BezpiecznaCiaza112023

Mamy lipiec 2010

14 lata 1 miesiąc temu #41003 przez asia26
Czesc dziewczyny :)
kurcze kompletnie nie mam czasu z Wami popisac a tak bym chciala :( ja tez dalej daje wit. d bo zapomnialam zapytac czy dalej ja dawac :) piszcie jak tam Wsaze maluszki :) Alutka co u Ciebie jak tam Majeczka :) caluski dla wszystkich maluszkow i ich mamus :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #41009 przez alutka1011
No Maja rośnie waży 6800 i 65cm :) a jak tam Oliwka? Troszkę się teraz pomęczymy bo Mai ząbek wychodzi i jest marudna czuje go pod palcem ale sie nie może przebić :( Tak juz fajnie siada trzymając sie moich rąk pani doktor ja ładnie za to pochwaliła :) taka byłam z niej dumna :lol: A dokarmiasz ja czy co?Bo jak się karmi piersią to witD3 daje sie bodajże do roku tak mi coś siostra kiedyś mówiła...Kurcze tak niedawno byłyśmy wciąży a tu już są mamusie na lipiec 2011 :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #41597 przez asia26
Oliwka 3 tygodnie temu wazyla 6040 gram i miala 65 cm :) malutko przy Maji ale lekarz mowi ze patrzac na moja budowe ciala to i tak bardzo duzo bo ja tez malutka jestem :) Oli tez sobie juz fajnie siadzi a za raczki tez barddzo sie ladnie podciaga i ze zabkami podobnie na dole wyczuwam dwa i lada dzien powinny sie przebic :) zachowanie jej nie wiele sie zmienilo nadal jest grzeczna i denerwuje sie tylko jak grzechotki wklada do buzi ale to normalne :) mam aniolka a nie dziecko :) fajnie patrzec jak z dnia na dzien sie rozwija :) a czy Maja obraca sie na brzuszek sama? Oli nie ale lekarz mowil ze nie kazde dziecko to robi wiec sama juz nie wiem :) pozdrawiam Was cieplo :)

14 lata 1 miesiąc temu #41602 przez alutka1011
Na brzuszek jeszcze nie ale na boczek tak jak sobie leżymy na łóżku i jej coś opowiadam to się przewraca :) No nasze dzieci sa drobniutkie.Koleżanki sąsiad na 2,5 mies a waży 7,5kg :ohmy: Maja pewnie będzie wysoka i szczupła po tatusiu po mąż taki szczupły jak się ostatnio ważył to się załamałam bo waży mniej niz ja 65 kg a mi jeszcze sporo zostało do zrzucenia biorę się za siebie ale jakoś nie mam motywacji...

14 lata 1 miesiąc temu #41668 przez asia26
No drobniutkie sa bo moja sasiadka 4 tygodnioe temu urodzila synka 5100 gram i 62 cm :) a Oliwka w zeszly piatek obrocila sie na brzuszek ale byla tym bardzo zdziwiona :) i obawiam sie ze byl to jednorazowy incydent bo narazie wyczynu nie powtorzyla :) a na bok juz dlugo sie obraca wogole jest dosc ruchliwa :) a przedtem pytalas czy karmie dalej piersia a wiec tak piersia bez zadnych deserkow kaszek herbatek :) narazie cyc 100% :) a sliczne na agugu masz zdjecia Maji musze tez aktualizowac zdjecia Oliki ale nie mam ostatnio czassu :)

14 lata 1 miesiąc temu #41670 przez alutka1011
Maja to tak od niedawna się przewraca może z 2 tyg.Ja już zupki podaje kaszka jej niezbyt smakowała :) A ząbek wyjdzie pewnie na dniach a drugi pewnie za jakieś 2 tyg mam nadzieje :dry: No to czekamy na zdjęcia Oliwci.Buziaczki dla Was od Mai i cioci Anetki :kiss:

14 lata 1 miesiąc temu #41735 przez asia26
No ja nie mowie kiedy wyjda Oli zdjecia bo moja kolezanka tez mowila dwa miesiace temu ze MIlenka ma zabki pod dziaslem i lada dzien wyjda a po dzis tam zostaly a mala sie tylko meczy :( z tymi zabkami nigdy nic nie wiadomo :( my po piatym miesiacu wprowadzimy kaszke z glutenem bo lekarz mowil ze przy karmieniu tylko piersia tak jest zalecane wiec zobaczymy czy Okliweczce bedzie smakowala :) zdjecia dodam jak bede miala troszke wiecej czasu :)

14 lata 1 miesiąc temu #41750 przez alutka1011
Mojemu siostrzeńcowi wychodził ząbek od 3 miesiąca a przebił się dopiero w 8 miesiącu masakra ale dzisiaj nam sie przebił ząbek masowałam paluszkiem dziąsełka a tu cos czuje poszłam po łyżeczke postukałam i jest :lol: teraz poczekamy na drugi :dry:

14 lata 1 miesiąc temu #42032 przez asia26
Gratuluje Maji pierwszego zabka :) i wspolczuje Mamusi karmienia piersia jak jeszcze to robi :) my dalej czekamy ale wszystko w swoim czasie :) czekamy na zdjecie zabka :)

14 lata 1 miesiąc temu #42039 przez alutka1011
Już nie karmię.A zdjęcie zrobie jak uchwyce moment i ząbek urośnie do tych rozmiarów że będzie widoczny nie wiem ile to trwa.

14 lata 1 miesiąc temu #42119 przez asia26
ja karmię cały czas tylko i wyłącznie piersia i muszę powiedzieć że od jakiegoś ponad miesiąca jak mała już tak na dobre wszystko interesuje stało się to nie lada wyczynem :) mała rozgląda się z wszystkiego się śmieje a jest to tak śmieszne że jak z takim śmiechem spojrzy na mnie to ja też w śmiech i po karmieniu :) oprócz tego moje dziecko dba o rozmiar mych piersi i podczas karmienia zamiast sśac to w nie dmucha :)

14 lata 1 miesiąc temu #42129 przez alutka1011
Hehe może chce żeby były większe :laugh: U mnie to samo jak ja karmie i coś jej zwróci uwage(najbardziej lampa)to po jedzeniu.A ostatnio jak ja kołysałam do snu i się nie patrzyłam na nią...a jak sie popatrzyłam to ona brecht śmiechem i tak chyba z godz świetną zabawe sobie znalazła szkoda że o 23 :dry: Mi Maja przestała jeść odkąd ją zaczęłam dokarmiać ale wiedziałam że tak będzie ale jak na piersi nie przybierała to nie miałam innego wyboru a chciałam karmić do ok. 8 mies. :(

14 lata 1 miesiąc temu #42183 przez Millerna
Ja karmie piersią, ale dokarmiam butlą, bo niestety mój pokarm jest bardzo wodnisty i mały za nic w świecie nie może sobie pojeść. Mleka mam duużo, ale nie jest sycące :( Musiałabym chyba dosłownie cały dzień nic tylko karmić. Przez dwa miesiące próbowałam, ale niestety to nierealne i mały też się denerwował bo wkoncu ciągłe ssanie też go męczyło. A tak dostaje rano butle, około południa kaszkę i na wieczór butle, a w nocy jak coś to do cyca, bo nie mam siły za butla ganiać :laugh:

14 lata 1 miesiąc temu #42185 przez Millerna
Mojemu już jakoś też zaczęły ząbki się wyrzynać ( tak myślę ) bo ma takie białe jakby kwadraciki na dziąsełkach i czuć lekkie uwypuklenie, ale ząbka jak nie ma tak nie ma :P
Najdziwniejsze jest to, ze nie ma tego z przodu tylko z boku :unsure:

14 lata 1 miesiąc temu #42186 przez alutka1011
Moja jak poczuła mleko modyfikowane to już cyc be :( Ja jak zobaczyłam tego ząbka to aż wszystkich obdzwoniłam żeby się pochwalić :lol:
A to mój kulfonik :woohoo:
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka