BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 8 miesiąc temu #10011 przez angela660
gold_butterfly - nie przejmuj się tak, po ciąży troszkę pewnei zejdą po za tym możesz wykorzystać rózne kremy, masować przede wszystkim jak najdłużej tylko będziesz mogła, a już w ostateczności są ładne stroje z bokserkami:* choć pewnie wszystko zniweluje się do minimum:* Także głowa do góry:D Ja też mam rozstępy na pośladach i to od 14 roku życia jak tylko biodra mi się rozrosły;/ nie są głębokie, ale zawsze i nikt jakoś szczególnie nie zwrócił na to uwagi;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 8 miesiąc temu #10013 przez Mirella
Dziewczyny, ja na rozstępy używałam Gerbera dla kobiet w ciąży, dokładnie nie pamiętam, czy to na rozstępy czy przeciw, czy jeszcze jak, w aptece się kupuje i u mnie to zdało egzamin, ale regularnie trzeba stosować, jak tylko się zaniedbywałam to zaraz coś wyskakiwało, ale jak smarowałam to znikało po paru dniach. Na brzuchu i na udach nic mi nie zostało, parę sztuk na piersiach, bo wiadomo jak się karmi to krem na rozstępy zabroniony, ale nie są to ilości porażające :)

A urodzić w maju jest suuuper :) Drugie dziecko też urodzę sobie w maju, tylko nie wiem którego roku :P

14 lata 8 miesiąc temu #10020 przez sloneczko
gold_butterfly ja bym nie kupowala takiego drogiego kremu... jak cos to bym wyprobowala te co dziewczyny polecaja albo wlasnie oliwke, (slyszalam ze pomaga) u mnie rozstepy wyskoczyly na piersiach a zwlaszcza na lewej, ale cycki to tylko moj chlop widzi ale jak wyskocza na brzuchu, uda to tez bede szukac sposobow, ja tez smaruje od poczatku ciazy.

Co do lotow mysle ze napewno musisz placic jak za dziecko, mnie sie to wydaje bardziej bezpieczniejsze niz jak dziecko u matki siedzi na kolanach zwlaszcza malutkie. Nasza niunia jak sie urodzi to zaraz 14 dni po urodzeniu ide paszport wyrobic bo na sierpnia chce leciec do polski, mam wesele przyjaciolki i bede swiadkowa, a co sie z tym wiarze, to ze musze schudnac ;) hahah

w gondoli tez podobno dzieci wypuszczaja ale nie jest tak bezpieczny jak fotelik.

co do moje gardelka mialam isc do lekarza, przebralam sie zrobilam kolo siebie porzadek i co i tak zaczelo lac ze wkurzylam sie poszlam spac i caly czas leje teraz.

No tak o soli z woda zapomnialam, ale to jest fuj,oh czemu nie mozna z cukrem hahaha

14 lata 8 miesiąc temu #10024 przez gold_butterfly
Właśnie używam od początku oliwki babydream dla mam :-( Jakoś nie pomaga. Kupię gerbera i zobaczę,czy pomoże.

14 lata 8 miesiąc temu #10025 przez sloneczko
aha :(

no sprobuj i jak cos to bede miec kolejna osobe ktora go spawdzila ;)

14 lata 8 miesiąc temu #10036 przez angela660
słoneczko, możesz jeszcze wodę z wodą utlenioną- choć nie wiem czy to nie przy anginie i zdaje się być gorsze niż woda z solą;p
oj, uroki UK, pamiętam jak wyszłam do centrum- krótka bluzeczka, spodenki piękne słoneczko że można było nad wodę jechać, a jak dotarłam do CH mogłam ciuchy wykręcać tak się rozlało...

14 lata 8 miesiąc temu #10053 przez sloneczko
maz kupi mi Tanturm Verde, bo ja nie mam jak z domu wyjsc pada strasznie...

dzieki za porady ;)

14 lata 8 miesiąc temu #10059 przez Aga
Uzywam kremu przeciw rozstepom Aventu. Ale nie jestem pewna czy to zasluga tego krmeu, bo od dwoch miesiecy go uzywam i to nie codziennie. Poprostu chyba narazie nie robia mi sie mocno. Ale rozstepy juz mialam po ierwszej ciazy. Ktore do konca nie zniknely niestety. Najbardziej na piersiach , biodrach i udach.

14 lata 8 miesiąc temu #10066 przez angela660
A w jakim czasie pojawiają się rozstępy? jeśli nie mam ich do tej pory mogą pojawić się jeszcze np. za 4 tyg?

14 lata 8 miesiąc temu #10078 przez sloneczko
rozstepy moga sie poporodzie najczesciej pokazac :huh:

14 lata 8 miesiąc temu #10086 przez angela660
po porodzie??!!??!! ;o

14 lata 8 miesiąc temu #10087 przez Aga
Angela gdybys miala duze sklonnosci do rozstepow juz bys je miala . Wydaje mi sie ze jak nie masz to juz nie bedziesz miala. :)

14 lata 8 miesiąc temu #10094 przez sara125
Aga nie mow hop. ja np nie mam tylko na jednym boku mam 3 rozstepy blade i niewidoczne. a mojej kolezance wyszly 2 dni przede porodem

14 lata 8 miesiąc temu #10098 przez sloneczko
wlasnie slyszalam ze najczesciej po porodzie sie pokazuja... ciekawe ile w tym prawdy

14 lata 8 miesiąc temu #10105 przez angela660
Aguś dzięki za pocieszenie;p
Dziewczyny, mierzyłyście może centymetrem obwód brzuszków? Nie wiem czy ja tego nie widzę, wszyscy są w szoku jak mówię w którym tyg, jestem i ostatnio jak mierzę to w ogóle nie widzę, żeby rósł... a w najbardziej "odstającym" miejscu mam jakoś 93cm

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka