- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika

Mój mąż się szykuję na całego do porodu i nawet wszystkim to oznajmia

a do do wieku to mam 22 latka i jestem z okolic Łodzi.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aga
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dzieci- sens naszego istnienia :)
- Otrzymane podziękowania: 0

Od 5 lat mieszkamy z Rodzinka w poludniowej Anglii. Pochodze z Pomorza w Polsce.
Moj syn ma prawie 15 lat .
My zdecydowalismy sie na porod rodzinny. Z pierwszym nie mozna jeszcze bylo niestety i musialam byc sama

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
Mojego meza kolaga z pracy nastraszyl, jaki to widok i wogole dlatego on niechce, a ja go nie bede zmuszac, choc mozliwe ze przy porodzie bede chiala zeby byl przy mnie, kto wie...
Dobranoc dziewczynki mnie jutro czeka wielka podroz, mam nadzieje ze nic sie nie stanie, bedziemyy ostroznie jechac a ja wrecz bede lezec, ale sa inni piraci na drogac...
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-

i jakieś przystanki sobie róbcie żebyś plecki rozprostowała.
a co do porodu to mojemu tez jakiś kumpel nagadał, ale powiedział mój mąż że on będzie stał przy mojej głowie jak coś i nie musi tam nigdzie zaglądać ( i nawet bym mu nie pozwoliła)
pępowiny nie przetnie bo po co ma biedny na sam koniec zemdleć

miłej podróżny sloneczko
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Co wy macie z tymi czekoladowymi lodami, to jest chyba ostatni smak jaki bym wybrała;p
właśnie skończyłam robić porządek w szafie;p jutro zakupki i będę rozkładała łóżeczko;D
a wracając do porodu, to mój mężczyzna się twardo szykuje, nawet pępowinę chce przecinać tylko to ja mam czasem obawy, że nie podoła, jednak poród to wielkie przeżycie dla mężczyzny niejednokrotnie równie wielkie jak dla kobiety albo i większe bo oni nie bardzo są do tego przystosowani- psychicznie, chcę bardzo żeby był przy mnie i nie wyobrażam sobie rodzić sama, ale jednocześnie trochę się boję,,,
Dobranoc dziewczynki:*
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Upatrzyłam karuzelę do łóżeczka,ale zdecydowałam,że zamówię dopiero jak urodzę razem z leżaczkiem lub huśtawką. Mam taki problem - moja rodzina poleca bardzo huśtawki (na baterie,żeby nie bujać). W szczególności babcia,która wspomina,że mojego tatę musiała bujać po kilka godzin,bo inaczej wpadał w histerię,której nie mogła znieść (hehehe). Najpierw chciała go tego oduczyć,ale po 5h wrzasków uznała,że dłużej nie wytrzyma. Z drugiej strony słyszałam,że nie wszystkie dzieci lubią takie zabawki. I teraz się zastanawiam co kupić - leżaczek (dla mnie to zakup konieczny,żeby zabierać ze sobą dziecko np. do kuchni gdy gotuję,bo nasz pokój znajduje się trzy pomieszczenia dalej i jak dziecko będzie płakało,to nawet nie będę słyszała),czy leżaczek z opcją huśtawki? Jak u Was to wygląda?
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

gold_butterfly nie miałam takiej sytuacji, a szkoda:( nie pozostaje Ci nic innego jak tylko się cieszyć;p Może sprzedający chciał Ci wynagrodzić to, że musiałeś tyle czekać;p Odpowiedz mu pozytywem i tyle;p
Co do huśtawki, wiesz to Twój wybór, ja na razie nie planuje takiego zakupu- jeśli dostane to zobaczę czy to wykorzystam. Wydaje mi się, że jeżeli dziecko nie przyzwyczai się do bujania to nie będzie się go domagało - no bo nie wie co to huśtawka;p
A czytałam jeszcze że trzeba z tym uważać bo można dzidziusia "przebujać" i wtedy nabywa choroby lokomocyjnej- która uchodziła za wrodzoną. Nie wiem ile w tym prawdy w każdym bądź razie nie planuje huśtać mojego maleństwa a co z tego wyjdzie, zobaczymy:)
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
gold_butterfly wydaję mi się że sam leżaczek wystarczy ja kupiłam podobny i moim zdaniem jeśli dziecko będzie starsze to nie będzie chciało tam przesiadywać. tzn jak już zacznie raczkować. Jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji jak gotuję obiad ok godziny a mój mały odkrywca zamiast buszować po podłodze jest uziemiony w huśtawce.
kupiłam leżak i myślę, że to mojemu dziecku w zupełności wystarczy.
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-

często po prostu bolał mnie brzuch od szturchnięć i kopniaków. a co do toalety to chyba maluszek jest coraz większy i cięższy i uciska na pęcherz, który ma mniej miejsca a co za tym idzie mniejsza pojemność i trzeba go częściej opróżniać.

- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1