BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 9 miesiąc temu #605264 przez pasal
biedna Domi, mam nadzieję, że dobrze się trzyma. A jak wasze wyniki krwi? czy też miałyście w którymś momencie taki nagły spadek wyników? Hgb 10,1 mnie słabo zachwyca a wcześniej miałam 12

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #605270 przez Patrizia
ja niestety od samego poczatku mialam za malo hemoglobiny bo chyba 10,1 wiec caly czas łykam zelazo na recepte ;/ nie chce mi podskoczyc do gory jak narazie nie mialam badania krwii pewnie po piatkowej wizycie bede musiala zrobic no i czeka mnie powtorne badanie na toxo i ta nieszczesna glukoza

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #605275 przez pasal
Tak, za tydzień mój wielki dzień :) ciekawa jestem jak wcisnę się w suknię. Ja bym na Twoim miejscu nie ryzykowała :) wtedy będziesz musiała się już bardzo oszczędzać. No i bóle pleców i zmęczenie też Ci nie będą pomagały w zabawie

11 lata 9 miesiąc temu #605281 przez pasal
Ja nie miałam ani toksoplazmozy, ani tej glukozy - i tego nie będę miała bo niby jak niski cukier wychodzi na początku, to nie wysyłają na próbę.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #605287 przez Patrizia
ja nie mialam wysokiego cukru na poczatku moj gin mi mowil ze toxo to sie juz teraz obowiazkowo robi ta glukoze tez ale co lekarz to inna opinia :P ja ta toxo to i tak zrobie bo mam 2 kotki w domu :) wiec bede spokojniejsza

NO TO BEDZIE ZABAWA :) obys dala rade potancowac cala noc ;) pochwalisz sie zdjeciami z imprezy ?? bo ja strasznie lubie ogladac fajne zdjecia :)

ale mnie Ksawus kopie chyba frytki mu smakowaly :silly:

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #605296 przez Patrizia
a co do tego wesela to chyba raczej nie chcialabym tak ryzykowac zwlaszcza ze musialabym wracac po imperezie autem taki szmat drogi razem z moim pewnie wstawionym mezusiem :P no szkoda bo to jeden z najlepszych kolegow meza od malego sie znaja ;/ a beze mnie nie pojedzie

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #605298 przez pasal
pochwalę się :D moje małe też zaczęły szaleć po frytkach :D wiedzą co dobre chociaż chyba nie powinnyśmy objadać się frytkami :P Ale z drugiej strony, to też nie ma co przesadzać. Teraz jak już ciąża jest widoczna wśród moich znajomych jest cała masa ekspertów którzy wiecznie mi mówią nie jedz tego, nie pij tamtego a tego to juz kategorycznie nie rob.

11 lata 9 miesiąc temu #605303 przez pasal
To poproście znajomego o odłożenie kilku weselnych i oblejecie po ślubie. A wyobrażasz sobie zacząć rodzić w połowie drogi do domu a obok wstawiony mąż? Wybawić i tak byś się nie wybawiła, bo na koniec ciąży będziesz wieelka i obolała. No i bardzo byś musiała uważać aby nikt nie uderzył Cię w brzuch. Nam jedno małżeństwo odmówiło przyjścia na ślub właśnie przez zbliżający się termin porodu. Ślub 6 a ona 16 ma termin, szkoda, ale jak najbardziej rozumiem :)

11 lata 9 miesiąc temu #605307 przez Patrizia
oj takich wszystko wiedzacych kolo mnie jest mase ale ja jem to co mi sie chce przeciez nie robie frytek codziennie, jem wiecej owocow tez dbam o siebie a ze sobie lubie frytki zjesc albo chipsy no to trudno ciaza to nie choroba nie bede z tego powodu swirowac

nie no napewno nie pojedziemy ja i nasze dziecko jest najwaniejsze :woohoo: a oni mieszkaja klatke obok wiec napewno to odbijemy :P

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #605316 przez pasal
Najgłupszy tekst jaki słyszałam o ciąży to od samej znajomej cięzarnej, która była zszokowana, że pozwalam sobie na szampana PICOLO i wodę gazowaną, bo to strasznie szkodliwe, po czym wyjęła papierosa i mówiła, że przez stres nie może rzucić. Ale czym są papierosy do szampana bezalkoholowego.. Chyba umilę sobie wieczór jakimś romantiko filmem, macie jakieś fajne tytuły?
poziomka pewnie organizuje sobie prąd:D

11 lata 8 miesiąc temu #605790 przez Karo290392
Hej dziewczynki, ale się rozpisałyście :) Tyle sie u Was dzieje :) Ja wczoraj miałam tak długo wyczekiwaną wizyte i w koncu już zaspokoiłam wszystkie moje potrzeby dotyczace pytań :) Tak wiec termin mamy na 6 października . A dziś jest 12 tydzień i 5 dzień czy jakoś tak. badania wszystkie poprzednie wyszły w pozadku. w 20 tyg jak bede miała kolejne usg to jakies badanie dodatkowe na syndrom WPW dziecko musi miec. To było cudowne uczucie zobaczyć nasze maleństwo jak się rusza i słyszeć serduszko. Popłakałam się od razu a mąż mój szklane oczy ale sie trzymał :) Nie zapomne tego uczucia nigdy :) Po usg szłam na spotkanie z polozna i pobranie krwi. zwazyła mnie i o dziwo przytyłam tylko 1kg. takze sie zdziwiłam.
i dodam fotke z wczoraj :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #605793 przez Karo290392
Mam nadzieje że u Domi wszystko Ok i że niedługo się odezwie .
A wy dziewczynki jak się czujecie dziś ?
Pogoda u Was dopisuje ?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #605806 przez poziomka-1801
Haha i jest prad!!! Pasal widze ze odrazu sie zorientowalas o co codzi w moim milczeniu:P wlaczyli kolo 22 wiec dzisiaj wszystkie bateryjki naladowane:D lodowka nawet umyta;P
Wczoraj z ciekawosci postanowilam sie tez pomierzyc....boze...ja to sumo...udo 58 bebzon 108.....normalnie kulka. Odrazu pod prysznic piling i krem ujedrniajacy ze zludzeniem poprawiajacym moja psychike ze moze jednak choc cm zmaleje;p nigdy wiecej mierzenia....bo normalnie popadne w depreche :P

A co do wynikow ja narazie mialam ok,na taxoplazmoze i cytomegalie tez robilam bo mam w domku sfinksa i yorka wiec bylo to wazne.

11 lata 8 miesiąc temu #605877 przez Patrizia
Karo290392 no widzisz jaka piekna istotka juz wiesz ktory to tydzien dokladnie :) ciesze sie ze wszystko oki :)

u mnie dzisiaj piekna pogoda od rana wzielam sie za porzadki bo jutro juz nie bede miala kiedy bo odwiedza mnie moja siostra a mieszka za granica wiec szkloda czasu na sprzatanie trezba nadrobic pogaduchy :P

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #605893 przez Karo290392
PATRIZIA-Szczerze mówiąc dopiero wczoraj uwierzyłam w to co sie dzieje ze mna :) i ze tam malenstwo jest :)
No tak - wspominałaś o siostrze :) Fajnie że cie odwiedzi. Ja swoją rodzine widziałam ostatnio w styczniu po 8 miesiacach rozłaki a teraz już sobie urlopy załatwiaja zeby przyjechać gdy urodzi sie maluszek. tylko mamy problem bo chcielibysmy jechac do PL na świeta w grudniu, aby od razu zrobić chrzest -Ale jak myślisz? to nie za wczesnie by było dla dzieciatka ? Chcielibysmy jechac autem także nie wiem..
A dzieciatko dziś twoje ruchliwe ?:) Czy daje mamusi odpoczac ?:)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka