BezpiecznaCiaza112023

Witajcie Dziewczynki :)

11 lata 9 miesiąc temu #691472 przez nike84
No właśnie jak to jest z tym tyciem? Bo ja słyszałam, że najwięcej się w drugim trymestrze tyje, ale nie wiem na ile to prawda...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #691501 przez KarolciaZumba
Nike84 ooo jak bym tak chciała jak piszesz powyżej:D
jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie, na wagę nie wchodzę bo szkoda nerwów :P ale mierzę się w pasie i na razie od 2 tyg. mam 102 cm :D

11 lata 9 miesiąc temu #691521 przez srenka_918
Powiem Wam tak, że najwięcej przytyłam na przełomie II/III trymestr, zdarzało się że przez tydz przybywało ponad kilo!!!
Łącznie przez całą ciążę przytyłam 17kg, w tym ok 3 to waga mięśniaków... Ja od samego początku ciąży miałam wzrost wagi, mimo mdłości i wymiotów nic nie schudłam na początku tylko od razu zaczęłam tyć...

11 lata 9 miesiąc temu #691545 przez KarolciaZumba
oooooooooo matko to ja jestem na tym etapie!!
Ja chyba dobije do 15 kg! a Chciałam tylko 10 kg! :(

11 lata 9 miesiąc temu #691551 przez nike84
Mnie też się marzyło tylko 10kg,ale już teraz mam 8kg na plusie, więc teraz mam nadzieję, że tylko do 12kg dobiję :P

11 lata 9 miesiąc temu #691579 przez srenka_918
Nie ma się co martwić ile się przytyło, bo jak się karmi maleństwo to bez żadnych diet po 3 miesiącach już się ma wagę sprzed ciąży, słyszałam to od niejednej mamy, a nieraz jest też tak że chudną więcej niż przytyły, tak dzieciaczki wysysają wszystko ;)

Ja mimo tego że tyle przytyłam mieszczę się w biodrówki sprzed ciąży, może nie w te co były ciasne ale te co potrzebowały paska teraz są w sam raz ;) mi najwięcej poszło w brzuch i ramiona, mam takie grube ręce... A co do piersi to mam nadzieję że takie zostaną ;) przed ciążą miałam miseczkę B (czyli tyle co nic) teraz mam D ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #691601 przez nike84
No mi z kolei bardziej poszło w uda i dupsko :silly: Wiadomo trochę brzuch, ale piersi to niestety niewiele :(
A z tym karmieniem i chudnięciem to masz rację. Też znam przypadki gdzie dziewczyny po karmieniu miały mniej kilogramów niż przed ciążą. Oby tylko maluszek chciał jeść z cyca, bo o to też się martwię...

11 lata 9 miesiąc temu #691623 przez KarolciaZumba
Mnie w cycki i to potężnie :D
Ja też się martwię o pokarm, no i o to żeby aż tak nie bolało to karmienie piersią bo podobno z tym też jest dramat, niektóre mamy chcą karmić ale sprawia im to taki ból,że nie dają rady...

11 lata 9 miesiąc temu #691629 przez Gosica
KarolciaZumba- mój apetyt z tego co zauważyłam jakoś szczególnie ani nie zmalał ani nie wzrósł ogólnie wydaje mi się że wielkiej różnicy nie ma. Przytyć też nie przytyłam na razie, gdyż na początku waga poszła w dół i odrabiam dopiero ubytek :P Mam nadzieje że dużo jej nie przybędzie:P Mimo że waga nieposzła w górę, to zaokrągliłam się już troszkę i ciuszki zaczynają być ciasne :)

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #691662 przez KarolciaZumba
to ja na początku miałam mega apetyt, potrafiłam sama zjeść budyń z sucharkami z pól litra mleka :woohoo:
ale słyszałam o przypadku ,że dziewczyna przytyła tylko 4 kg przez całą ciąże :ohmy:

11 lata 9 miesiąc temu #691683 przez Gosica
KarolciaZumba oj chciało by się żeby faktycznie tylko 4 kg :P Ale w sumie sama znam przypadki gdzie przed ciążą dziewczyny były szczuplutkie w czasie ciąży tylko brzuszek im urusł a reszta ciała pozostała taka jak byla lub malała (wystające kości itd)i po ciąży mają figóry modelek czego szczeże zazdroszczę. Co najlepsze jedna z dziewczyn biodra wąziutkie wszyscy się martwili jak ona urodzi a tu dwoje dzieci już urodziła bez problemu,ból minimalny, a akcje porodowe były bardzo krótkie bo np ostania trwała 2h i to całość od pierwszych skurczy a sam poród już ten konkretny około 40 min.

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #691684 przez nuśka09
Witajcie ;)
Właśnie skończyłam czytać wasze wypowiedzi i postanowiłam się przyłączyć ;)
obecnie jestem w 25 tygodniu, spodziewam się chłopca - Maksymiliana ;)
Mały dopiero miesiąc temu ujawnił nam co chowa między nóżkami ;) nie wiem czemu ale od początku ciąży podświadomie przeczuwałam chłopca :P

Od początku ciąży przytyłam 8kg, nie jest tak źle :)dużo mi w cycki poszło, przed ciążą nosiłam B teraz mam D i czuję że jeszcze rosną...takie jak teraz są mogły by już na zawszę zostać :)
Apetyt nie wzrósł mi jakoś szczególnie ale ponoć pod koniec II trymestru wzrasta- zobaczymy ;)

11 lata 9 miesiąc temu #691724 przez nike84
Witaj nuśka :) gratuluję synka :)

Kurcze ja właśnie jestem na przełomie II i III trymestru i właśnie zauważyłam, że miewam takie dni, że myślę tylko o jedzeniu :silly: Mam nadzieję, ze mi to przejdzie. Teraz znowu powróciła do mnie zgaga więc mam ciut mniejszy apetyt, ale sama nie wiem co lepsze. Ehhh jak nie urok to ... :P
Również zazdroszczę dziewczynom którym w ciąży tylko brzuszek rośnie i cały czas chodzą w swoich ubraniach sprzed ciąży :ohmy: No cóż, co ma być to będzie, oby tylko maluszki były zdrowe :)

11 lata 9 miesiąc temu #691740 przez srenka_918
Z tym karmieniem piersią to jest kilka problemów, albo dziecko nie chce ssać, albo ssie źle i nie chce ssać inaczej, sutki mogą popękać i boleć dodatkowo, piersi jeśli są przepełnione bolą przy karmieniu, pierwsze 2 tyg podczas karmienia kurczy się macica więc dodatkowy ból, a nie daj Boże jak jakieś zapalenie się doczepi... Pod tym względem to też się martwię jak to będzie... Pawełek uparcie nie chce wyjść to może uparcie nie będzie chciał ssać... A pokarm będę raczej mieć ;) już jak oprę się gdzieś na cycuszku przez przypadek albo uderzę to leci kilka kropel, wcześniej myślałam że to oznaka gotowości organizmu do porodu ale chyba jednak nie... Powiedzcie coś Małemu żeby wyszedł dziś w nocy ;););)

11 lata 9 miesiąc temu #691764 przez Gosica
srenka_918 to w takim razie trzymam kciuki za szczęśliwe i szybkie rozwiązanie:P Może Mały chce się trochę z Tobą poprzekomarzać i nie wychodzi mimo Twoich szczerych chęci :P

[/url]

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka