BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

12 lata 1 tydzień temu #603540 przez Karo290392
Poziomka- masz śliczny ten brzusio :) taki zgrabniutki :)
A jak się dziś czujesz? Lepiej niż ostatnio ?

Domi- No rozumiem Cię, Chciałabym Ci pomóc naprawde ,ale nie wiem jak.
Za duza roznica w kilometrach. Ale spokojnie, jutro napewno
wszystko pójdzie po twojej myśli. :* Bede trzymać kciuki :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #603568 przez klaudia69
domi tak ja juz jestem po rozprawie, ostatnia mialam w grudniu. pisalam juz ze bylo ciezko ale nas laczy dziecko. a zreszta szkoda gadac, najlepiej bedzie jak skonczy Ci sie to jutro i zaczniesz nowe zycie. powodzenia.

poziomka no super masz ten brzuszek. mam nadzieje ze uda Ci sie donosic maluszka jak najdluzej:) w sumie nam bo ja w zasadzie tez mam takie zagrozenie. ale we wtorek mam wizyte mam nadzieje ze sie czegos konkretnego dowiem. nie moge sie doczekac kiedy zobacze malego skarba :silly:

12 lata 1 tydzień temu #603760 przez poziomka-1801
Karo musze przyznac że od ostatniego ubolewania nad sobą do dzisiaj całe szczeście czuje się dobrze co aż mnie dziwi:P bo juz byłam wkurzona stanem ciągłego odczuwania niedoskonałości ciązy.
Klaudia musimy starac sie trzymac nogi mocno ścisniete. Ja licze zeby choc do 32tc jakos spokojnie donosic aby dzidzia była juz ,,w miare,, ale jak narazie kazdy dzien jest ważny bo niestety może zaworek puscic.

DoMi-dasz rade:kiss:

12 lata 1 tydzień temu #603773 przez Karo290392
A to trzymam kciuki żeby poszło po Twojej myśli. oby dzieciątko zechciało przeczekać do końca :):*

12 lata 1 tydzień temu #603957 przez Asia88
oj dziewczyny podczytuje Was, zeby byc na bierzaco ale przez te hormony jakos nie mam na nic ochoty... nawet na udzielanie sie :( Niech juz bedzie ta cholerna wiosna!

12 lata 1 tydzień temu #604547 przez klaudia69
co tu tak glucho od wczorajszego popoludnia? juz polowa tygodnia za nami... jeszcze troche i kolejny weekend no i swieta oczywiscie.
a jak wasze maluchy? szaleja w brzuszkach? bo moj strasznie choc nie ukrywam ze wyraznie mozna odczuc moment czuwania dzidziusia. :lol:

12 lata 1 tydzień temu #604598 przez Kinia1712
Czesc dziewczynki :)

U mnie wszystko dobrze :) Musze sie pochwalic ze czuje juz delikatne pukniecia dzidziusia :) Tak mi sie przynajmniej wydaje ;) Kurcze naprawde wspaniałe uczucie :) Nawet wczoraj tak lezałam i mówie do męza ze mała sie rusza to położył sie koło mnie i najpierw trzymał reke na brzuchu ale nic nie czuł a potem przystawił ucho do brzusia ale tez nic biedaczek jeszcze za wczesnie chyba zeby on cos poczuł bo ja czuje tak delikatnie..;)

Mam nadzieje ze jeszcze pare dni lub ze 2 lub 3 tygodnie i on tez poczuje :)

A tak ogulnie to zyje juz świetami tymi wszystkimi przygotowaniami :)

No i czekam na wizyte ktora sie przesuneła z nastepnego wtorku na czwartek..niestety..

Pozdrawiam i zycze dzis ładnej pogody bo u mnie chociasz zimno to słoneczko swieci :)

12 lata 1 tydzień temu #604836 przez pasal
Dzień doberek! Ależ mnie tu dawno nie było :) organizacja ślubu, wieczór panieński, oglądanie maluszków, ah tyle jest tego, że nie mam na nic czasu :) W piątek widziałam się z moimi maluszkami, są takie słodkie! jestem zachwycona, bo lekarz co wizytę robi mi badanie USG w 4D i mam śliczne zdjęcia moich dziewczynek ( jak tylko dorwę się do skanera to wam pokażę). Wiecie, sama nie wiem w którym tygodniu ciąży jestem, wg. miesiączki - 22 i 2 dzień, wg daty porodu- 23 i 2 dzień, wg USG 24 tydzień i 4 dzień u jednego dziecka i 25 tydzień i 5 dzien u drugiego dziecka.

Dziewczyny, jakie macie małe brzuszki! jestem przy Was wielorybem! ( postaram się wrzucić zdjęcie) mój brzuch wygląda jak piłka do kosza.

A za oknem powoli, powoli już wiosna ! :D

12 lata 1 tydzień temu #604845 przez pasal
Kinia, poczekaj.. jeszcze troszkę i tak jak ja będziesz mówiła "nie wolno mamusi kopać po pęcherzu!" chociaż ja też bardzo nie mogłam doczekać pierwszych kopniaków, później czekałam, aż będą one widoczne na brzuchu :)

12 lata 1 tydzień temu #604868 przez Patrizia
hej dziewczynki :)

Kinia nie martw sie jak jeszcze chwila i zacznie porzadnie kopac:)

pasal no to wrzucaj zdjecia maluszkow iTwoje :) ja mam nadzieje ze bede mogla wrzucic swoje w piatek wizyta moze synus sie ladnie ustawi zeby pokazac mamusi jak wyglada :) :)

wlasnie zbieram sie odebrac wyniki z moczu mam nadzieje ze beda ok i pozniej do mamusi na obiadek :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 tydzień temu #605108 przez poziomka-1801
Czekamy na foto z niecierpliwoscia:))) jestem mega ciekawa jak wygladaja takie dzidziole dwa;)

DoMi oczekujemy pozytywnych info o rozwodzie:*

U mnie wciaz nie ma pradu....idzie sie wsciec od poniedzialku siedze jak stara dewota za czasow krola swieczka:P

12 lata 1 tydzień temu #605121 przez Patrizia
poziomka-1801 nie narzekaj przeciez masz takie romantyczne wieczory :P :P

domi czekamy na wiesci jak tam po sprawie rozwodowej :)

odebralam wyniki moczu sa ok :) wlasnie wsunelam sledzika opiekanego w occie i zagryzam go zelkami :P

Ksawerek(*)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #605178 przez poziomka-1801
Patrizia to jak Cie ten śledz pogoni przez gumisie to ja współczuje :laugh: przerabiałam to z kefirem i ogórkiem kiszonym:P i musze przyznac ze to naturalna lewatywa :silly:
no tak wieczory romantyczne:P kąpiele przy świeczkach:D kanapki przy świeczkach i robienie cieni na scianie jak nie można usnąc:D
Moglibyśmy dzieci robic po 18nastej:p ale juz sie zrobiło za czasów świetlności:p

12 lata 1 tydzień temu #605186 przez pasal
poziomka, przynajmniej będziesz miała mniejszy rachunek za prąd :P mówią, że jak prąd zabierają to 9 miesięcy później jest większy przyrost naturalny, ale u Was to już raczej wszystko jedno :) może zabierz się za czytanie książek ? :) poprzednie zdjęcie maluszków wrzucałam w innym wątku. 3 tygodnie temu wyglądały o tak:
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #605191 przez Patrizia
psal jeju jak ładnie wygladaja te Twoje dzieciaczki :) ale jestem ciekawa jak moj synek wyglada w piatek sie pochwale zapewne :)

poziomka no zobaczymy czy mnie przegoni :P :P narazie jest oki :)

Ksawerek(*)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka