BezpiecznaCiaza112023

Witajcie Dziewczynki :)

11 lata 6 miesiąc temu #688020 przez Karo290392
Nike
Kochana tak patrze na nasze suwaczki i zastanawia mnie coś ... Masz 25 tydz i 3 dzień i masz 99 dni do roZwiazania
a ja mam 25 tydzień i 106 dni a niby tylko 3 dni różnicy :D nie kumam ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #688022 przez nike84
Karo290392 sama nie wiem co z tymi suwaczkami bo od początku mi pokazywały dziwne rzeczy :silly: Wiem tyle, termin jak na razie mam na 29 września, więc suwaczek ile do porodu jest bardziej wiarygodny :)

11 lata 6 miesiąc temu #688027 przez srenka_918
Co do prasowania rzeczy to na początku także na pewno będę prasować choćby w nocy, ale później jak nie będę miała kiedy to sobie daruję ;) Poprane mam wszystkie ciuszki i to po 2 razy w płatkach mydlanych, nowym ciuszkom nie wierzę chemii jaką pryszczą żeby się nie brudziły, a w używanych nie wierzę w czym wcześniej były prane i jak przechowywane, tak dla spokoju ;)

11 lata 6 miesiąc temu #688071 przez Karo290392
Nike
No to faktycznie to by pasowało, ja mam na 6 października :D Ale znów 25tyg równe wychodzi mi dzis z usg. to ja juz mam metlik kompletny w głowie :D

11 lata 6 miesiąc temu #688141 przez nike84
Karo
wszystko się zgadza u mnie: ostatnia @ 26.12.2012, przeciętna dł @ 25-26 dni termin porodu 29 wrzesień i obecnie jestem w 26 tyg :)
www.kalbi.pl/kalendarz-ciazy-2012-12-26-26 nawet wg tego kalkulatora tak wychodzi :)

11 lata 6 miesiąc temu #688154 przez Karo290392
fajny kalkulatorek :) Mi tez wyszło dobrze że 25 równ. łee tam :D kit z tym :D i tak maluszki wyjdą kiedy bedą chciały :D

11 lata 6 miesiąc temu #688178 przez nike84
no tak, to jest akurat coś na co my za bardzo nie mamy wpływu ;)

11 lata 5 miesiąc temu #688319 przez Karo290392
I tu kochana się z toba zgodze w 100 % :D kto wie czy nie zechca nam maluszki wyjsc szybciej :)
Bo jak tak podczytuje inne miesiace to dziewczyny nawet kilka tyg wczesniej juz maluszki maja przy sobie :):)

11 lata 5 miesiąc temu #688666 przez KarolciaZumba
srenka_918 jeszcze nie urodziłaś?:D

Ja mam termin na 24 wrześnie , najchętniej urodziłabym w 38 tygodniu im szybciej tym lepiej :P

Dziś przeżyłam dramatyczną noc :ohmy:
Miałam straszne bóle w kostkach u rąk i u nóg, czy miałyście tak może kiedyś?
Czy to może być początek zbierania się wody ?

11 lata 5 miesiąc temu #688847 przez srenka_918
Jeszcze nie urodziłam choć bym bardzo chciała... Tak mnie ostatnim razem naszprycowali w szpitalu lekami rozkurczowymi że nic się nie dzieje... Od soboty miałam 3 może 4 słabe skurcze...

Powiem Ci że nocne bóle w stawach to miałam tylko raz i to po przemęczeniu (chciało mi się w 8 miesiącu wyprawiać urodziny męża) całe 2 dni na nogach bo to ciasta to sałatki itd a potem jeszcze wystawianie na stół, siedzenie z gośćmi na krześle (przyzwyczajona jestem do siedzenia w miękkich i na pół leżących fotelach) a potem jeszcze cały dzień sprzątania po imprezie i wtedy w nocy chyba tylko godzinę przespałam takie miałam bóle właśnie w stawach, kostkach kolanach i biodrach, a potem to zaczęły się skurcze łydek a też obawiałam się opuchlizn, także może też byłaś przemęczona?
Radzę Ci zacząć wsuwać magnez i może trochę więcej pić czystej wody, nie zaszkodzi a pomóc może ;)

11 lata 5 miesiąc temu #688954 przez nike84
srenka a masz możliwość iść do innego szpitala? Bo to się w głowie nie mieści co tam u Ciebie wyprawiają :/ u mojej koleżanki jak tylko się skurcze pojawiły od razu wywoływali poród, żeby nie przenosiła.

KarolciaZumba zażywasz jakiś magnez? Ja od chyba 10 tygodnia codziennie zażywam Asmag Forte i nie mam problemów ze stawiającą się macicą, ze skurczami, ani z niczym takim. Jedynie trochę puchnę, ale to od upałów raczej :)

11 lata 5 miesiąc temu #688978 przez KarolciaZumba
Wczoraj w sumie cały dzień przestałam w kuchni coś gotując więc może to serio ze zmęczenia...
Magnez biorę od początku ciąży i wody też wypijam bardzo dużo, 2-3 litrów dziennie.

Powiem Wam,że ostatnio przechodzę mega kryzys:(
I naprawdę dałabym wszystko żeby się już to skończyło!! :(

11 lata 5 miesiąc temu #689201 przez nike84
To ja mam właśnie odwrotnie. Może dlatego, że na razie na prawdę dobrze sie czuję i w sumie oprócz zgagi nie mam żadnych dolegliwości, to cieszy mnie teraz ten stan w którym jestem :) A wręcz przeraża mnie to że te tygodnie tak szybko lecą i już co raz mniej czasu do końca.

11 lata 5 miesiąc temu #689278 przez Karo290392
Karolcia
Ciebie meczy ból a mnie drętwienie ale tylko jednej nogi, strasznie upierdliwe i trwa to juz kilka tygodni. ale w koncu jutro spotkanie z położna to moze cos poradzi.

NIke
To ja pomimo wszystkich dolegliwosci tak samo ciesze sie z bycia w ciazy i z kazdego ruchu małej :) A tygodnie faktycznie leca jak szalone a tym bardziej jak jest troche na głowie to juz wogóle. Już sie nie moge doczekac zobaczyc mała. Jak narazie widziałam ja tylko dwa razy w 12 tyg i w 20 tyg a kolejny raz jak sie urodzi ii nie moge sie juz doczekac :) ale niech siedzi tak długo aż wszystko sie ukształtuje i bedzie gotowa to przyjcia na ten szalony świat :)

11 lata 5 miesiąc temu #689352 przez KarolciaZumba
Aż Wam zazdroszczę,że w Was tyle optymizmu.... :(
ja cieszyłam się na początku a im dalej tym gorzej :(

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka