- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I dostaje coś w proszku do zamieszania z woda i po tym jest mi niedobrze a lekarz zbadał mnie
I powiedzial że don oobserwacji i czekam na usg
A u was jak
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- majsun
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
a ja przed chwilą zwymiotowałam w toalecie. Jestem w pracy i tak nagle zrobiło mi się bardzo niedobrze. We wtorek było tak samo... Mam nadzieję, że nikt z pracowników nie słyszał.
niech już będzie 5 miesiąc
Poza tym, to nie odzywałam się dawno, bo moja bratowa poroniła w 18tc szyjka macicy jej się otworzyła (była za słaba, łożysko opuściło się do pochwy i zaczął się przedwczesny poród. No i niestety za malutki płód był by dało się uratować. Dopiero od 24 tc jest szansa na przeżycie. No i tak smutno...
Myślałam, że te pierwsze 3 mce są bardzo zagrożone, ale jednak nie tylko.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Generalnie to ja się trochę pocieszam tym, że u mnie gin mówił żeby nie czytać o poronieniach itd. bo tak naprawdę to 90% ciąż przebiega bez najmniejszych, albo z minimalnymi komplikacjami. Mam więc nadzieje, że i u nas tak będzie i urodzimy śliczne zdrowe dzieciaczki. Ja już nie mogę się doczekać wizyty, a mam dopiero 1 lipca. Chciałabym żeby było wszystko dobrze, ale boję się.
majsun współczuję bratowej i Tobie w sumie tez nie zazdroszczę bo osoba roniąca w najbliższym towarzystwie jakoś potęguje stres (u mnie koleżanka poroniła, ale miała pozamaciczną. Mimo to i tak się stresowałam tym dodatkowo na początku). A gin jak ją badał wcześniej to widział że się jej szyjka rozwiera czy wszystko było ok, aż tu nagle takie coś ?
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jesteście całym moim światem :*
Jak byłam z córcią w ciąży to jak zadzwoniliśmy do siostry od męża która ma już dwoje dzieci z tą wspaniałą nowiną to usłyszeliśmy..."acha ja też byłam teraz w ciąży i poroniłam więc nie macie sie narazie z czego cieszyć.." Od tamtej pory za nią nie przepadam yhhhh w sumie do tej pory nie wiem jak to odebrać..
Domi jesteśmy z Tobą!!!!!!! Jesteś w szpitalu wyleczą wszystko i dzidzi szczęśliwie przyjdzie na świat w swoim czasie
Dziewczyny już mam dość tych upałów ..ani wyjść na spacer ani nic!! siedze na kanapie w zaciemnionym mieszkaniu i tone w pocie moja Córcia biega w samy pampie i też cała się lepi..już dziś 2 razy brałyśmy chłodny prysznic!!!
- majsun
- Wylogowany
- gaworzenie
Mokka co do lekarza - tez jestem zdziwiona, bo na pewno były jakieś ślady, że ta szyjka nie daje rady i podobno w takich przypadkach zakłada się szwy i jest ok. No ale niestety... w szpitalu zorientowali się jak już było za późno...
W dzisiejszych czasach to lepiej samemu czytać i znać rożne dolegliwości i przyczyny i sugerować lekarzom, bo oni nie zawsze chcą wszystko sprawdzić
- Majusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zmieniam lekarza chyba na prywatnie bo mój mnie ulewa a najważniejsze dziecko.
Zawiodła się na nim ale no cóż to nfz
Główną ciągle jestem niewiem ile będę leżeć powiedzieli że poobserwuja mnie. Przykre że czasem niepomysla nad dobrem tylko olewaja. A mogło by nieraz nie dojść do takich tragedii
Buziole dla was
- emilka1103
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Majsun naprawdę mi przykro z powodu Twojej bratowej. Ciężko mi jest sobie wyobrazić co biedna musi teraz przeżywać. Ja staram się nie czytać o takich sytuacjach w internecie, ale mimo wszystko niepokój jest i bez tego czy wszystko jest ok...
Domi głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze i dzidzia przyjdzie na świat w swoim wyznaczonym terminie
A u mnie gorszego samopoczucia ciąg dalszy mam nadzieję, że niedługo mi przejdą te mdłości...
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Majsun, ale tej Twojej bratowej to mi bardzo żal, pewnie jeszcze ciężko jej będzie cieszyć się Twoim szczęściem, ale trzeba to zrozumieć. Pipinka, może Twoja szwagierka też zareagowała tak emocjonalnie z żalu, że jej się nie udało, a wy będziecie mieli bobaska. To musi być ogromna tragedia, nawet sobie nie próbuję wyobrażać, jak się czują ludzie w takiej sytuacji.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Majusia
- Wylogowany
- gaworzenie
Emilka - dzieki za powitanie. Jestem w 8 tyg I 3 dniu ciazy tez mam troche mdlosci ale doslownie sa minimalne (jak narazie) pisze z pracy - zaraz bede leciala na lunch. Do nastepnego pa
- Majusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Majusia witam cie serdecznie pisz jak najwiecej z nami
majsun bardzo mi przykro z powodu maluszka twojej bratowej napewno i tobie bedzie teraz iezrecznie przebywac w jej towarzystwie ale oby im sie jak najszybciej udalo postarac o dzidzie
domi 3maj sie dzielnie w szpitalu na taki upal to zadna przyjemnosc ale lepiej byc pod kontrola moze ta torbiej sama sie wchlonie? a jak nie to lekarz wiedza co robia najwazniejsze ze maluszek zdrowy!!
ja wizyte mam za tydzien i zaczynam wielkie odliczanie!! oj jak zwykle strtesik jest
mdlosci tez mam wieczorami...ale juz blizej jak dalej