimo, że przed ciążą mleka nie piłam w ogóle. Ciąża to dziwny okres, niby jesteś sobą ale tak jakby w zupełnie obcym ciele. Dziecku się nie odmawia? hehe można to sobie tak tłumaczyć :D

11 lata 8 miesiąc temu #606550 przez poziomka-1801
Z wycieraniem jego tyłka było tak że zauwazyliśmy od maleńkosci iz zawsze gdy szedł do kuwety na siku to nie kopał a na posiedzenie robił sajgon to był znak by uszykowac chusteczke..wtedy wychodził tyłek rachu ciachu i po sprawie...teraz juz tak sie wyuczył ze nienasmrodzi gdy nas nie ma,czeka cierpliwie az wrócimy i wtedy wypina sie do wiatru,wycieramy mu bo po 1 widac jak ma zadek brudnawy własnie z braku siersci to rzuca się w oczy a po drugie on nigdy tam jęzorem nie jeździ wiec i chigieniczniej jest mu wytrzec.
Oj macie dobrze....ja to po 19 staram się nie jesc by nie nabrac za duzo kg choc tez mnie ssie:/ ale mam tendencje do tego ze jak podjem sobie za duzo to waga skacze...przed ciąza wystarczył tydzien bez siłowni i waga juz o 2 kg wyzej.

11 lata 8 miesiąc temu #606554 przez poziomka-1801
U mnie miało byc Filip/Dominik a na dziewczynke oliwia/julia lub Matylda ale zrezygnowalismy odrazu z julki bo ciągle tylko teraz te imie się słyszy...a matylda..no własnie..brak zdrobnienia i w ogole. Mnie podoba sie własnie Zosia lub Zuzia ale mojemu partnerowi nie zbyt...a Oliwka mu przypasowała na maksa :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #606557 przez Patrizia
zobacze ile przybylo na jutrzejszej wizycie, jakos strasznie duzo narazie nie przybylo tak mi sie wydaje, a jak mi sie chce to jem oczywiscie bez przesady jak nie bylam w ciazy to czasem nawet po polnocy smazylismy omleta z mezem :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606788 przez Patrizia
Hej :) u mnie dzisiaj napadalo sniegu az sie nie chce nigdzie wychodzic :/ moze dzisiejsza wizyta poprawi humor :)

Karo WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK SPEŁNIENIA MARZEŃ I PIĘKNEGO I ZDROWIUŚKIEGO DZIECIĄTKA :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606802 przez pasal
U mnie też zaczyna sypać :/ gdzie jest wiosna? Daj znać po wizycie ile przybrałaś i co u maluszka ::)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka