- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- haniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Potrawa dla dzieci po 8 miesiącu życia
Składniki na jedną porcję:
3 miarki mleka Nan Pro 2
90 ml przegotowanej wody
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
pół żółtka
Sposób przygotowania:
Do części przegotowanej i ostudzonej wody wmieszać z mąkę ziemniaczaną i żółtkiem. Ciągle mieszając zagotować. Pozostałą części wody przygotować z mlekiem następnym. Dodać do gęstniejącej papki i dokładnie wymieszać.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Tesciowa sie postarala o dodatkowe plusy

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Widzę, że wszystkie nasze dzieciaczki szaleją, mój też wstaje gdzie może, ostatnio hitem jest wstawanie w leżaczku jak to zobaczyłam myślałam, że zawału dostane, nie ma teraz bezpiecznego miejsca żeby go gdzieś zostawić!
Pysiaczek, teściowa Ci super prezent zrobiła, bardzo ładnie z jej strony, ja dostałam na urodziny od rodziców smartfona i też się cieszyłam bo sama bym sobie nie kupiła bo mi na takie rzeczy jest szkoda kasy!
Anitulka, to Ci aparatka z Poli, wyobrażam sobie jak to musi wyglądać jak ciągnie ten chodzik...ha ha.Co do strojenia Jaśka to jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to jakoś tak sobie wmówiłam, że będzie dziewczynka, potem jak już wiedziałam, że będzie chłopiec to jak robiliśmy wyprawkę to ja się zawsze rzucałam w sklepach na ubranka dla dziewczynek az mój Tomek się pukał w głowę, bardzo zazdrościłam Wam dziewczyny, że będziecie stroić swoje laleczki no i przerzuciłam to na Jaska i stroję go na ile mogę

Hania, myślisz, że mogę zrobić budyń na preparacie mlekozastępczym? Bo dziewczyny chyba nie pisałam ale u nas prowokacja mm skończyła się mega wysypką więc Jasiek dalej na diecie...

Ale dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!Chciałam Wam się pochwalić!Pisałam, że nie będę się ważyc do grunia ale mój Tomek mnie dzisiaj namówił i po 14 dniach ważę mniej o 2,3 kg...Boże jestem taka szczęśliwa i dostałam kopniaka żeby wytrwać i do grudnia będzie igła!!! Wyciągnęłam sobie dwie torebki cukru i patrzyłam przez 15 min, że tyle mnie jest mniej!Jestem szczęśliwa!Dzięki, że trzymacie kciuki, kochane jesteście

- haniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- haniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Monia ja też jestem w szoku i to ciężkim!Moja siostra pracuje w takiej prywatnej poradni specjalistycznej i poszłam ale babka mi nie wzieła ani złotówki ze względu na moją siostrę, a bierze 150zł.Ja byłam niezadowolona po wizycie bo wydawało mi się, że nie powiedziała mi nic czego sama bym nie wiedziała zwłaszcza, ze na tej diecie jem więcej niż jadłam wcześniej.U mnie wygląda to tak, że śniadanie mam zaraz jak wstanę do syta i węglowodany więc jem np owsianke z owocami albo kanapki z zieleniną i chudą wędliną albo jajka pod każdą postacią potem jem jakiś owoc(oprócz banana i winogron)pozniej obiad to jakieś mięso, ryba+sałatka lub jakieś gotowane warzywa+kasza(wszelkiego rodzaju) lub ziemniak gotowany lub ryż brązowy, dziś miałam np wątróbkę gotowaną na parze8sałatkę z rukoli+kasza gryczana, potem np jogurt naturalny z musli i kolacja twaróg z warzywami lub jajka lub pasta rybna, ostatni posiłek ok 18-19 i dużo wody ok 2-3 litry.Nie wiem czy to ma wpływ ale często dodaję amarantusa do musli lub owsianki.Na początku miałam jesć do syta więc jadłam żeby się najeść, a z dnia na dzień coraz mniej mi potrzeba do szczęścia i porcję sa o połowę mniejsze niż były w pierwszych dniach! Dla mnie 1kg na tydzień to ideał ale zdaję sobie sprawę, że później będę tracić mniej
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ale na początku musze wyeliminować słodycze...po tej ciąży jakos tak mi się wkradly do jadłospisu a dawniej mogly nie istnieć ;/
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

jejku zima chyba czycha za rogiem

ostatnio jakas depresja mnie chyba dopada ze nic się nie dzieje w moim zyciu w kolko jedno i to samo nuda !!!
- haniaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-