BezpiecznaCiaza112023

Mamy lipiec 2010

14 lata 3 miesiąc temu #30487 przez asia26
Chyba około 7 tygodnia miałam pewność, że uśmiechnęła się tak tylko dla mnie :) ale i tak byłam przekonana, że te nieświadome uśmiechy są przesyłane akurat dla mnie specjalnie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #30498 przez wiola
Witajcie dziecko swiadomie zaczyna się usmiechać ok 3 miesiąca 2,5 jak ma ,jeszcze troszkę,poczekaj a napewno się do ciebie usmiechnie swiadomie.

14 lata 3 miesiąc temu #30501 przez Madzia89862
kazde malenstwo ma inny tryb a moze akurat asi zaczelo wczesniej:)tak czy siak wazne ze sie usmiecha:)

14 lata 3 miesiąc temu #30610 przez alutka1011
Mi też się wydaje że k.7 tyg Maja zaczęła się świadomie usmniechać!A jak wasze dzieci reagują na szczepionke bo mnie jutro czeka pierwsze szczepienie :(

14 lata 3 miesiąc temu #30614 przez sloneczko
u kazda szczepionke ja bardziej przezywalm niz Laura. zawsze z nami idzie moj maz i on sie mala zajmuj bo ja wychodze z gabinetu. wchodze dopiero wtedy jak lekarz mnie zawola. a pozniej wcaly wieczor dupke laury caluje, bo napewno ja boli jeszcze.

jezeli chodzi o placz to ona tylko placze ok 2 min i poznije nic, ale co jest dobre bo niektore dzieci goraczkuja ze jak wrocisz do domu to najlepiej nie wychodz juz z dzieckiem na dwor, i jak juz czujesz ze ma czolko cieple daj czopek najlepije paracetamol 75ml. ja jeszcze dodatkowo robie cieple oklady z przegotowanej wody na naklucie wtedy nie robia sie siniaczki i nie boli.

14 lata 3 miesiąc temu #30622 przez alutka1011
Dziękuje słoneczko ja też się strasznie stresuje :( Kupiłam szczepionke co są dwa ukłucia ale bez tego dziecko napewno będzie cierpieć :(

14 lata 3 miesiąc temu #30635 przez Madzia89862
my mamy skojarzona szczepionke tez platna ale moj smyk nawet nie placze doataje ja w udko zawsze raz w jedno a nastepna szczepionke w drugie i tak na zmiane robia.babel nie mial poki co zadnych skutkow ubocnych ani siniakow po uklociu ani nic :)alutka chwile poboli i przestanie.to jest dla jej dobra:)

14 lata 3 miesiąc temu #30654 przez _aga86_
Julka tez dostaje w uda. Ja tez ciezko przechodze szczepienia mojej coreczki, gdyz nie nawidze igiel;/ No, ale na szczescie nie trwa to zbyt dlugo:) Raz tylko sie zdarzyla, ze miala temp. i czerwone udo, ale szybko przeszlo.

14 lata 3 miesiąc temu #30667 przez asia26
Z góry chciałam podziękować za obronę przy nieżyczliwej odpowiedzi Wioli na mój post :) ja i tak jestem pewna, że Oli uśmiecha się już dawno do mnie i jest to w pełni świadome i jest mi przykro, że Wiola doświadczyła takiej pięknej chwili w 3 miesiącu życia swego maleństwa :) wiele straciła, że nastąpiło to tak późno :) a co do szczepionki to moja Mała płakała przy szczepionce i to bardzo a mi też stały łzy w oczach i aż słabo mi się robiło :) ale żadnych skutków ubocznych nie było była tylko bardzo senna (może to jest jeden ze skutków? - nie wiem sama - pewnie tak)siniaczki też nie wystąpiły :) a więc życzę powodzenia i napewno będzie dobrze :) trzymamy kciuki za Was Dziewczyny :)

14 lata 3 miesiąc temu #30678 przez Madzia89862
o tak tak jednak przeocylam ale sennosc u nas wystapila dwa razy.tak jakby chcial odezpac stres:)

14 lata 3 miesiąc temu #30694 przez wiola
Asiu,to nie tak czemu piszesz ze moja odpowiedz jest nie zyczliwa ,jak najbardziej płynie z głębi serca,zle mnie odebrałas ,chodzi mi oto ze kazde dziecko,jest inne,moj Filipek tez sie usmiechał juz w 2 mieciacu,ale mysle ze nie swiadomie ,a w 3 miesiacu smiał sie w głos wiec był to juz swiadomy usmiech,nie chciałam cię urazić,moze twoja dzidzia robi to swiadomie tego nie wiem,przepraszam jesli cie uraziłam,nie o to mi chodziło :)

14 lata 3 miesiąc temu #30696 przez asia26
Nie ma sprawy nie uraziłaś mnie ja po prostu jeśli widzę, że moje dziecko patrzy na mnie i wygląda jakby miało uśmiech na twarzy uważam iż ono do mnie się uśmiecha a masz rację dziecko śmieje się w sensie jest jeszcze głos do tego to około 3 miesiąca ja zauważam, że mojej Oli czasem wyjdzie takie głośne zaśmianie ale jest to zupełnie nieświadome :) ale uśmiech myślę, że jest prawdziwy :) pozdrawiam :) a chciałam jeszcze Was zapytać czy jak byłyście na wizycie kontrolnej stawów biodrowych i wyszło na niej, że wszystko ok to musiałyście znów jechać na kolejną kontrolę? u nas jak jest robiona w szpitalu na nfz to nie trzeba jechać a ja byłam prywatnie i lekarz mówi, że wszystko lepiej niż ok a kazał mi przyjechać i teraz nie wiem czy nie jest dobrze czy chce nas naciągnąć?

14 lata 3 miesiąc temu #30698 przez alutka1011
Ja tez byłam prywatnie i mi powiedziała że wszystko ok i że kontrola nie wcześniej jak za 3 miesiące!

14 lata 3 miesiąc temu #30700 przez ilona
ja byłam prywatnie na pierwszej wizycie też niby wszystko ok i w ogóle,ale pani doktor kazała przyjść za dwa miesiące na kontrole, i jak się umawiałam w rejestracji na ta następna wizytę miła pani powiedziała że następna wizyta badzie w ramach NFZ :)

14 lata 3 miesiąc temu #30712 przez Madzia89862
generalnie robi sie do 6 tyg.,potem w 3 i 6 mies.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka