BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu #606256 przez pasal
opalanko dopiero 4 kwietnia :) już mam prawie wszystko gotowe i dziękuję :D

Tak rozmawiamy o wyprawkach dla dziecka a ja zastanawiam się co zobię z maluchami jak przyjadę z nimi ze szpitala. Gdzie w Waszych planach będzie spał maluch? z wami, czy będzie miał osobny pokój? Mam dwa pokoje salon w którym my śpimy i ten pusty który czeka na dzieci. W tym pustym raczej nie zmieści się łóżko dla nas i 2 łóżeczka. A w salonie wstawiać łóżeczka to tak nie bardzo. myślę jak to rozwiązać, bo nie chcę być wyrodną matką co kilkutygodniowe dzieci zostawia same, a z drugiejstrony to może lepiej żeby miały swój kąt.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #606280 przez Patrizia
mam tak samo jak Ty w salonie spimy z mezem i mamy jeszcze sredni i malutki pokoik i wlasnie w tym malutkim bedzie pokoj dla dzidzi wlasnie w kwietniu ruszamy z remontem :) no trudno ja od samego poczatku bede dawac dziecko do pokoiku bo nie mam jak wstawic lozeczka do salonu, w tym pokoiku mam jeszcze takie malutkie spanko taka jedynke wiec jak mi sie nie bedzie chcialo latac to sie tam uloze ;) a poza tym ja sie martwie jak to bedzie z moimi kotkami mam 2 i boje sie ze moga chciec spac z maluszkiem bo to takie piszczochy a na poczatku to chcialabym wogole ograniczyc ich kontakt z dzieckiem tego sie wlasnie boje jak to bedzie

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606315 przez pasal
chyba zrobię tak, że w malutkim pokoju ustawię dwa łóżeczka, allegro.pl/komoda-kapielowa-suzie-wanien...row-i3132794270.html - taką komodę i przyniosę od rodziców z domu swoją starą pufę, na której ewentualnie będę nocować, wygląda ona tak: allegro.pl/fotel-sako-xxl-gratis-pufy-wo...xxl-i3103304278.html i chyba tylko tyle mi się tam zmieści. Każde z dzieci dostane do łóżeczka dużego misia i to będzie musiało im wystarczyć :) gdyż na leżaczki, bujaczki, kołyski i inne pierdołki nie będę miała miejsca. Koty to okropne zazdrośniki, lepiej trzymaj je przy sobie żeby czasem nie zrobiły maluszkowi krzywdy

11 lata 8 miesiąc temu #606342 przez poziomka-1801
Moja siora raz w zyciu poszła na takie opalanie natryskowe i załowała tego kil;ka tygodni :P
Nie chce Cie straszyc Pasal ale jak jej to zaczeło schodzic....wyglądała jak po kuracji samooplaczem cała w łatach...plackach itp.

My tez mamy dwa pokoje....nim dowiedzielismy się o dzidzi to kupilismy sobie sypialnie(wyro,dwie szafki nocne komode)i jak sie okazało że zaszłam w ciaze to sypialnia stała sie problemem bo nie mamy gdzie tego łozka nawet poskładac i wyniezc..salon mamy ze ścianka działowa na jadalnie. Postanowilismy jakos wcisnąc łózeczko,a naprawde weszło na styk ,jedyne miejsce gdzie można było je ustawic jest po prawej str mojego łózka..tam raptem jest 122cm a wyrko ma 120..no ale cóż....podjelismy decyzje że jak dziecko skończy roczek to łozko sprzedamy lub ubłagamy moich rodziców by mozna było je przechowac jakos u nich i córci wtedy zrobic własny pokoik a my przeniesiemy sie na salon bo mamy tam naroznik 2.20x2.0 wiec bedzie tez wygodnie. Dla mnie to nawet lepiej ze mała bedzie pod ręka bo to zawsze pewna wygoda..wystarczy ze wychyle sie i ją mam :)
A co do zwierzaków to tez mam kota...juz nie raz próbował wskakiwac do łozeczka i ogladac je wraz z testem jakosciowym materaca:P nie mam obaw co do podrapania dziecka ale troche boje się ze moze zbyt często pchac sie do lózeczka a wolałabym by nie spał z małą...

11 lata 8 miesiąc temu #606348 przez Patrizia
a wygodnie bedzie ci nocowac na takiej pufie nie siedzialam jeszcze na takiej wiec nie wiem, komody fajne :) ja pokoik dla maluszka tez mam malutenki ale zawsze go bardzo lubilam bede miec tam tylko lozeczko ta jedynke do spania i taka szafe na ubranka i rzeczy malucha. Nie wydaje mi sie ze moje kotki cos zrobia malemu one od poczatku przebywaja z malutenkimi dzieciakami a z synem mojej kolezanki to juz 3 lata od samego poczatku jak byl niemowlakiem i do teraz i nigdy sie nie zdarzylo ze jak je ciagnol albo czasem nawet ugryzl zeby go podrapaly naprawde kolezanka mowi ze one medal powinny dostac za cierpliwosc :) ale boje sie ze np moga sie polozyc kolo malucha i niechcacy zatkac mu buzie to mnie najbardziej przeraza nie wiem jak to bedzie :/

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606356 przez Patrizia
Ja bede zamawiac takie lozeczko tylko ze jasne bo ta szafke mam jasna i bedzie pasowac :)
allegro.pl/lozeczko-hafty-serca-materac-...and-i3106006889.html

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606379 przez poziomka-1801
hmmm mysle ze raczej na bużke sie nie położą..prędzej gdziej w syrki lub koło głowy sie zwiną..tylko czy dzidzi nie przestraszą na początku...bo mój ma swój ,,image'' jak z horroru:D:D
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #606397 przez pasal
bardzo bym chciała tak jak poziomka, mieć małe przy sobie, ale nie mam innego wyjścia. Pufa jest super do siedzenia i kilka razy na niej spałam i nie było źle :) łóżko, nawet taka jedynka mi się tam nie zmieści :( spać zamierzam już z mężem, ale podejrzewam, że będzie kilkanaście nieprzespanych nocy, które mogę spędzić na tej pufie.
Patrizia mam w planach kupić identyczne łóżeczko :) allegro.pl/lozeczko-kolyska-materac-posc...and-i3100875210.html różni się tylko tym, że dodatkowo są płozy żeby z łóżeczka zrobić kołyskę :D i ma 3 wyjmowane szczebelki

Ajj to wysłane przez Ciebie ma szufladę.. wiec jest lepsze :)

11 lata 8 miesiąc temu #606406 przez pasal
przynajmniej sierści nie gubi :P matko kochana, jak wy go głaskacie?! nie bałaś się go na początku ?

11 lata 8 miesiąc temu #606408 przez Patrizia
poziomka jaki kotek mojemu mezusiowi wlasnie taki sie podoba ale w domu mamu 2 "normalne" kotki

takie z nich pieszczoszki :P :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606419 przez Patrizia
pasal ja to drugi co pokazalas tez mam w obserwowanych :) a zaraz zerkne czy to co ja wstawilam tez ma szczebelki wyciagane bo juz zglupialam :) ale gust mamy co do lozeczka identyczny :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606433 przez poziomka-1801
pasal w dotyku jest jak skórka brzoskwini:) wieźliśmy go az z opola do koszalina:p jest wierny jak pies ma całkiem inny charakterek niz takie dachowczyki,moja mama ma dwa własnie normalne i powiem szczerze że pomimo iz od dziecka chowałam sie z tymi,,normalnymi,, tego nigdy nie zamieniłabym na zadnego innego..jest..kotem idealnym o ile ktoś lubi jak mu zwierzak towarzyszy w zyciu codziennym-np gdy sie kapie on siedzi i patrzy na mnie przez szybke kabiny:P
Gdy był mały wygladał nieziemsko:D hihi...same zobaczcie, bo teraz juz jest bardziej,,męski,,:p
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #606438 przez pasal
Jestem okropną kociarą! :D te łóżeczko, które Ty wysłałaś ma wyciągane dwa szczebelki :)

11 lata 8 miesiąc temu #606443 przez Patrizia
poziomka jak sie patrzy na twojego kotka to sie az buzia smieje fajniutki :) moje tez sa przylepy w lazience tez mi towazysza i jedna spi ze mna na poduszce zawsze sie cholera wcisnie :P

pasal dobrze ze sie zgadalysmy o lozeczkach bo ja nawet nie zwrocilam uwagi ze to moje lozeczko ma tylko 2 szczeble wyjmowane a to chyba za malo co nie ??

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #606447 przez pasal
jeej, wygląda jak mały kosmita! ekstra! mój facet nigdy by się na takiego nie zgodził :) ja jestem zakochana w brytyjskich :D Bedzie miał tyle dobrze ten kotek, że dziecko nie będzie ciągało za siersć :) ewentualnie za ogon :)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka