- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jesteście całym moim światem :*
W piątym dniu po porodzie przyszła położna do domu kazała się umyć, położyć, nie bać się, spsikała mi octeniseptem i w 2 minuty pościągała szwy i nawet nie poczułam... na początku bałam się blizny jaka zostanie ale po 2 miesiącach nie było nawet śladu i oczywiście po porodzie ciągle ćwiczyłam mięśnie kegla i faktycznie M mówił że nie czuje żadnej różnicy przed a po a co do samego krocza to i tak jak wyszliśmy tydzień po porodzie na spacer to myślałam że mi krocze rozerwie tak wszystkie kości i mięśnie mnie bolały między nogami..siedzenie na łąwkach odpadało.. no ale 2 tygodnie po już było super
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Majusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
U mnie przy pierwszym udało się bez nacięcia, ale małe dziecko to też pewnie inaczej.
Co do szwów po cc to moje już się tak zrosły, że gdy jechałam po 7 dniach na ściągniecie to położna nie mogła sobie poradzić :/ Ale ja to ewenement
Co do przytulania z mężem to po naturalnym ciężko było, a po cc normalnie
MoNia czekamy na relacje. O które3j wizyta??
Pipinka, że tak się zapytam- Wy planowaliście drugą ciążę? Jak dajesz rade? Ja się stresuje, bo Lenka ciągle kopie mnie w brzuch, ale skoczy na niego tak z nienacka jak leże :/ No i boje się tego później, że poczuje się jakaś odrzucona. Dziwne mam myśli "/
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
a na szycie mnie uspali dzieki bogu bo sie tez balam ale uspali nie z powodu strachu tylko lozyska nie moglam urodzic i musieli mnie wyczyscic
Domi 3maj sie dzielnie jak bedzie czeba to bedziesz lezala nawet do konca ciazy wiadomo dobrze ze w domu nie masz malego dziecka bo byloby ci zle ze musisz zostawic go na tak dlugo
ja po wizycie
w nocy spac nie moglam obudzialm sie przed 6 i czekalam tylko na budzik zeby wstac takiego stresa mialam zupelnie nei wiem czemu
jedyny minus to nie mam upragnionego zdjecia takiego ladnego maluszka
w skrocie:
cytologia wyszla mi dobrze za to badanie moczu nieciekawie i dostlam jakies tabletki
na usg w koncu siew doczekalam widoku ruszajacego sie maluszka bezcenne tak sie prezyl ze gin nie mogl zmierzyc i dlatego tez nie mam fotki bo uciekal jak bylo ladnie widac mam jedna fotke gdzie widac jak raczka machal
lezal sobie na poczatku ze skrzyzowanymi nogami jak po turecku
maly ma 8 cm ponad
przeziernosc wyszla ok lozysko mam na tylniej scianie macicy
po za tym wszystko ok juz nie musze brac luteiny
plci nawet nei sprawdzal bo mowil ze to nie pewnie i na nastepnej wizycie sprobuje podpatrzec
szkoda ze nie mam takiego zdjecia jak wy tu pokazywalyscie bo Julka w koncu by widziala dzidziusia a nie kropke ale mam raczke to moze jej wystarczy a moze uda sie na nastepnej wizycie o lepsze ujecie:P
ciesze sie mega normalnie jak mi nalewal ten zel na brzuch to sie smialam do siebie
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dorcia tak chcieliśmy drugie dziecko ale gdzieś dopiero pod koniec roku a i tak brzmiało to dla mnie jakoś abstrakcyjnie zatem byłam totalnie zaskoczona jak zobaczyłam w maju 2 kreski na teście Tak Bianka też lubi skakać na brzuszek albo klepać i w tedy albo ją przytulam i mówię że nie wolno że tam jest Twój Braciszek/Siostrzyczka albo czasem jak już jestem wykończona to i krzyknę ale jak widzę że jej stają łezki w oczkach i robi podkówkę to zaraz mi serce pęka i mam wyrzuty sumienia że nakrzyczałam.. Najgorzej jak chce by ją brała co chwile na ręce i się z nią kręciła , teraz jeszcze daję rade ale za chwile wiem że już nie będe mogła tak robić, tym bardziej że waży coraz więcej Też mam nadzieje że Bianka się nie będzie czuła odrzucona ale wiem że jeszcze chwila, maleństwo będzie z nami i już nie będe się musiała bać o siebie bawiąc się z Bianką a ona jest malutka więc myśle że nie będzie z czasem tego pamiętąc
A Wy z Mężem planowaliście? jaka różnica wieku będzie u maleństw ??
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja też ostatnio nie miałam fotki, tzn były, ale takie że nic na nich nie widziałam.
Kiedy następna wizyta?
Pipinka my na razie nie planowaliśmy, więc też doznałam szoku w maju Mojej mówię, że w brzuszku jest dzidzia, ona, że nie, a potem pokazuje na męża brzuch i mówi, że tam dzidzia;) Nie rozumie jeszcze.
Oj z tym dźwiganiem to Cie rozumiem, bo Lenia czasami na spacerze nie chce w wózku, a na rękach. Wtedy jest mi mega ciężko, bo i wózek i ona. :/
PEwnie, że nie będzie pamiętać No i na początku nasze dziewczynki na pewno będą trochę zazdrosne, ale miejmy nadzieję, że będą się pięknie opiekowały młodszym rodzeństwem
U nas różnica będzie 2 lata i 2 miesiące. Jeśli załapię się na styczeń (oby) to rocznikowo będą się już liczyły 3 lata. Nie wiem dlaczego, ale czuję, że urodzę w grudniu (oby nie w teściowej urodziny, bo ma pod koniec;))
Julka kochana
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wlansie nie chce w grudniu bo dziecko wtedy jednak caly rok do tylu za rowiesnikamio jest
u nas bedzie 3,5 roku roznicy
ale JUlka sie cieszy(poki co:P) opowiada wszystkim nawet pania w zlobku ze bedziemy mieli dzidziusia i oczywiscie siostra nie wchodzi w gre tylko brat nie wiem skad jej sie to wzielo?
czasem to wykorzystuje jak jest niegrzeczna to jej mowie ze dfzidzius placze w brzuszku jak ona jest niedobra i pozniej go przeprasza is ie tui do brzuszka:)
u was bedzie mniejsza roznica ale moze dzieki temu na przyszlosc nie beda pamietaly i ialy jakies urazy ja tez sie troche boje ze jak sie juz urodzi to Julka bedzie zazdrosna o nas albo o babcie ze nie tlyko jej uwage poswiecaja ale mam nadzieje ze jakos przetrwamy:)
jak bede kupowala jakies akcesoria dla dziecka typu rozek butelki itp wezme ja zeby mogla wybrac i dac w prezencie dzidziusiowi moze jakos to tez zadziala zeby wiedziala zew teraz nie tylko dla niej jest wszystko
- Majusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wow bedzie hardcor jak wrocimy ze spzitala:)
ciekawa jestem reakcji julki itp:)
fascynujace i przerazajace jednoczesnie
i obawiam sie tego samego co przy pierwszym porodzie tzn po powrocie do domu ze jesczze tego samego dnia cala rodzina zechce nas odwiedzic gdzie ja wolalabym byc sama i dac julce czas na oswojenie itp.
przedtem niby mieszkalismy u rodzicow wiec inaczej ale teraz oddzielnie wiem ze moja mama i siostra od razu beda chcialy przyjsc a glupio odmowic
zobaczymy moze sie jakos wykrecimy
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja zanim jeszcze mieliśmy dzieci to zawsze mówiłam i marzyłam o tym by była jak najmniejsza różnica wieku i gdzieś mi się to spełniło
Majusia idealnie trafiłaś wiosna to Twoja pora
Monia ja też jak wróciłam z Bianką ze szpitala to chciałam choć parę dni dla nas więc Cie rozumiem, po 4 dniach że był weekend to wszyscy się zjechali i każdy byle by nosić byle by dotknąć prawie oszalałam
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
z jednej strony wiem ze kazdy chce zobaczyc takiego malca ale czlowiek po szpitalu jest taki wymordowany i wyglada jak niewyglad ze lepiej siedziec samemu i sie nie pokazywac przez kilka dni
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Miłego weekendu Dziewczyny ja szybko wykąpać małą ululać do snu.. dokończyć leczo i czekać na Męża
Do poniedziałku