- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- haniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

maksymalnie,Oczywiście czekam na resztę wyników i zobaczymy,A dzisiaj w necie tez czytałam o trzydniowce właśnie to co mi powiedziała kolezanka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- haniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Monia oj udały Ci się te dziewczyny cudne a Zuzia to mnie rozbraja taka do schrupania
Elam dobrze ze synkowi juz lepiej biegunka tez tragedia dziecko meczy się bardzo,Warto byłoby podawać teraz jakiś probiotyk np dicoflor bo w jelitach czystka się zrobiła i odbudować florę warto
pysiaczek kurcze albo trafiacie na takich lekarzy albo rzeczywiście to alergia ale to wynika, że na wiele rzeczy musialaby być,na roztocza i pokarmowa,No a smarowanie tylko to nie leczenie, Najgorsze ze chyba teraz to żadne testy narazie nie wyjdą wiarygodnie bo za mala,poczytaj w necie o takim badaniu co się nazywa panel pediatryczny,wiem o nim od mojej kolezanki
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Pysiaczek, strasznie współczuję Zuzince tych problemów, mam nadzieję, że traficie do dobrego lekarza, ktory zrobi z tym porządek i bedziecie wiedzieli czy to uczulenie czy azs czy jeszcze vo innego. Trzymam kciuki :*
Monia, Twoje laseczki jak zawsze piękne

Strasznie jestem ciekawa co tam u Anitki... pewnie praca wre

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Hania dobrze, że już Lence przeszło, mój mały nie miał trzydniówki (jeszcze) ale wyobrażam sobie jak musiałaś się bać, Jasiek jak miał nie całe 3 miesiące miał ZUM i był w szpitalu i tak jeszcze złapał rotawirusa, myślałam, że mi serce pęknie!Zgadzam się z Tobą co do probiotyku, Jaśko miał w szpitalu i potem jeszcze 2 miesiące dicoflor i zdziałał cuda! Trzymam kciuki żeby wyniki z posiewu wyszły dobrze!
ElaM, myślę, że ta biegunka to od ząbków!Dobrze, że już przeszła, a dobre sa elektrolity przy biegunce, mój mały przy ząbkowaniu ma bardzo luźne kupy ale zazwyczaj dwie, trzy ale pupka odparzona w moment i u nas ziemniaczanka albo sudokrem działają cuda.Pytanie mam jeszcze odciągasz małemu skórkę na siusiaku bo ja odciągałam ale nie codziennie i mi lekarka ostatnio kazała odciągać dzień w dzień, a jak mi pokazała jak to o mało nie zemdlałam

Anitulka, ja tez cały czas się zastanawiam co u Anitkade i kiedy do nas wróci:-)
Pysiaczku, tak bardzo mi szkoda Zuzi aż się serce kraje, na pewno ją to swędzi i steryd ok pomaga ale faktycznie szkoda ją tym sterydem tak traktować.Masz pecha co do lekarzy:-( ale cetaphil jest bardzo skuteczny ale też bardzo drogi.Testy, zgadzam się z Hanią nie wiele wyjaśnią u takiego małego dziecka, ja byłam gotowa porobić i mimo, że chodziłam prywatnie do alergologa i mogła mnie naciągnąć na te testy to powiedziała uczciwie, że u małego dziecka wynik może być zafałszowany i odradza.
Monia, dziewczynki cukiereczki ale to już pisałam na fb.

A u nas wszystko ok, byłam u rodziców i przeżyłam, nie skusiłam się na nic

Hania, mnie bardzo kusiła dieta gacy, chciałam nawet wykupić abonament ale przeczytałam gdzieś na forum menu i szok tyle mięcha...tłustego
- haniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- haniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja bym z kibelka nie schodziła, teraz pije ok 2,5 l i sikam co 10 minut!Dla Ciebie szacun, że wytrwałaś na tej bacówce ja by nie dała rady ani dnia:-)
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Pierwszy raz miala na poczatku lipca, drugi w polowie sierpnia.
Bella, gratuluje silej woli, to za 2 tyg. czekamy na relacje z wazenia

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Bella to super ze dalas radę i nie dalas się pokusie:) Pamietaj my jesteśmy z Tobą jak masz ciężkie dni to pisz będziemy starac sie podbudowac chociaż i tak widać ze dajesz sobie świetnie rade:* A z ta wodą to pamiętam jak z Zuzia leżałam w szpitalu i kazali mi pic 4 l dziennie to tak latalam siku co wyszlam z toalety to z powrotem musiałam wracac bo znowu mi się chciało. To w ciąży dla mnie było najgorsze:)
U nas Zuzia dzisiaj jakąś biegunke ma może nie taka całkowicie wodnistą ale rzadką. I teraz nie wiem czy może od kopytek bi zjadła wczoraj trzy czy może od kaszki bo wczoraj jej dalam mleczna bo zmienilam mleko znowu na bebiko ale mleko dopiero teraz dostała wiec nie wiem a może ze stresu jak ja wczoraj wymeczyli na tym pobieraniu krwi.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Bella podziwiam cie caly czas i kibicuje

uciekam bo się Zuzia wlasnie obudzila
- ElaM
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Bella podziwiam za wytrwałość ! Ja mam tak słaba silna wole ,w sumie do wszystkiego ! I nie moge sie przemoc czy do diety czy do ćwiczeń tak wiec szacun!
A siusiaka to nawet nie dotykam ,w internecie czytałam zeby do roczku nie ruszać ,za to od wszystkich cioć zeby od razu tak wiec jestem rozdarta ,i nie wiem :/ jak myje go to tak paluszkami delikatnie w okolo ruszam ale nic nie odciągam ,moze ktoś na forum bardziej mądrzejszy jest ode mnie ?
Olgus juz całkiem niezle nawet apetyt wrócił ,tylko jak nie potrzebował smoka tak bardzo ,to teraz non stop chce ale tylko do spania wasze dzieci tez tak maja?az mu z jednej strony takie czerwone na buźce sie zrobiło tak intensywnie ciągnie .
A co najlepsze mały zrobił sie taki wymuszacz do noszenia na rękach ,teraz u teściowej mieszkamy i brat mojego Radka cały czas go na rękach nosi ,nawet po pół godz ! I jak zajdę do rodziców moich to juz na podłodze dosłownie chwilkę a potem maruda ,do wszystkich rączki wyciąga i tylko na rękach .Jutro po prostu zabrońie brania na ręce i noszenia to mam nadzieje ze szybko zapomni

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Byliśmy u alergologa i kazała dalej dawac ten nutramigen i zrobić testy ten panel atopowy cena 170zl za 30 alergenów no coz aby chociaż coś się wyjaśniło. I kupilam tez balsam do ciala i twarzy z Cethafilu drogi bo 33zl ale moze bardziej pomoże niz ten emolium. A nie dala nam zaświadczenia dla pediatry bo powiedziała ze po testach jak się wszystko wyjaśni to nam da niewiem czy chciała nas na ciągnąć na jeszcze jedną wizyte a ostatnio też mówiła jak byliśmy ze te testy mogą nic nie wykazać ale ze warto spróbować. Jeju tak bym chciała zeby wszystko sie wyjaśniło.
Biegunki Zuzi juz ma mniej bo od 14 zrobiła raz ale taka zielona i wodnistą ze sluzem az bokiem wylazlo az musiałam ja kompac dalam jej pić elektrolity przez caly dzień żeby się nie odwodnila ale bardzo pić nie chciała bo to takie niedobre ale trochę wypila i na noc smecte jej dalam man nadzieje ze z rana będzie lepiej. Wogole jak się wkurzylam z tymi wczorajszymi badaniami bo napisalu ze ob trzeba powtórzyć. Tsh wyszło ok ale ogólnie jakies wyniki dziwne niektóre ma normy za wysoko niektóre za nisko niewiem. Powtórzyć muszę ale dopiero jak testy bede jej robić. Ehh i znowu będą ja kluć

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dziękuję za wsparcie z całego serducha

ElaM, super, że Olguś już wrócił do siebie!Ząbek się pojawił?Z tym odciąganiem to jeszcze po porodzie na oddzialepołożne mówiły żeby nie ruszac, pozniej położna która przychodziła do domu też mówiła żeby nie dotykać, a potem Jasiek wylądował w szpitalu z zapaleniem układu moczowego i tam mnie lekarze opierniczyli, że nie odciągam i przez to ten ZUM więc mu zaczęłam po troszku odciągać, a ostatnio na wizycie w przychodni lekarka mi pokazała jak mam odciągać, słabo mi się zrobiło bo mu pociągnęła tą skórkę do końca i faktycznie były tam brudy, teraz mój Tomek mu odciąga bo ja się boję!
Co do noszenia na rękach to jak jestem u rodziców to go ciągle noszą potem wracam do siebie i kilka dni muszę go odzwyczajać bo buczy cały czas, że chce na ręce!
pysiaczek, masakra jakaś dziwna ta alergolog skoro na gołe oko widac, że coś małą uczula to przynajmniej by dała to zaświadczenie bo co jeśli testy nic nie pokarzą, a są niewiarygodne to co baba powie, że nie ma uczulenia??? Powiedz mi Ty dostałaś skierowanie od pediatry do alergologa na NFZ?Jeśli nie to idź i poproś, a nie będziesz kasę tracić i bez efektu, a co do kup to przy alergi są takie kupy zielone ze śluzem...

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

ja wlasnie dlatego zawsze się balam mieć syna bo z tym siusiakiem to każdy mowi inaczej już na niejednym watku był ten temat i co lekarza to inna opinia w tym temacie

u nas Zuzia tez na rekach by chciała albo chodzic wogole ciężko ja czyms zainteresować zaraz marudzi wspina się itp.
wczoraj po kapaniu znowu się wystraszyłam bo przy ubieraniu zaczela plakac i znowu się "zapomniala" i oddechu nie mogla zlapac to już ktorys raz i za każdym trwa to dluzej okropne to jest bo az mi wtedy leci przez rece taka wiotka się robi

a w nocy Zuzka temperaturę miała nie wiem od czego może żeby znowu bo kupy tez robi często wczoraj chyba z 5 dziś już 2 byly
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U nas Zuzia tez miala wczoraj goraczke 37,9 i chyba w górę nie poszła,biegunka pomału przechodzi ciekawe co to było i mam nadzieje że już nie wróci. A Zuzia taka marudna ze przechodzi samą siebie.
A tu zdjęcia z dzisiejszego spaceru.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.