BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #685009 przez mirka26
ulu mam taką nadzieję, czekam na wizytę bo wczoraj lekarz taki przystojny turek hi hi stwierdził że jak wszystko jest dobrze to mogę wracać do ukochanego; bo widział jak się przytulamy na korytarzu hi hi. ja powoli kompletuję sobie. kojec odkupuję wózek i bujak też, wanienkę mam hi hi i mam 3 śpioszki takie malu malu teńkie, zapewne wcześniej kupię pieluchy tetrowe na pieluchowanie żeby nóżki i bioderka były ok wkładki laktacyjne bo pierwszym razem już przed porodem miałam jakieś mokre staniki hi hi. i przybornik typu waciki oliwki spirytus i tym podobne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685051 przez anitkade
Dzięki mamusie za wszystkie rady :)
Znalazłam wózek, który mi się podoba, lekki, pompowane skrętne koła, tylko drogi jak fiks. Są i tańsze, ale albo bardzo ciężkie albo nieskrętne koła. Pochodzę po sklepach, może jakieś inne rzeczy niż na allegro będą :) Łóżeczko to nawet nie taki duży wydatek, najgorszy ten wózek. W ogóle nie chciałam ze spacerówką, bo i tak zamierzam parasolkę kupić potem, bo lekka i poręczna. A ciuszków to nawet na razie nie planuję. Zobaczę z czasem, coś pewnie dostaniemy, jakieś używane od szwagierki, rodzina pewnie coś kupi, zawsze tak jest :)

11 lata 6 miesiąc temu #685074 przez Pipinka
mirka to fantastycznie że chcą Cię dziś wypisać do domciu :D :kiss:

Mnie się bardzo podobało pakowanie torby do szpitala :d wtedy się już czuje ten dreszczyk emocji że to już tuż tuż :)

Tyya chciałam cos więcej napisać ale właśnie moja córcia wylała pełny kubek kawy ;) dobrze że chłodnej :side:

11 lata 6 miesiąc temu #685125 przez anitkade
Mirka, a kiedy będziesz wiedzieć, czy wychodzisz?

11 lata 6 miesiąc temu #685374 przez MoNiaaa
mirka 3mam kciuki zeby cie wypuscili!!!!

ja teraz malo co bede kupowala dla maluszka
ciuszki mama mi kupi w niemczech bo saa duzo tansze wanienke przewijak wozek lozeczko mamy
napewno pieluch tetrowych musze kupic butelki itp no i pampersy

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #685421 przez Kasica
anitkade pomyśl nad wózkiem ja mam z tako ze skrętnymi kołami i powiem Ci, że już w majówkę przeszłam na spacerówkę bo w gondoli mojej małej było niewygodnie, a tak to przewiewniej amiała i świat mogła obserwować, a miałam ją na leżąco bądź półleżąco zależnie od jej humoru, a do parasolki to jeszcze za wczas by ją dawać uwierz mi na taką pogodę jak jest teraz to wózek 2w1 idealny :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=44736

11 lata 6 miesiąc temu #685424 przez Pipinka
U mnie jak będzie dziewczynka to w ogóle problem z głowy bo wszystko mam..no tylko materacyk do łóżeczka , kosmetyki i pampersy a jak będzie chłopczyk no to plus ubranka :D

Mnie dziś chyba pogieło!!! musiałam jechać do miasta, więc wzięłam Małą na rower i żeśmy pojechały do centrum i na zakupy. Bianka prze szczęśliwa a ja myślałam że zdechne w ten upał na tym rowerze :S hehe a jak z niego zeszłam to prawie zemdlałam tak mi się nogi ugieły :side: Na szczęście już w domu i wypiłam chyba ze 3 litry wody!!!!!!!!!!!!

Nie wiem jak wy ale ja dziś serwuje na obiad pyszną cukinię z makaronem penne, suszonymi pomidorami, szynką parmęńska i serem feta !!!!!!!!! mmmnnnnniiiiam PYSZKA :P :lol: :lol: :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #685426 przez MoNiaaa
ja dzis jadlam zupke kalafiorowa o o dziwo jak kalafiora nie lubie to mi bardzo smakowala i ryz z truskawkami

dzis moze |M| na kolacje zrobi spaghetti bo cos mnie naszlo

ja mam straszny problem z wymysleniem czegos na obiad ciagle sie je to samo z braku pomyslow...
jakie sa wasze ulubione dania?

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #685433 przez Kasica
MOnia podaj mail podeślę Ci kilka poradników żywieniowych z przepisami dla kobiet w ciąży i karmiących to potem sobie to poprzesyłacie jakoś :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=44736

11 lata 6 miesiąc temu #685442 przez Pipinka
No właśnie moją ulubioną potrawą jest ta z cukinią, w zeszły roku mój Mąż znalazł przepis zrobił i prawie całe wakacje to jedliśmy a teraz jak znowu cukinia taka tania to znowu możemy robić przynajmniej raz w tygodniu. Polecam! Ogólnie to ja nie mam jakiegoś daru kulinarnego ale za to mój Sebastian jak jest to uwielbia ciągle gotować coś innego :)

www.kwestiasmaku.com/pasta/makaron_z_cuk...idorami/przepis.html
zamiast szynki parmeńskiej dajemy wędzoną kiełbaskę..bo jednak parmeńska droga

lub taka zapiekanka też pyyyszka!!

www.polska-gotuje.pl/przepis/zapiekanka-...aign=podobneprzepisy

Nasi znajomi się zajadają jak to upichcimy :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685450 przez MoNiaaa
wyglada smakowicie :) tylko suszone pomidory do mnie nei przemawiaja

ja z cukini to najbardziej lubie leczo oczywiscie z papryka i kielbasa mmm ale papryka droga jak fiks;/

a ja w sobote mam grilla i sie zastanawiam co mozna jesczze do szaszlykow dodac?? a moze macie jakies ciekawe potrawy na grilla?

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #685463 przez anitkade
Nam zostało z wczoraj, pieczeń z udźca indyka i sałata z jogurtem bałkańskim i octem i cytryną (ale mnie wzięło wczoraj na kwaśne) no i ziemniaki do tego. Tak normalnie, ale czasami dobrze dla odmiany zjeść taki klasyczny obiad, jak u mamy :)
Ale ten makaron z suszonymi pomidorami wygląda dobrze, może zrobimy niedługo, tylko mój mąż strasznie nie ma teraz ochoty na makaron, może przez ten upał.
A do szaszłyki ostatnio jadła z mięsa (chyba była kiełbasa i boczek), papryki i cebuli. I były bardzo dobre. Ale poszukaj w necie, pewnie są setki pomysłów :)
Ściągałyście kiedyś skórkę z papryki? Bo skórka mi szkodzi, a kocham leczo, więc muszę jakiś sposób opatentować.

11 lata 6 miesiąc temu #685466 przez MoNiaaa
aniotka nie sciagalam skorki z papryki ale moze da sie tak jak z pomidora tzn sparzyc wrzarkiem??choc szczerze nie wiem czy sie uda bo nawet jak ssie kupuje konserwowa to tez ma skorke?

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #685482 przez anitkade
Konserwowa to nie wiem, ale ona nie jest taka dobra. Coś pomajstruję, bo mam wielką ochotę na to leczo. No i tyle warzyw, tyle witamin :)

11 lata 6 miesiąc temu #685503 przez mokka
bardzo dobra i zdorwa jest zupa-krem z czerwonej soczewicy.
Jak coś to tu macie przepis : maciek-obiad.blogspot.com/

Kurcze, ale gorąco...tęsknie za jesienią.

Fasolek [*] 10tc (2016)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka