BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 8 miesiąc temu #9966 przez sloneczko
angela660 napisał:

hah, ja też w pizamie;p od wczoraj w nocy już;p
No jak będę wychodziła ze szpitala to wózek, a tym samym fotelik już będzie, a nawet nie sadze żeby to sprawdzali w Polsce interesuje ich tylko gruby portfel;p żal...

masz racje w polsce tak nie sprawdzaja, pamietam jak kuzynka rodzila, nikt nie zapytal nawet.

co do chusty ja jakos niewiem boje sie ze zle zawiaza, ale za mocno... ja kupilam taki "plecaczek" na przod, zobaczymy czy sie sprawdzi.

ok zbieram gnaty na dwor, odezwe sie kiedys tam.... ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 8 miesiąc temu #9969 przez angela660
ok ok:) miłego dnia;* i zdrówka:)

14 lata 8 miesiąc temu #9971 przez natmur11
no w uk potrzebny jest fotelik ale w budzie od wozka podobno tez wypuszczaja. nie wiem jak jest ja planuje fotelik kupic dopiero w lipcu jak bede do polski leciec bo po co wczesniej ma kurz zbierac. a co do latania z niemowlakami nie wiecie czy moge wykupic maluszkowi osobne miejsce w samolocie bo widzialam kiedys dzieciaczka w foteliku w samolocie ale on juz mial chyba z roczek

14 lata 8 miesiąc temu #9977 przez Aga
Tak co do fotelikow to w Uk nie wypuszcza bez fotelika do samochodu.
A co do lotow to nie mam pojecia Natmur.

Angela ciesze sie bardzo ze noc minela spokojnie. Wiesz co moze te ciagniecie to jak Maly akurat Ci sie ulozyl mocno nisko. Ja tak miewam walsnie jak Maluszek mocno naciska na dol.
A tak wogole to jestes juz po 32 tygodniu ....podobno moze juz Dzieciatko ustawiac sie w kanale rodnym. I to nie oznacza tego ze juz bedzie wychodzil. Poprostu sie przygotowuje.Chociaz wczesniej jest to podobno w nastepnych ciazach. Ale wiadomo ze na to nie ma reguly czasami.

Sloneczko dobre na gardelko z domowych sposobow....to woda z sola. Na szklanke wody lyzeczka soli. Nie dobre ...ale skuteczne. Jezeli nie masz temp. to powinno zadzialac. Lub plukanie szalwia. Ale musisz to robic systematycznie. Dopiero przyniesie dobre rezultaty.Co 3 godzinki ...po kilka minut. Duzo cytryny.......Pol cytryny wciskaj do cieplej wody nawet .....a moid w malych ilosciach nie powinien przyczynic sie do powstania cukrzycy. Unikaj wtedy slodkosci. I owijaj sobie gardziolko szaliczkiem ...nawet w domku...pomaga bo ja mialam klopoty w drugim trymestrze z gardelkiem.Wczesniej mialam nawet antybiotyk "amoksycyline" po ktorym bol gardla nie przeszedl. Wiec kurowalam sie domowymi sposobami.
Zycze zdrowka jak najszybciej !!!!

14 lata 8 miesiąc temu #9979 przez gold_butterfly
Ja tez kupiłam nosidełko - chusty się nieco boję,aczkolwiek ponoć jest lepsza. Robię porządki - tak sobie myślę,że chyba dam rade jeszcze posiać warzywa za miesiąc,ale pewna nie jestem... W razie czego na męża zwalę ten obowiązek :-P Tak ciepło,a w sumie brakuje ciążowych spodni na taką porę roku. Hmmm... Chyba nie opłaca się kupić nowych - w końcu do porodu jeszcze troszkę.

14 lata 8 miesiąc temu #9980 przez gold_butterfly
A dziewczyny mam ważne pytanie - czy znacie jakiś dobry krem na zmniejszenie powstałych rozstępów? Wystarczyło kilka dni unieruchomienia na szpitalu i na pośladkach pojawiły się okropne, głębokie rozstępy. Nigdzie poza tym nie mam - nawet na udach nie. Smarowałam się ziajką na rozstępy,ale nie widzę po miesiącu żadnych rezultatów. Jestem załamana,bo wygląda to strasznie.

14 lata 8 miesiąc temu #9981 przez natmur11
ja z rozstepami sie juz dawno pogodzilam ale na poczatku tez to byl szok i to okropny zwlaszcza ze pojawily sie z dnia na dzien

14 lata 8 miesiąc temu - 14 lata 8 miesiąc temu #9982 przez ilona
PHARMACERIS M TOCOREDUCT forte Krem zmniejszający istniejące rozstępy.

Moja koleżanka używała go po ciąży a rozstępy miała okropne. Tez zamierzam go używać bo mam już brzuch w prążki jak zebra :)

75 ml kosztuje ok 35 zł.

natmur11
u mnie tez mimo tego że się smarowałam i smaruje codziennie rano i wieczorem rozstępy mi "wyskoczyły" któregoś pięknego dnia z zaskoczenia.

14 lata 8 miesiąc temu #9983 przez natmur11
teraz postaram sie je zwalczyc po porodzie a narazie zwykla oliwka. od poczatku uzywalam specjalnych olejkow placilam po 20funtow za buteleczke a nic nie pomoglo

14 lata 8 miesiąc temu #9986 przez gold_butterfly
Grr... Ale sprawiedliwość.

14 lata 8 miesiąc temu #9989 przez angela660
Ja używałam pharmaceris, gerber, w między czasie na zmianę z oliwką, kupiłam fisan ale nie jestem z niego zadowolona, nie wchłania się i jest taki nieprzyjemny- jeśli chodzi o konsystencje. A teraz smaruje się tylko oliwką i nawet nie regularnie i nic mi nie wyskoczyło... miałam nadzieję, że uchronię się przed rozstępami, ale jak mówicie, że pojawiają się z dnia na dzień;o

a co do lotów nie mam pojęcia jak to jest. Wiadomo, że jeśli nie jeździ się samochodem to fotelik nie jest potrzebny, ale w moim przypadku powinien to być zakup nr 1;p

14 lata 8 miesiąc temu #9991 przez gold_butterfly
A używał ktoś Revitol Stretch Mark? Z tego co widzę,to według ankiet najskuteczniejszy - za to cena przeraża - ok.150zł :-( Można stosować w ciąży.

14 lata 8 miesiąc temu #9995 przez angela660
gold_butterfly- Niestety nie używałam. Ale co do ankiet i opinii- to nie do konca można im wierzyć (wiecie jak to działa?) ludzie mają płacone za robienie reklamy. Nie żeby konkretnie tego produktu, tylko ogólnie robi się tak z kosmetykami. I czasem po prostu nie warto. Choć z drugiej strony może akurat okazać się "złotym środkiem";p

14 lata 8 miesiąc temu #10005 przez gold_butterfly
Wiem,dlatego pytam - bo machnąć tyle pieniędzy na nieskuteczny kosmetyk,to wręcz zamach :-P Powiem mężowi,jak mi kupi,to będę stosować,a jak nie,to poszukam czegoś tańszego. W tej chwili o stroju kąpielowym mogę pomarzyć... A w pobliżu domu mam jezioro. No cóż? Zobaczymy jak to wyjdzie - po urodzeniu dziecka nie będę miała czasu myśleć o mankamentach urody :-P

14 lata 8 miesiąc temu #10007 przez angela660
aaaa....

Dziękuje Aguś, tak właściwie to 32tc dopiero się zaczyna, ale może rzeczywiście już się tam układa... Mam nadzieje, że jak już przyjdzie jego czas to szybko i lekko ze mnie wyskoczy;D Boję się porodu, a najbardziej chyba tego, że nie wiem czego mogę się spodziewać, po za tym co usłyszałam od znajomych... eh

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka