BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #683500 przez MoNiaaa
wiotam sie po weekendzie :)

mirka 3maj sie dzielnie w szpitalu!! nie zazdroszcze tym bardziej ze synka w domu musialas zostawic :( ale moze pod koniec tego tygodnia cie wypuszcza?
a meza masz kochanego moj nie nawidzi szpitali i jak przychodzil do mnie to na 20 min i uciekal ;/

domi daj znac jak po wizycie i pokaz fotke!!!

my wczoraj na wsi bylismy nazbieralismy poziomek i czeresni :) tylko klesczzy strasznei duzo wrr wieczorem u corki znalazlam jednego za uchem;/ mnie maz przepoatrzal i nic nie znalazl

ja do wizyty jesczze 2 tyg ale jutro chyb apojde w koncu badania zrobic bo sie zebrac nei moge :P

ja juz czuje sie w pelni w ciazy brzuszek mam juz taki okragly i mam juz odruch trzymania sie za brzuch :blink:

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #683529 przez Pipinka
mirka dużo zdrówka!!!! Dzielna jesteś bardzo po takich przejściach! Wypoczywaj i bądź jak najlepszej myśli !!
MoNia ja też już coraz bardziej okrągły brzuszek i także zaczynam co chwile się po nim gładzić :p hehe
Ogólnie właśnie wróciłam z usg i serducho tak pięknie biło u mojego Groszka :D a jak ruchliwy jest, ciągle się kręcił i lekarz mi go nie mógł zmierzyć :p Jestem taka szczęśliwa :) Zdjęcia teraz nie brałam bo i tak mało co widać a za 2 tygodnie mam to prenatalne usg :) To będzie niezwykły weekand !!! Impreza z okazji roczku córci a zaraz w poniedziałek,dokładne usg Maleństwa :)) Najfajniejsze w tym prenatalnym usg jest to że długo trwa, i można patrzeć i patrzeć na maleństwo co wyczynia :D
Widziałam że swój wiek piszecie, faktycznie jesteśmy w większości w podobnym bo ja mam 26 lat , ale to chyba mało istotne która ile ma lat :) Jak coś to dobry pomysł z tym Fb, też mam :)

11 lata 6 miesiąc temu #683531 przez anitkade
Mnie nawet tak nie przeszkadza. Ale papierosy niesamowicie. Aż mi się niedobrze robi.
Nigdy nie paliłam i nie lubiłam tego zapachu, ale teraz to już oszaleć można.
MoNia, ja to od początku się po brzuchu ruszam :) Ale w pracy raczej dyskretnie ;P

11 lata 6 miesiąc temu #683537 przez MoNiaaa
moj M niewstety pali i mi przeszkadza strasnzie ten zapach..;/

mi nie chodzi o glaskanie brzuszka tylko jak ide albo schodze po schodach to sie tak podtrzymuje za brzuch:P

a co do smarowania to ja narazie nie smaruje ale oliwka wystarczy chodzi o to zeby nawilzyc brzuch a ja po doswiadczenaich z 1 ciazy wiem ze mam po prostu sklonnosci do rozstepow mam juz caly brzuch pociety to moze teraz wiele nowego nie wyjdzie bo juz nei ma gdzie :P

jejku jak mi sie ie chce w pracy siedziewc!!wtedy wszystkie dolegliwosci czuje bardziej blee

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #683558 przez anitkade
Ja się robię okropnie śpiąca w pracy i jak długo siedzę to mnie trochę brzuch boli. Ale poza tym nawet ok.
A o brzuchu to ja czasami po prostu tak bezwiednie kładę rękę, ale na schodach faktycznie nie przytrzymuję jeszcze :) Ale pewnie przyjdzie i na mnie czas.
Dostałam spodnie ciążowe, ale są za duże w biodrach. Biodra tyją pod koniec ciąży czy brzuch tylko? Bo nie wiem, czy te spodnie się w ogóle dla mnie nadadzą.

11 lata 6 miesiąc temu #683577 przez Pipinka
anitkade z tymi biodrami to zależy, ja w poprzedniej ciąży też sobie kupiłam szersze bo każdy mówił że pupa i biodra się powiększa ;|
i ani razu ich nie miałam na sobie bo nie dość że już byłam duża to do tego wyglądałm jak bym sobie wór na pupe ubrała :dry:

Zawsze można dać jak coś do krawcowej by zwęziła , mnie niestety jakoś tak zleciało że nie dałam, wolałam leginsy i tuniki :)

11 lata 6 miesiąc temu #683587 przez anitkade
Ja umiem szyć sama, ale zwężanie sztruksów to masa roboty, chyba nie warto. Szczególnie, że sporo są za duże. No ale może coś przybiorę, zobaczymy :) Chociaż wolałabym jednak nie tyć w biodrach. Brzuch owszem, ale poza tym to mam nadzieję, że się uchowam :)

11 lata 6 miesiąc temu #683591 przez MoNiaaa
dokladnie to zalezy od genow chyba:P mi biodra sie poszerzyly ale po porodzie..chyba jak mala wychodzila to sobie lepsze wyjscie naszykowala i mama zostala z wielkim tylkiem :angry: ja juz chodze w ciazowych spodniach sa wygodne i nie gniota mnie w brzuch moze za niedlugo sie wezme i pokaze wam jaki juz sobie balonik uchodowalam troche mi glupio ze tak wczesnie z takim duzym brzuchem...najgorzej ze w niedziele mam urodziny babci a nie chcialam rodzinie jesczze mowic ale nie mam sie w co ubrac zeby nie bylo widac brzucha :huh:

ja niby cala noc spie a i tak spiaca jestem

niech ktos przyspieszy czas do sierpnia!!!

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #683635 przez anitkade
Muszę zrobić jakiś szybki obiad i chyba zrobię ryż ze szparagami i boczkiem, ale jak nie kupię szpinaku to kaplica. Nie mam w ogóle pomysłu innego :(

11 lata 6 miesiąc temu #683641 przez MoNiaaa
to jakis sosik do ryzu nawet pieczarki podsmarzyz zalac smietana i gotowe :)

za mna dalej bigos chodzi juz mowilam mezowi zeby tesciowa poprosil zeby ugotowala:P

a wczoraj pojadlam czeresni mmm pycha :)

http

]

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683662 przez mokka
Dziewczyny, ale się wkurzylam! Chcialam się umówić na wizyte u gina na 24, a babeczka mi mówi że nie ma takiej opcji i najwyżej na 1 lipca bo jakies pacjentki niepoumawiane przychodzą i lekarz sie nie wyrabia. Jakiś kosmos. Zawsze wystarczyło tam zadzwonić tydzien wczesniej i sie umówic a teraz jakis cyrk. Nie kumam dlaczego w ogóle przyjmyją te babeczki które nie sa umowione wcześniej?!
Nie wiem co to teraz będzie bo miałam się na nastepnej wizycie umowić na usg po pierwszym trymestrze, a z tego co czytałam to mozna je zrobić do 13 tygodnia, a ja 1 lipca bedę już w 14 tygodniu, a zanim znajdzie mi termin w szpitalu na usg to może jeszcze kolejny tydzień minąć. Sama nie wiem co z tym zrobić. Iść do innego lekarza czy co? Ten mój gin jest dobry, (przez to ma tez duzo pacjentek i czekać musze) więc tez na stałe zmieniac go nie chcę, no ale w tej sytuacji to juz sama nie wiem co z tym zrobić :(

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #683664 przez MoNiaaa
mokka jak przyjmuje pacjentki nie umowione to tez idz bez zapisania powiesz ze jestes stala pacjentka w ciazy i moze cie przyjmie

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #683677 przez Pipinka
mokka nie rozumiem, przecież jesteś w ciąży powinnaś mieć pierwszeństwo!!! a jak nie to idź ten jeden raz gdzie indziej byleby mieć skierowanie na badania do 13 tygodnia !

11 lata 6 miesiąc temu #683680 przez MoNiaaa
mi gin nie mowil jesczze o tych prenatalnych one sie dokladnie tak nazywaja? musze sie go zapytac o to na wizycie

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #683699 przez DoMI*
:angry: dupa sraka nie zrobił mi nawet USG :angry:
jestem wsciekła.
zrobił mi dzis cytologie. nawet nie wpisał do kart wynikow badan bo mu sie nie chciała ach GRRRrrrr :angry:

badał mnie recznie i powiedział o małe jeszcze dzidzi ....

niepytajcie jedyne co mnie ucieszyło to to ze powiedzieł zebym przyszła powiedziec jak sie czuje i czy chce nadal l4 po 24

chciała bym zobaczyc raczki i nozki jak sie wierci.. chce byc spokojna ze jest ok
ach dziewczyny no ja wytrzymam niewidzac skarba ale moj Ukochany nie widział nic na zywo jeszcze a chciał by. mnie cieszy ze on chce a widzicie poczekam do 12 tyg i pojde na 3G..a co.
ze slubem musze poczekac bo musze wyrobic dowod nowy i po slubie znowu dowod nowy...polityka polska ..
nic nie załatwiłam z czego bym była zadowolona.

ja tez siedze i czasem masuje brzusio. duzo spiewam jak jestem sama :D
wczoraj nawet se zatanczyłam :D hehehe
mi wychodza straszne plany ze słonca ja mam jasna karnacje i masakra musze uwazac na słonce.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka