BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 8 miesiąc temu #10121 przez angela660
Dziewczyny, a co planujecie zrobić z dziećmi- że tak powiem. Chodzi mi o to czy wybieracie się do szkoły czy do pracy, jeśli tak to w jakim wieku maluszka czy może chcecie zająć się tylko jego wychowaniem?

Ja miałam w planie iść na studia zaocznie, ale nawet nie do końca jestem przekonana czy będę w stanie zostawiać synka praktycznie na cały weekend fakt,że co drugi ale jednak. A mój kochany wyskoczył wczoraj z pomysłem, że będę pracowała w sklepie, tzn. naszym sklepie więc będę "u siebie", ale mimo wszystko. Próbowałam mu to jakoś wyperswadować, ale on jakoś nie widzi problemu w tym, że mały miałby siedzieć 8h w sklepie! Twierdzi, że będzie się tam bawił i że mogę z nim wyjść bo to jest na rynku, ale przecież nie zostawię sklepu tak o, jak będą klienci. Na szczęście on ma tysiąc myśli na minute i mam nadzieje, że jak mały się urodzi to sam zmieni zdanie bez mojego zbędnego tłumaczenia,że jest to niewykonalne. ;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 8 miesiąc temu #10151 przez ilona
ja jak już gdzieś pisałam po pierwszym roku studiów wzięłam dwa lata dziekanki. Na razie nie wyobrażam sobie żeby zostawić takiego maluszka na dwa dni. ale jak podrośnie...
Póki co chce poświęcić dziecku cały swój czas, no może pawie cały :) zostawię troszkę dla męża

14 lata 8 miesiąc temu #10161 przez angela660
yhm, dzięki Ilona, ja zobaczę po narodzinach maleństwa jak będzie;)

14 lata 8 miesiąc temu #10170 przez sloneczko
angela660 napisał:

Aguś dzięki za pocieszenie;p
Dziewczyny, mierzyłyście może centymetrem obwód brzuszków? Nie wiem czy ja tego nie widzę, wszyscy są w szoku jak mówię w którym tyg, jestem i ostatnio jak mierzę to w ogóle nie widzę, żeby rósł... a w najbardziej "odstającym" miejscu mam jakoś 93cm

ja mierze co tydzien ;)

do 26 tygodnia bylo 85cm czyli malo co wiecje co mialam wczesniej. po 26 tc brzuszek rosl jak na drozdzach do 28 tc przybylo prawie 15cm, a teraz w 33 tc ma 102cm ;)

14 lata 8 miesiąc temu #10172 przez sloneczko
ja mam rok wychowawczego, ta prace co mam podoba mi sie strasznie, ale niestety ok godziny potrzebuje na dojazd i czasem przy maqlutkim dziecku jest to niemozliwe, chyba bede musiala zrezygnowac z tej pracy. Kolo mnie teraz otworzyli centrum handlowe niestety lodziarni nie ma ale jest ciastkarnia i sklepy z odzieza, na kasie nie widzi mi sie 8h siedziec. Mysle ze nad tym bede musiala pomyslec, a od tego centrum mam tez niedaleko do zlobka, choc to sa moje przypuszczenia jak zrobie, ale wszystko sie okaze jak bedzie mala z nami z jak bedzie prawie roczek konczyc;)

dodam ze chce podrozowac...

14 lata 8 miesiąc temu #10178 przez sara125
ja w pazdzierniku b.r ide na studia prawnicze. bede dojerzdzac maly co 2 tyg bedzie albo z mezem albo z babcia swoja

14 lata 8 miesiąc temu #10202 przez angela660
no tak, ale jest chyba troszkę inaczej jak dziecko ma już roczek, a jak ma 4 czy 5 miesięcy, hm ?

14 lata 8 miesiąc temu #10205 przez sloneczko
pewnie, mysle ze bym sie nie zdecydowala dziecka zostawic w domu i isc do pracy! moja glowa bylaby w domu a nie nie w pracy.

wiadome z mezem czy z babcia moze inaczej ale do zlobka napewno bym takiego maluskiego dziecka nie dala

14 lata 8 miesiąc temu #10208 przez sara125
no tak grzes bedzie mial ponad rok:) chcialam isc w 2009 zaraz po tym jak sie urodzil ale zrezygnowalam. nie potrafilam zostawivc mojego malenstwa serce by mi peklo

14 lata 8 miesiąc temu #10210 przez angela660
nie o pracy to ja nie myślę tzn. to jest to co pisałam że mały byłby ze mną w sklepie, ale nie chce tego, ma mieć normalne warunki do rozwoju, czuć się bezpiecznie w swoim otoczeniu itp. żłobek w ogóle nie wchodzi w grę, a zastanawiam się czy w ogóle zdecyduje się na szkolę- wtedy synek byłby z tatusiem...

14 lata 8 miesiąc temu #10214 przez sara125
ja sie zdecydowalam. nie chce cale zycie byc w domu i stac sie kura domowa. nie to nie dla mnie. dziecko dzieckiem kocham go calym sercem ale moje zycie moja satysfakcja moje przyjemnosci tez sa wazne.chce zeby mial radosna mame a nie zgorzkniala stara babe. juz zaczynam wariowac. jak pojde na staz to na pewno zlobek albo do pracy.

14 lata 8 miesiąc temu #10215 przez Aga
W UK maja bzika na punkcie mierzenia brzuszkow polozne....brzuszek mierzy sie od spojenia lonowego do wysokosci dna macicy ....mierzy sie od okolo 29 tygodnia i zgodnie z zalozeniem np. 29 tydzien to 29 cm brzuszek. i kolejno 30 to 30 cm. W Polsce tego nie robili jak bylam w ciazy .
Tutaj jezeli brzuszek nie rosnie jak oni zakladaja to wysylaja na usg zeby sprawdzic czy rozwija sie Dzieciatko dobrze.

14 lata 8 miesiąc temu #10224 przez angela660
a ja mierzę obwód;p hi hi nie wiedziałam ,że taki pomiar wzdłuż ma jakieś znaczenie;p

14 lata 8 miesiąc temu - 14 lata 8 miesiąc temu #10230 przez _aga86_
angela660 napisał:

Dziewczyny, a co planujecie zrobić z dziećmi- że tak powiem. Chodzi mi o to czy wybieracie się do szkoły czy do pracy, jeśli tak to w jakim wieku maluszka czy może chcecie zająć się tylko jego wychowaniem?

Ja miałam w planie iść na studia zaocznie, ale nawet nie do końca jestem przekonana czy będę w stanie zostawiać synka praktycznie na cały weekend fakt,że co drugi ale jednak. A mój kochany wyskoczył wczoraj z pomysłem, że będę pracowała w sklepie, tzn. naszym sklepie więc będę "u siebie", ale mimo wszystko. Próbowałam mu to jakoś wyperswadować, ale on jakoś nie widzi problemu w tym, że mały miałby siedzieć 8h w sklepie! Twierdzi, że będzie się tam bawił i że mogę z nim wyjść bo to jest na rynku, ale przecież nie zostawię sklepu tak o, jak będą klienci. Na szczęście on ma tysiąc myśli na minute i mam nadzieje, że jak mały się urodzi to sam zmieni zdanie bez mojego zbędnego tłumaczenia,że jest to niewykonalne. ;p

Ja jestem na macierzynskim do maja. Zamierzam poszukac pracy na wieczory (na pare h) tak, zeby niunie zostawic z Tatusiem. Napewno nie dam Jej do zlobka, a o opiekunce tez nie chce slyszec. Co innego jak dziecko zostaje z jednym z rodzicow lub z kims z rodziny. Niestety mieszkamy zagranica i rodziny tutaj nie mam:( wiec pozostaje nam sie wymieniac, a weekendy spedzac razem:)

Co do mierzenia brzuszka tez tak mialam:D Raz chcieli mnie wyslac na dodatkowe usg, bo niby brzuszek byl zamaly, ale po chwili mala zmienila pozycje i zmierzyli jeszcze raz- okazalo sie, ze jest idealnie. Takze to chyba zalezy od ulozenia dzidziusia:)

14 lata 8 miesiąc temu #10237 przez angela660
dzięki Aguś:* zobaczę jak się wszystko potoczy jak już mały będzie na świecie:
A ja od tygodnia mierzę i zawsze to samo , no różnica cm może dwóch zależy jak się wypchnie;p Ale jest rozwija się i rośnie prawidłowo więc się nie martwię;)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka