BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #684460 przez emilka1103
Kurcze ja to jestem zielona jeżeli chodzi o całą wyprawkę dla maluszka... przy pierwszym dziecku to tyle trzeba tego na pewno kupić :)

A u mnie upałów brak :) ale może to i lepiej. Jakoś nigdy nie byłam fanką wysokich temparatur

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #684467 przez MoNiaaa
moj M narazie jest na stazu i nawet 1000 nie zarobi ja tez ok 1000 ale jakos dajemy rade zobaczymy co dalej...

emilka znowu tak duzo nie czeba kupowac wiadomo ciuszkow troche ale moze po znajomych pozbierasz albo w lumpkach sa naprawde tanie rzeczy dla maluszkow i nie poniszczone warto pochodzic

po za tym to wanienka lozeczko przewijak troche kosmetykow tak na poczatek a z czasem sie dokupuje

ja zamierzem troche pozniej skupowac juz pampersy bo to najwiekszy wydatek no i pewnie mleko bo corki nie karmilam wiec teraz tez sie nei nastawiam na cyca tylko mm raczej

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #684472 przez MoNiaaa
dziewczyny przy okazji podajcie co komu w tabelce zmienic o=i kogo dopisac??mirka ciebie chyba jesczze nie ma na kiedy masz termin??

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #684487 przez DoMI*
ale z nas tajniaki :)
moze podiszemy nasz wiek?

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #684489 przez emilka1103
No właśnie mam zamiar kupować używane, na szczęście tutaj też są second handy :) w sumie jeszcze jest czas na to wszystko. teraz jak będziemy w Polsce to chcemy pooglądać wózki (jak się prowadzi, czy lekkie itp.) i później zamówimy na allegro.

11 lata 6 miesiąc temu #684534 przez mokka
u mnie całe szczęście moi rodzice obiecali kupić wózek :)

www.facebook.com/katarzyna.moskal.50

a w linku mój fb

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #684545 przez anitkade
Dziewczyny, ale nie przenośmy się całkiem na fb :( Bo ja nie używam i nie chciałam używać, ale jak mi forum zniknie, to co pocznę?
Co do wózka - mieszkam na trzecim piętrze bez windy. Ciężki sprzęt absolutnie nie wchodzi w grę, nie mam nawet żadnej kanciapy na dole, żeby przechować, będę musiała nosić. Więc szukam lekkich i zastanawiam się, czy warto wielofunkcyjny, czy lepiej kupić samą gondolę, a potem parasolkę spacerówkę? I co myślicie o nieskręcanych kółkach? Da się przeżyć, czy raczej się zajadę?

11 lata 6 miesiąc temu #684550 przez MoNiaaa
anitka na stale sie nie wybieramy bynajmniej ja nie!! podaj linka do fb to cie zaprosze

co do wozka to my urodzimy zima i moim zdaniem kola pompowane to podstawa inaczej ie przejedzies po chodniku ale niestety pompowane zwiekszaja wage wozka...zawsze cos jest nie tak musisz sie zastanowic co dla ciebie bedzie najwaziejsze i droga eliminacji wybrac odpowiedni model :)

a ja w koncu mam 10 tydzien :) od nastepnego to juz nie bedzie zarodek tlyko plod :lol:

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #684563 przez mirka26
na 12 mam termin ale ja tam mam cesarkę tak że na pewno będzie wcześniej

11 lata 6 miesiąc temu #684565 przez mirka26
te co mają imię w nicku to wiem która ale będę się myliła przy reszcie na początku :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #684591 przez MoNiaaa
ja tez napewno bede sie mylila:P

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #684687 przez DoMI*
czesc wam ja pdałam na twarz spałam od 3 do teraz... idzie deszcz i burza ..uuuUUuu

jak sie czujecie ja jak dłuzej trzymam siusiu ciezko mi sie wysikac pozniej :(
teraz ciezko bedzie sie przestawic na imiona zamiast niki..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #684693 przez Pipinka
No dokładnie co do rzeczy dla dziecka nie ma co szaleć, najlepiej zrobić listę najpotrzebniejszych i po każdym zakupie wykreślać :)

Co do wózka to faktycznie zimą pompowane koła najlepsze. :)

11 lata 6 miesiąc temu #685004 przez mirka26
dzień dobry słoneczka. za oknem mgła szaro i nieciekawie a ja myślę o was siedząc przy kawie.słucham muzyki i myślę sobie co ja dzisiaj po wyjściu zrobie. ucałuje kochanego namiętnie i czule a potem bardzo delikatnie się w niego wtule. a gdy już syn z przedszkola wróci ,pobiegnie wprost w ramiona mamusi, i przytulę syna do matczynego łona bo mej do nich miłości nic nie pokona,

11 lata 6 miesiąc temu #685007 przez ulcia78blondi
Cześć dziewczyny!

Podczytuję Was codziennie;-)
My mamy wózek wielofunkcyjny (3 w 1) z pompowanymi, skrętnymi kołami. Dla mnie rewelacja - zimą się sprawdził, po piasku nad morzem śmigaliśmy, jedyne zastrzeżenie to niestety waga.
Wózek nosił codziennie mąż kilka pięter (nie mamy windy) i z perspektywy czasu mogę odradzić, bo dziś ma problemy z kręgosłupem. Gdymym miałą sama nosić zastanawiałabym się teraz nad opcją z piankowymi kołami.
Po roku my dokupiliśmy parasolkę i jesteśmy z niej super zadowoleni. Dziecko po roczku jest bardziej aktywne, jezdzi tylko kiedy jest zmęczone albo śpi. A ja jestem w stanie wyjechać stopien po stopniu do góry z nim sama, jest leciutki. Dawniej jak schodziłam to pod jedną pachę dziecko, pod drugą wózek i zaraz byliśmy na dole.
Niektórzy już po pół roku kupują parasolkę.
Trzeba się zastanowić co dla kogo jest najważniejsze.

Wyprawkę przy drugim też będziemy kompletować. My mieliśmy wanienkę za 20 zł z ikei, sprawdziłą się, ale dla Maluszka kupimy nową bo kosztuje grosze a stara sie już zniszczyła. Jakiś emolient do kąpieli, na pewno pampersy (paczka 1 i reszta pewnie 2), z 2-3 ręczniki, ale od razu większe, łóżeczko to już jakie kto woli (my musimy kupić łóżko dla synka:-), kilka ciuszkow (miałam pożyczone, ale pooddawałam), no i z droższych rzeczy myślę, że warto kupić jakiś termometr dla dzieci. Takie drobiazgi jak np. sól fizjologiczna, pałeczki dla niemowląt, jakieś waciki to pewnie przed samym porodem dokupimy. No i przede wszystkim, żeby o sobie nie zapomnieć przed samym porodem!!! :-)
Koszulka do szpitala, jakieś majtki poporodowe no i podkłady to podstawa.

MoNiaa, możesz mi zmienić termin na 11-go stycznia w tabelce;-)
U mnie pewnie i tak będzie cc to kto wie czy to będzie początek stycznia czy na koniec grudnia ustalą.

Ja mam jeszcze tydzień do wizyty, nie mogę się doczekać.
Czuję się nieco lepiej, ale śpię mało przez te upały:-(

Pozdrawiam Was gorąco i życzę miłego dzionka!

Mirka26, cieszę się baaardzo, że w końcu dziś wychodzisz!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka