BezpiecznaCiaza112023

Mamy lipiec 2010

14 lata 6 miesiąc temu #32007 przez alutka1011
No daje ale jak zaśnie to góra 20min :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #32008 przez asia26
nie martw się wszystko się jej unormuje i wkońcu odpoczniesz sobie troszkę i zrobisz wszystko co masz zaplanowane a teraz pewnie nie dajesz rady zrobic :) npo takie to psotniki z tych naszych corek :) ale jakie slodkie :)

14 lata 6 miesiąc temu #32017 przez alutka1011
no prze słodkie nie wyobrazam sobie teraz życia bez Maji jest największym sensem mojego życia :lol:

14 lata 6 miesiąc temu #32061 przez asia26
No masz rację ja też nie wyobrażam sobie życia bez Oliwi :) oszalałam na jej punkcie od urodzenia zostawiłam ją tylko raz na pół godziny jak szłam do lekarza i jakoś wcale nie brakuje mi czasu tylko dla siebie, bo czas spędzony z Nią jest dla mnie najlepszy :) i jest tylko moim czasem :) do pracy też nie zamierzam wrócić wcześniej niż za rok a może i później :)

14 lata 6 miesiąc temu #32227 przez alutka1011
Teraz nic tylko patrzec jak się rozwijają :lol:

14 lata 6 miesiąc temu #32230 przez asia26
masz racje a zdnia na dzien ich rozwoj jest coraz dalej posuniety i my jestesmy szczesciarami bo mozemy w tym ciagle uczestniczyc :) i nikt nam nie moze tego zabrac :) a jak Maja spokojniejsza troszku?

14 lata 6 miesiąc temu #32234 przez alutka1011
Dalej domaga się noszenia...mama nauczyła to ma...ale za to cały dzień się możemy bawić :lol:

14 lata 6 miesiąc temu #32480 przez asia26
No moja Oliwia też teraz przeważnie chce się bawić, ale mamy taki fotelik, z którego możemy korzystać w trakcie zabawy :) a nosić też noszę tylko mało bo dzieciątko więcej śpi niż się bawi :) ale za to bardzo fajnie rośnie i przybiera i jest taki mały klocuszek :)

14 lata 6 miesiąc temu #32510 przez alutka1011
To my w dzień się cały czas bawimy jedynie co to w leżaczku bujaczku poleży sama!Ale w nocy już ładnie śpi z 4 razy spała po 6h a dzisiaj 7,5godz :ohmy: A twoja Oliwka trzyma już twardo główke?

14 lata 6 miesiąc temu #32566 przez asia26
Czesc Alutka na poczatek glupie pytanie jak masz na imie :) nie wiem czy trzyma twardo czy nie bo nie wiem co masz na mysli. owiem tak jak biore ja na rece to musze glowke jeszcze podtrzymywac bo nie ciagnie jej jeszcze tak prosto, ale jak juz ja mam na raczkach to juz jej nie trzymam bo bardzo ladnie juz ja trzyma :) nie wiem czy to prawidlowo swiadczy o jej rozwoju czy nie ale nie bede na sile pospieszac jej rozwoju zeby jej jeszcze nie zaszkodzic :) jestem pedagogiem i psychologiem rozwojowym i czytalam troche ksiazek na ten temat i Oli jest raczej w miare prawidlowa :) tzn niektore rzeczy moglaby rozpoczac robic wczesniej ale sa takie ktorych jeszcze nie jusialaby robic a juz robi :) ale kazdy dzidzius sie rozwija inaczej i nie ma co porownywac :) a jak jest z Majusia :) ogladalam jej zdjecia po rpostu jest przeobledna przeslodka i wogole przesliczna ze swoimi wloskami i wyglada tak dojrzale nie jak dzidzius ale jak juz taka powazna dziewczynka :)

14 lata 6 miesiąc temu #32589 przez alutka1011
Dziękuje.Mam na imię Aneta.Maja też tak ma z główką jak ją podnoszę to jej podtrzymuje a jak noszę to nie bo już tak fajnie trzyma głowisie.Może za jakieś pół miesiąca już będą trzymać same główki te Nasze pociechy.Czasami mi daje popalić ale zakochana jestem w niej bez pamięci.

14 lata 6 miesiąc temu #32610 przez asia26
Dobrze ze zapytałam Cię o imie bo obstawialam Alę :) a więc Anetko bylysmy dzis u szcepienia i Oli byla bardzo dzielna w momencie uklucia nie plakala tylko jak ja ubieralam bo musialam ja grubiej ubrac bo zimno na dworze i wtedy sie na mnie zdenerwowala :) wazy 5220 i mierzy 61 cm, ale w porownaniu z Maja chyba malo bo to Ty pisalas kiedys ze mala miala 5 kilo cos po 6 tygodniach prawda? ale lekarz powiedzial ze centyle sa odpowiednie i ze mam sie nie martwic i dalej cycuisem karmic bo jest dla mojej dziewczynki najlepszy :) i pochwalil mnie ze jestem dzielna mamusia ktora karmi od samego poczatku tylko i wylacznie piersia bez herbatek bez dokarmiania bez odciagania i nie dala swemu malenstwu smoczka bo teraz sie to rzadko zdarrza bo mamom sie nie chce juz tak naturalnie karmic :) zrobilo mi sie milo ze ktos zauwazyl ze staram sie dbac najlepiej jak umiem o swoj skarb i poswiecam mu bez pamieci caly soj czas :) maz tez jest ze mnie dumny bo byl z nami i slyszal jak lekarz mnie chwalil :) WAs tez za 2 tygodnie czeka szzczepienie prawda? no Oli jua lekarz ja dzis za raczki ciagnal juz ladnie na prosto ciagla glowke ale ja sie jeszcze boje tak sama robic nie chce jej krzywdy zrobic :)a gdzie Ty mieszkasz? i ja tez jestem tak zakochana w Oliwi ze bardziej sie juz chyba nie da :) nie sadzilam ze kiedys bede kgos tak mocno kochac bo uczucia do meza to calkiem cos innego :)

14 lata 6 miesiąc temu #32629 przez alutka1011
Ale słodzinka z tej twojej Oliwci napatrzeć się nie mogę.Ja mieszkam w Zatorze jest to k. Oświęcimia może się orientujesz albo k.Wadowic?!My szczepienie mamy na 20 października.A jak miała 8 tyg to ważyła 5,5kg.Ja też jestem z Nas dumna dzielne z nas kobietki że wytrzymujemy!Ja Maje temu dokarmiam herbatą bo często ma czkawkę a cyca nie chce i po herbatce jej przechodzi!to mój mąż też powinien ze mną iść jakby lekarz coś takiego powiedział bo mój kochany mężuś mi jeszcze specjalnie robi smaki typu"ale pyszna pepsi czemu nie pijesz nie smakuje ci"wrrrr :angry:

14 lata 6 miesiąc temu #32650 przez alutka1011
A Ty gdzie mieszkasz?Domyślam się że masz na imię Asia :)

14 lata 6 miesiąc temu #32664 przez asia26
tak na imie mam asia a mieszkam w skoczowie kolo bielska białej :) dziekuje za to co napisalas o Oliwce bo mam jakies tak beznadziejne kolezanki ze co mnie widza to mi wmawiaja ze z moja kruszynka jest cos nie tak :( ze za mala ze zle sie rozwija i porownuja taka kruszynke do swoich pol i wiecej miesiecznych dzieci ale nie z okresu jak ich dzieci takie byly tylko teraz na rowni :( a ja szaleje bo ciagle mi sie wydaje ze moglabym robic wiecej lepiej :) ja za ta pepsi najbardziej ubolewam bo bylam wrecz uzalezniona od niej :P Twoja Maja to naprawde duza dziewczynka i tez przesliczna :) mamy szczescie babo bo mamy takie cudowne dzieci najcudowniejsze pod sloncem :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka