- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jesteście całym moim światem :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale tak uważam, nie podoba mi się taka praktyka. A jest powszechna.
A swoją drogą jak bym nie chodziła na nfz nie dlatego, że gorsi lekarze. Często ci sami leczą państwowo i prywatnie, chociaż wtedy są często nieuczciwi ii państwowo tylko reklamują swoje prywatne gabinety a niechętnie pomagają. Ale bałabym się o terminy. Prywatnie bardziej idą na rękę i mniejsze kolejki
Pipinka, nie denerwuj się, absolutnie nie mam żadnych zastrzeżeń do Ciebie, tylko do takich okropnych lekarzy. To przez nich na nfz nic się nie da załatwić, bo trzymają miejsca dla swoich. Ech.
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale zmienię lekarza bo nie ma co..... ważne jest dziecko
Zmieniłem się widzę że już czuje się mamą pięknie się czuje gdy widzę małżeństwo w brzusiu zdrowe.
Będę na sciebie uważać a mi zaczyna odpisywać apetyt...żadnych mdłości nic .
Jak się uspokoi torbiel zniknie to będę przeszczesliwa
Niestety niż jest taki a nie inny pielęgniarki sa dobre ale nie wszystkie tak jak lekarze.
Jak wyjde idę prywatnie z przyszłym mężem zobaczyć razem skarbie naszego.
Tęskno za domkiem.
Nic nie mówiłam nawet rodzicom że jestem w szpitalu aby się nie martwili.zbyt by to przeżywali
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Domi to wspaniale że Dzidziuś zdrowy i że ta torbiel może zniknąć Cudownie
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia i inne mamusie tez niech opowiedzą, jak to było z porodem.
W ogóle dziewczyny - boicie się, czy jeszcze nie myślicie o tym? Ja na razie jestem spokojna, tylko się zastanawiam, jak to będzie
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
teraz mam gina i to faceta co zawsze mnie przerazalo ale na kazdej wizycie mam darmowe usg na wizyty nigdy dlugo nie czekam gora tydzien ale jak zapisuje sie po wizycie to na taki termin jak gin kazal musza mnie wpisac do tego na usg pokazuje mi co gdzie jest i jaks ie pytam o cos nawet blache rzeczy to stara sie wszystko wyjasnic
oj w 1 ciazy balam sie porodu okropnie od momentu kiedy zobaczelam pozytywny test.
teraz tez sie boje ale inaczej przy[pominam sobie jak wygladal moj porod itp a za 1 razem idzie sie w ciemno. choc teaz nie mysle o porodzie pewnie dopiero jak sie bedzie zblizal bedzie panika.
moj porod byl wywolywany i trwal lacznie ok 11 godzin strasznie meczacy oczywiscie boli ale slowo daje ze jak zobaczylam mala i polozna sie pyta mnie czy tak sobie wyobrazalam odpowiedzialam jej ze w sumie juz nie pamietam czy tak bolalo a minelo moze 10 min dziecko wszytsko rekompensuje i duzo zalezy od podejscia..
moja kolezanka rodzila 2 godziny chybaa tak narzekala ze juz nigdy nei chce miec dzieci i to najgorsze doswiadczenie a ja jakos tak zle nie wspominam
- Majusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anitka ja 8 dni po terminie nareszcie wieczorem dostałam skurczy..wziełam prysznic ubrałam się i pojechaliśmy Mój Mąż był niesamowicie zdenerwowany hehe jak by sam miał rodzic Jeej za tydzień minie rok jak rodziłama się czuje jak by to było wczoraj Całą ciążę się nie bałam byłam bardzo ciekawa jak to jest!! Bałam się że przegapie skurcze haha i co w tedy Ale jednak od 12 w nocy do 2 mnie trzymali i mierzyli mi skurcze po czym stwierdzili że za lekkie i dali mnie na odział na sale, M pojechał do domu ja nic nie spałam bo skurcze były coraz intensywniejsze, o 6 rano Mąż był z powrotem ja czekałam na obchód i około 8 rano była wizyta w gabinecie i w tedy już krwawiłam i miałam iść na porodówke ale te skurcze to było nic w porównaniu do tego co czułam o 15 myślałam że umieram...i oczywiście zero znieczulenia masaże, prysznic i piłka. O 18 już błagałam męża by mnie zabrał do domu że już nic nie chcę,tylko do domu!! Z bólu już nic na oczy nie widziałam! Najgorsze było to że ciągle nie miałam rozwarcia W końcu podpieły mi 2 kroplówki i później poczułam niesamowite parcie że muszę iść do toalety że już nie wytrzymam, oczywiście mi zabroniły,położyły mnie nareszcie było rozwarcie i po 20:30 zaczęłam rodzić i to było bolesne ale już Piękne!! Mąż mnie trzymał w pozycji siedzącej a ja jak już zaczęłam przeć to nie mogłam skończyć i naglę jak już Mała wyszła z wodami płodowymi to cały ból minął i czułam się najszczęśliwsza na świecie!! Położyli mi maleństwo na brzuszku po czym mąż przeciął pępowine i zabrali małą na ważenie i mierzenie, oczywiście mąż poszedł z córcią a ja tak leżałam z 30 minut jeszcze i mnie zszywali. Byłam niesamowicie padnięta ale najszczęśliwsza Maleństwo mi zabrali na noc bym mogła się przespać a rano już się nie mogłam doczekać jak mi ją przywiozą , ciągle w to nie wierzyłąm że juz po wszystkim. Trochę to trwało wszystko ale to jest jedno z Najpiękniejszych wspomnień i z chęcią będe rodzić jeszcze raz Ale sie rozpisałam ale aż mi się łezka zakręciła jak sobie teraz to wspominałam
- Majusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nieważne ważne że dziedzin zdrowe =)
Mam bardzo gorąca w sali.
Tak narzeczony przyjeżdża tęsknota jest duza
Ale chciała bym mu pokazać nasze małżeństwo
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DoMi, bądź dzielna, czytaj sobie poradniki o ciąży jak masz czas Ja dostałam takie opasłe tomisko i nawet nie mam kiedy czytać
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ją nonstop Spie.... masakra
Próbuje być dzielna, staram się myśleć o dzidzi tak bardzo kocham moje malenstwo.
- Majusia
- Wylogowany
- gaworzenie
Hej dziewczyny, jakos tak cicho tu dzisiaj mam nadzieje, ze u Was wszystko OK