BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #683271 przez anitkade
DoMi, a na którą masz wizytę? Na pewno wszytko ok, cóż by się miało podziać? Normalnie się czujesz, więc na pewno dzidzia zdrowa. A gdzie ustalacie datę ślubu? W urzędzie?
Ja mam dopiero za tydzień. Ciekawe, czy będziemy na wizycie podglądać, czy dopiero jak na usg pójdę.
Zaczęłam mnie męczyć zgaga. Macie też?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #683275 przez mirka26
anitkade od początku a z synem miałam całą ciążę

11 lata 6 miesiąc temu #683276 przez mirka26
anitkade od początku a z synem miałam całą ciążę

11 lata 6 miesiąc temu #683290 przez anitkade
No to widać normalne :) Trochę mnie denerwuje, no ale cóż zrobić, takie uroki ciąży.
A jak się teraz czujesz? Możesz buzię otwierać, czy dalej taka szczęka obolała?
Angina jest paskudna, moja siostra mnie odwiedziła i trzy później miała poważną anginę. Mama się bała o mnie, ale jakoś się uchowałam. Ale kilka razy miałam i zawsze to było bardzo nieprzyjemne. Pierwszy raz miałam po maturze i mama mnie błagała, żebym chociaż zupkę przecierową zjadła, bo nic nie chciałam jeść. Nawet śliny przełknąć nie mogłam. Ale teraz jest lepiej. Podobno pomaga wyeliminowanie z diety białego cukru pod każdą postacią. Mnie jest ciężko. Herbaty nie słodzę, ale czasem jakieś ciasto lubię zjeść. Ale znam takich, którym pomogło i w ogóle nie chorują na anginę teraz.

11 lata 6 miesiąc temu #683293 przez DoMI*
Ja juz pisałam niemam zadnych objawow czasem nie czuje sie w ciazy.
niemam zgagi niemam mdłosci..tylkosiusiuu czesto. cyce takie nie za duze nie za małe tylko sutki jak malinki :D i takie bardzo drazliwe...i tyle moich objawow...;/

tak do urzedu idziemy ciekawe jakie terminy beda wolne ..
na 14 mam gina ..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #683297 przez DoMI*
moze to rarytasz anitko ale ja mam brazowy cukier i dawno nie miałam anginy !..'ale ja teraz jak w ciazy to wogole nie słodze nielubie słodkiego..za ardzo.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #683311 przez anitkade
Mnie już piersi tak urosły, że uwierzyć nie mogę. Chyba w tym tygodniu znowu się powiększyły. Niesamowite to jest zupełnie. Ale bolą tylko przy dotykaniu, tak same z siebie na szczęście nie. Ale za to siusiu rzadko chodzę. Pewnie za mało piję, ale jak było zimno to z trudem wmuszałam w siebie. Teraz mam nadzieję, że lepiej pójdzie, jak wyszło słońce :)

11 lata 6 miesiąc temu #683316 przez DoMI*
czasem chciała bym miec jakies objawy, bo tak bezb to sie tego nie czuje ..
no ale nic nie zrobie..
czasem sie martwie ze mało hormonow mam...

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #683326 przez mokka
Domi, jak jest wszystko w porządku to może lepiej że nie masz objawow :) przynajmniej możesz jeść normalnie i np jeździć autobusem/autem.
My z M. bylismy wczoraj u mojej teściowej a jego mamy i kurcze tak sie cieszylam na poczatku że mi mdlości przechodzą, a jak wsiadlam do autousu to normalnie masakra. Komunikacja miejska=sauna na kółkach, a na dodatek ludzie mi smierdzą ;) musiałam z M. wysiąść 2 przystanki wcześniej i iśc pieszo.
antikade, u mnie piersi też jak nie moje :) Była miseczka B, a ostatnio musiałam kupić nowe staniki z miseczką C (i jest to pełne C). Jak tak dalej będzie to pod koniec ciązy będę cycki na taczkach wozić ;)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #683374 przez anitkade
Hahaha, dobrze powiedziane mokka! No ale mąż się cieszy jak szalony.
DoMi - nie martw się. Mdłości czy zgaga to żadna frajda. Nie każda kobieta je ma i skoro nie masz to tylko się ciesz, naprawdę. Nie szukaj powodów do zmartwień na siłę :)
A co do brązowego cukru - jeśli piekę to też takiego używam (no chyba, że musi być puder), ale coś nie mogę znieść mojego piekarnika, słabo grzeje, ostatnio mi ciasto zepsuł. Także raczej kupuję teraz, a w kupnym wiadomo - wszystko dają najtańsze.

11 lata 6 miesiąc temu #683378 przez mokka
anitkade napisalas piekarnika, ja w pierwszej chwili przeczytałam piernika i ach...chyba będę piec po południu :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #683422 przez mirka26
mi tu chyba wszystkie choroby przypiszą była pani laryngolog i powiedziała że może to zapalenie ślinianki albo mononukleoza wzięła krew do badań i jeszcze trzy dni na antybiotyku. a na moje ostre bóle głowy nic nie może pomóc dopiero po porodzie może mi zrobić tk i zatoki.ani jeść ani chodzić bo głowę mi rozwala. ale tak mnie pomasowała że szerzej buzie otwieram

11 lata 6 miesiąc temu #683454 przez emilka1103
Mirka, ale masz kochanego męża :) tylko pozazdrościć. Ja ze swoim jakoś ostatnio nie mogę się dogadać. Jakoś się mijamy... Współczuję Ci tego bólu głowy.
Mokka he he ja się nie dziwie, że zrobiło Ci się nie dobrze. Ja teraz też jestem wrażliwa na zapachy. Mimo, iż nikt przy mnie nie pali to zapach takiej osoby nie działa na mnie dobrze.

11 lata 6 miesiąc temu #683470 przez anitkade
Mirka, dobrze, że chociaż coś rozmasowała. Ale faktycznie naznajdywali tych chorób sporo. Szkoda, że bierzesz antybiotyk, jak nie wiedzą do końca, co Ci jest. No ale na pewno jest dobrany dla ciężarnej odpowiednio i przynajmniej jesteś pod stałą obserwacją.
Mokka, to miłego pieczenia piernika w piekarniku :)
Ale Ci fajnie. Ja się obraziłam na piekarnik :P

11 lata 6 miesiąc temu #683489 przez majsun
Cześć,
rozpisujecie się, że już nie nadążam z czytaniem:)

co do zapachów- wczoraj byliśmy z mężem na spacerze i wstąpiliśmy do kawiarni po kawę dla niego (ja oczywiście nie piję) i po minucie musiałam uciec stamtąd tak bardzo mnie zemdliło przez zapach kawy!
Wcześniej uwielbiałam zapach kawy... ech :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka