BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 3 tygodni temu #10656 przez sloneczko
poczekam do jutra, zobacze jak bedzie wieczorem i w nocy

tzn te skurcze ktore mam (nie licze) ale nie sa regularne.

ale wydaje mi sie ze to falszywy alarm, no chociaz z tym sluzem, sama niewiem co mam myslec, zobaczymy jutro.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 3 tygodni temu #10659 przez gold_butterfly
Hej słoneczko - uważaj na siebie :-( I idź koniecznie do lekarza - lepiej niech sprawdzi czy są to normalne skurcze. A na razie bierz nospe - działa łagodnie rozkurczowo i mój ginekolog poleca. A Aga już wcześniej pisałam na forum,że właśnie mam za bardzo przeciążone serce nawet, jak na kobietę w ciąży. Miałam wszystkie możliwe badania: podejrzewali nerwicę serca, padaczkę, problemy z tarczycą i jakieś inne dziwactwa. Na badaniach echa serca, KTG - nie wykryli żadnych wad serca, tylko dali mi wyniki i napisali: tachykardia. I koniec :-/ Biorę leki na podtrzymanie ciąży (bo miałam mocne skurcze i skróconą szyjkę,ale od 3 tygodni się nie skraca), anemię i serce (nie mogli mi przepisać nic mocnego,bo każdy lek na obniżenie tętna oddziałuje na płód,więc dostałam zwykłe stężone jony magnezu). Ale teraz jest już dobrze :-) Tylko coś spać ostatnio nie mogę :-( A energia na ogół mnie rozpiera - dzisiaj tylko pół dnia przeleżałam,ale to chyba przez te wczorajsze sklepowe szaleństwa.

Co do porodu,to nie martwcie się - byłam na sali z rodzącą, jeszcze miała siły żartować,że kolacji jej nie dali i że ma dziurawą koszulę i tyłek jej widać (podczas porodu dają takie a la prześcieradło - całe postrzępione):-D A miała już rozwarcie na kilka centymetrów. Owszem - zrobiła się blada i wymiotowała,ale ze zmęczenia i głodu,bo nie pozwolili jej zjeść :-/ Śmiała się jak zabierali ją na porodówkę,że zaraz wraca. Po 3h już urodziła śliczną córeczkę - widziałam ją rano,jak dumnie kroczyła pod prysznic :-D Każda kobieta inaczej przeżywa poród, moja mama najchętniej by uciekła z porodówki,a poród wspomina jako senny koszmar. Czasami nadal mam bardzo bolesne skurcze i zwijam się z bólu,ale da radę to znieść - tak,jakbym miała okres. Ale i tak będę wrzeszczeć - a co mi tam :-D Ponoć najgorsze są bóle parte.

15 lata 3 tygodni temu #10666 przez angela660
słoneczko uważaj i mam nadzieje że wszystko będzie ok:)

Co do porodu to każdy jest inny i każda kobieta znosi go inaczej. Ja liczę, że będę szczęściarą i szybko pójdzie;p hi hi

A jeszcze chciałam zapytać, zastanawiam się co jeszcze kupić z takich "higienicznych" rzeczy i... jakiej firmy pampersów macie zamiar używać? bo zakładam, że stawiacie na pampersy a nie tetre;p

15 lata 3 tygodni temu #10667 przez sloneczko
napewno bede uwazac, jak do jutra nie przejdzie to ide do lakarza.

co do pampersow to ja juz troche kupilam, jak widzialam tansze tzn w ofercie to kupowalam i jeszcze mam rabaty z Pampers, jak na ta chwile kupuje tylko Pampers, pozniej zobacze bede testowac inne ;)

chusteczki nawilzajace tez mam tylko z Pampersa.

za to cos taniego czyli z Josmana mam takie jednorazowe wkladki do przewijania, to sie kladzie pod pupe dzidzi i sie przewija na tym, nie mam pojecia jak to sie po polsku nazywa ;) ale chyba wystarczajaco opisalam ;)

Dzis zamowilam posciel(poszwe na poduszke i koldre) dla malej, to byly ostatnie zakupy ktore mi brakowaly do wyprawki.

15 lata 3 tygodni temu #10671 przez sloneczko
Porodu od wczoraj zaczelam sie bac ;)

pewnie ze kazda rodzi inaczej, ja tez licze na szybki porod.

p.s nie mam jak Nospy kupic, mieszkam w Niemczech a tutaj nie maja ;( ale dam rade, teraz tak nie boli

15 lata 3 tygodni temu #10675 przez angela660
yhm, ja też chyba zdecyduje sie na pampersy na początek te premium care, a na zakupy wybieram się w środę;D łóżeczko, materacyk, pościele, wanienka, przewijak, kosmetyki i proszki i może jeszcze jakieś drobne rzeczy aż nie mogę się doczekać:D

15 lata 3 tygodni temu #10677 przez sloneczko
ja w srode musze jechac paszport odebrac. Czego sie bardzo boje bo musze jechac 400km w dwie strony do konsulatu polskiego.

To milych zakupow zycze ;)

15 lata 3 tygodni temu #10681 przez Aga
Ponoć najgorsze są bóle parte.

To juz sama przyjemnosc ..skurcze sa najgorsze...przynajmniej ja tak mialam . :)

15 lata 3 tygodni temu #10682 przez ilona
ja też mam pieluszki pampers. A chusteczki Nivea bo mam z tej serii wszystkie kosmetyki do pielęgnacji.

a na porodówce w swoim szpitalu pytałam co potrzebne dla mnie i powiedzieli mi że:
podpaski maxi
podkłady takie chyba o których słoneczko pisała (na łóżko po porodzie)
ręczniki papierowe na rolce do suszenia krocza
tantum rosa

15 lata 3 tygodni temu #10683 przez sloneczko
ilona napisał:

a na porodówce w swoim szpitalu pytałam co potrzebne dla mnie i powiedzieli mi że:
podpaski maxi
podkłady takie chyba o których słoneczko pisała (na łóżko po porodzie)
ręczniki papierowe na rolce do suszenia krocza
tantum rosa

mnie tez mowili zeby na porodowke zabrac te podklady i majtki jednorazowe

15 lata 3 tygodni temu #10684 przez ilona
faktycznie jeszcze majtki zapomniałam dodać. I klapki pod prysznic. Bo bez butów nie wpuszczają, żeby si ;) ę jakaś mamusia nie poślizgnęła pod prysznicem.

15 lata 3 tygodni temu #10686 przez angela660
no to masz kawał drogi słoneczko, uważaj po drodze.
a, dziękuje mam nadzieje że zakupy będą owocne;p

15 lata 3 tygodni temu #10690 przez sloneczko
boje sie jechac, zeby cos sie nie stalo.

jutro pojde do lekarza, zobaczymy co powie i czy poleci mi taka podroz, ale ja musze jechac bo nie mam zadnego aktualnego dokumentu do porodu.

mnie o klapkach nic nie mowili, a jakie koszule kupilyscie, rozpinane?
ja mam jedna rozpinana, jedna z dekoldem, wiec latwo bedzie mi cyca wystawic, z spakowalam tez pizame.

15 lata 3 tygodni temu #10693 przez angela660
no jak już pójdę rodzić to piżamy nie biorę bo nie wolno ubierać, tzn. to i owo ma się wietrzyć;p chyba że trafię do szpitala wcześniej, to i owszem piżamka;p
a tak kupiłam 3 rozpinane na guziczki i do porodu wezmę taką zwykłą, starszą;p

u mnie o klapkach też nikt nic nie mówił, ale mimo wszystko warto mieć takie pod prysznic dla własnego bezpieczeństwa no i higieny;)

15 lata 3 tygodni temu #10695 przez sloneczko
pizame mialam na mysli przed pododem albo po, wiadome ze co nieco do porodu trzeba miec odkryte ;)

a do samego porodu kupilam, superasna i ja zostawie sobie na pamiatke.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka