- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

co do ciśnienia to kochana wogóle się nie martw!!! ja jak byłam w szpitalu to mierzyli mi ciśnienie 3 razy dziennie...prawie za każdym razem położna mówiła że mam bardzo niskie 90/60 ale jak wystraszona zapytałam czy to źle to mówiła że nie że bardzo często kobiety w ciązy mają niskie ciśnienie..problemem jest mieć wysokie ciśnienie
a co do mleka to ja pije zimne z lodówki czasem na zgage troszke pomaga...
buziaki mamuśki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kingusia i Mateuszek -Kocham miłością bezwarunkową
- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!

- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Od tego sa lekarze żeby nas uspokoić bo nam nerwy nie wskazene

- ksemma
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ciśnienie też mam niskie i czasem taką słabiutką kawkę wypiję.
Takie są uroki ciąży:)
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!

- iwo23_1990
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
ja czuję bardzo mocne,czasem nawet boli...jak kopie w nocy lub wieczorem to zanąć nie mogę..zdarza się też że kopie jak chodze to musze wtedy usiaść bo takie dziwne uczucie
ale kochana z tego co wiem nie ma na to reguły...moja bratowa jest w ciąży 5 tyg wyżej i jak widzi jak brzuch mi skacze to mówi że ona tak nie miała w 25 tyg
a druga bratowa urodziła już 2 dzieci i czasem kilka dni nie czuła żadnych ruchów..potrafiła co tydzien latac do lekarza który ja uspokajał i mówił że wszystko jest w porządku.
a typowe kopniaczki czuła dopiero pod koniec ciąży...
dzewczynki ze mna nie ciekawie

a było tak fajnie przez kilka dni nic mnie nie bolało skurcze tylko 3-5 dziennie myslałam że najgorsze za mna i wziełam się za "piep..oną" przeprowadze ajjj brak mi słow do samej siebe
- ksemma
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Kontrola ruchów dziecka jest bardzo ważna. Ale ważne, zęby co najmniej co 8 h dziecko czuć, ale to dopiero pod koniec ciąży. teraz to chyba nawet rzadziej. Ja juz sobie raz na całe życie zapamiętam, zę jak 8 h nie czuję to szybko do szpitala. W tamtej ciąży czekaąłm dobę i kurcze omal dramatycznie sie to nie zakończyło. Eh.
- roxana
-
- Gość
-
- roxana
-
- Gość
-
Wróciłam tydzień temu ze szpitala, a wylądowałam tam właśnie z ich powodu.
Na szkole rodzenia poćwiczyłam i się zaczęło.
Jeśli masz kilka skurczy - około 5 - 6 w ciągu dnia to jest to normalne po 20 tyg. ciąży bo macica przygotowuje się w ten sposób do porodu, ale jeśli skurcze zaczynają się regularnie to radzę udać się do lekaża jak najszybciej.
U mnie w nocy między 4 a 4:20 pojawiło się 10 skurczy. nie czekaliśmy. w szpitalu okazało się że zagraża nam poród przedwczesny. na szczęście są teraz leki - bezpieczne dla Maluszka - króre mogą zatrzymać taką akcię.
Biorę teraz nospę, cordafen, luteinę, aspargin i leżę plackiem.
Nie piszę tego żeby strasznyć, warto po prostu sprawdzić. u mnie okazało się, że szyjka macicy jest twarda i zamknięta, ale lekarz i tak kazał leżeć, bo skurcze całkowicie nie przeszły, szczególnie, że mój Ptaszek kopie jak szalony i pobudza macicę. No ale każdy dzień przubliża nas do terminu porodu i tego się trzymam.
Powodzenia
- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

co do tych skurczy to też bardzo wiele wiem...męczę się z nimi od kilku tygodni...raz są częściej a raz rzadziej...leżałam w szpitalu już 2 razy i kroplówkami i lekami mi je uspokajają.. od piątku znowu wróciły czeste chodz nie regularne (dlatego nie leciałam do szpitala)leżałam cały czas plackiem...do tych skurczy dochodzi mi też ból brzucha taki troche jak na miesiączkę i brzuszek mnie tak mocno ciągnie do dołu...nawet gdybym chciała gdzieś wyjśc to brzuszek nie pozwala...
chyba jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji bo nawet moja szyjka jest tak samo wytrzymała jak twoja co podobno jest NAJWAŻNIEJSZE...nie skraca się i nie ma rozwarcia.
tydzien temu miałam wizyte i było tak sobie doktor powiedział że za tydzień (czyli dziś na 17.00)mam przyjść i zrobimy ktg...jeśli będzie nie ciekawie to znowu szpital

więc tak w skrucie opowiedziałam moją historie na temat skurczów...wygląda na to że jesteśmy w prawie identycznej sytuacji...
trzymajcie kciuki dziewczynki za mnie i za moją niunie...jsk wróce z wizyty to napewno napisze...a jeśli nie napiszę tzn że leżę w szpitalu:( odpukać
- sara125
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- roxana
-
- Gość
-
Trzymam kcuki za Ciebie Kasiu. Mam nadzieję, że jednak nie trafisz do szpitala, co w domu to w domu.
Jak tylko te skurcze się zaczęły to trochę poczytałam w internecie i okazuje się, ze wiele kobiet ma taki sam problem jak my. Na całe szczęście w większości przypadków kończyło się dobrze więc pozostaje nam tylko trzymać kciuki żeby Maluch siedziały w brzuszkach jak najdłużej dla ich dobra. Ja co prawda już się zoriętowałam, które szpitale wchodzą w grę jeśli chodzi o poród przedwczesny - żeby miał odpowiednią aparaturę dla wcześniaków. Ale mam nadzieję, że ta wiedza mi się nie przyda.
Też słyszałam od lekarza, że najważniejsze, że szyjka zamknięta i twarda, ale w moim przypadku ma 35mm i podobno to wcale nie tak dużo, więc nie ruszam się dale niź na siusiu. szczególnie, ze moja kruszynka ma dopiero kilogram.