BezpiecznaCiaza112023

szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010

14 lata 6 miesiąc temu #20797 przez kolorowa
normalnie mi po nogach ciekło

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20799 przez basik_twins
:) Jakie to uczucie?

Nie jak Ci cieknie po nogach :lol: tylko ten moment jak sie załapie ze wody odeszły i kochanie ja rodze...?

Bałaś się?

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20800 przez kolorowa
Jasne że się bałam.A jak się kapnełam to szok he he a Darek spał i go szturchnełam i powiedziałam ze chyba mi wody odeszły i sie odrazu zerwał i krzyczał ze strachu bo nie wiedzial co ma robic:D:D A uczucie taka ulga jakby:)

14 lata 6 miesiąc temu #20801 przez basik_twins
hehehe :)
supera skurcze jak ?

Da sie opisać mniej wiecej jaki to ból czy cos....? I jak zobaczyłaś swojego stworka ntakiego upackanego....?

14 lata 6 miesiąc temu #20802 przez kolorowa
To trzeba samemu przeżyć bo nie umiem opisać tak dokładnie jak zobaczyłam małego to sie poplakałam połozyli mi takiego brudaska na brzusio i nie wiedzialam co mam mowic:)
bolec bolalo ale to indywidualnie rozumiesz:)
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20803 przez basik_twins
No wiem wiem tylko tak ładnie Ci szło popowiadanie wszytskiego ze myslałam ze Ci sei uda :silly:

hehe

Wsumie to kazda mama mowi ze trzeba przezyc...
Tak jak ja nie umiem opisac co poczulam jak mi poni powiedziała
"widze ich obu" - w sensie płody dzidzie
ja ze co a ona no że jest dwójeczka tu jedno tu drugie :lol:

Jeszcze raz gratuluje

a maly duzo spi? to moze jakie to uczucie jak maly cyca ciagnie czy cos... wiesz pisz wszystko nie :lol:

14 lata 6 miesiąc temu #20810 przez Madzia89862
oj ja pierwsze karmienie pamietam jak do dzis polozyla mi go polozna na raczce a on..heh wiedzial co i gdzie:)wyniuchal go na kilometr chyba:)lekkie mrowienie no i ze cos ci ciagnie sutek a przy tym uczucie euforii tysiac mysli na sekunde ze nareszcie ze jest ze mna..ze juz dobrze..uczucie spelnienia...

kolorowa!!gratuluje ty to chyba najszybszy mialas porod jesli chodzi o parte:)sliczny synus

14 lata 6 miesiąc temu #20818 przez kolorowa
Madzia dziękuj ślicznie:)
A no szybko poszło szybko nie powiem:)
A co do karmienia mnie tak ciągnie ze to szok az łzy leca ale to dobrze bo czuje ze je:)
A ogolnie to go co 3 godziny butla karmi bo mam słaby pokarm:(

14 lata 6 miesiąc temu #20825 przez Madzia89862
kolorowa szczerze ci powiem ja w szpitalu jeden dzien musialam takze dokarmiac bo maly mial niski cukier przez to ze laktacja nie ruszyla jeszcze pelna para poporodzie.pierwsze 2 tyg jesli chodzi o karmienie piersia jest trudne i ciezkie ale ja przestalam dokarmiac butla po tym dniu i wolalam siedziec ciagle z malym na cycu by ruszyla ta laktacja i udalo mi sie:)melego nie musialam dokarmiac:)czego i tobie zycze a sutki bola bo nie przyzwyczajone poporostu do takiego stanu zeczy polecam masc MALTAN.maly moze po posmarowaniu jesc normalnie.

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20829 przez kipelka83
Proszę nie umieszczać natarczywych reklam

14 lata 6 miesiąc temu #20865 przez basik_twins
Ale ja tutaj nie widze zadnych reklam :angry:

14 lata 6 miesiąc temu #20872 przez alaq
basik dzisiaj przed południem kipelka zamieściła w 4 różnych wątkach tego samego linka do reklamy juz nie pamietam co to bylo bo głupotami staram sie nie zawracac sobie głowy :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

14 lata 6 miesiąc temu #20884 przez Groszek
Witajcie wszystkie szczęśliwe Mamusie :) Gratuluje serdecznie pociesz, ja niestety jeszcze w dwupaku :( wczoraj byliśmy na ktg i na 40 min były tylko 2 większe skurcze, których i tak nie czułam... Załamałam się, bo niby termin był na 18 a ja sobie dalej z brzuchem chodzę... Chyba się na lipiec zapiszę, bo Małemu ani się śni wychodzić...

pozdrawiam

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 6 miesiąc temu #20885 przez Margolec
Groszek!
Uszy do góry!
Ja miałam termin na 7 czerwca,a urodziłam 13. Ciesz się, że Cię w szpitalu nie zostawili - ja miałam tę wątpliwą przyjemność:) Bardzo chciałam żeby mi w końcu wywołali poród, ale pewna położna wytłumaczyła mi to czego się zwykle nie mówi. Jak mi podadzą oksytocynę tak nagle kiedy nic tam nie jest gotowe to są 3 opcje: albo pójdzie jak z płatka, zacznie się akcja i urodzisz, albo akcja się w połowie zatrzyma i skończy się cięciem albo akcja będzie taka szybka że Cię porozrywa od środka. Zostaje 33% szans że będzie ok. Trochę mało. Ja nie miałam wywoływanego akcja się sama zaczęła i nawet nie było potrzeby podania w trakcie oksytocyny.
Jak leżałam w szpitalu (na 7 piętrze) położne kazały mi po piętrach latać (schodzić i wjeżdżać windą), jak jesteś w domu to bzykaj się na potęgę (po porodzie pościk:( a może to przyspieszyć dojrzewanie szyjki, i się trzymaj i nie załamuj...

14 lata 6 miesiąc temu #20889 przez MoNiaaa
gratuluje swierzo upieczonym mama :) sliczne macie dzieciaczki. tez juz sie zastanawiam jak to wszystko wyglada i czy polapie sie ze to juz sie zaczelo :P

Pozdrawiam

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka