- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dla synka tez szukaliśmy wygodnego i praktycznego wózka,najlepiej z przekładaną rączką własnie zastanawialiśmy się nad Graco,ale tam jest problem z kołami więc odpada, dodatkowo mała gondola ekowozki.pl/Wozki-gleboko-spacerowe/Woze...o-Symbio-2w1-GO.html
kupiliśmy więc kupiliśmy Matteo coletto, po obróceniu koła duze są nadal z tyłu, wszystkie tez są pompowane. Bardzo szybko się skąłda, zajmuje mało miejsca w bagażniku. Mozna wpiąć nosidło. Jesli komuś wizualnie podoba się to polecam, wózek bardzo praktyczny!
baby-centrum.pl/p/1549/491/matteo-colett...lofunkcyjne-2w1.html
coletto.pl/pl/produkty/wozki-wielofunkcyjne/12
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Moni@
- Wylogowany
- gaworzenie
Też bym się dopisała do styczniowej tabelki ale nie wiem kiedy będę mieć cesarkę, na bank wcześniej niż wypada termin. Lekarka mówi , że być może tak jak z Bartkiem 2 tyg wcześniej.
- emilka1103
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Od kilku dni mam strasznie niskie ciśnienie- 90/60 i jestem przez to strasznie ospała. Nie wiem, może powinnam pić kawę jakąś słabą, ale nie przepadam...
Monia gratuluję córeczki Ja też wizyty mam co 4 tygodnie.
Co do wózków to ja nie mam pojęcia, jaki chcemy... Coś tam oglądam w necie, ale wolałaby najpierw obejrzeć na żywo przed zamówieniem. Teraz pod koniec sierpnia, jak pojedziemy do Polski to pójdziemy pooglądać do sklepu i chyba jakiś zamówimy już.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do ciśnienia - to jest moje normalne ciśnienie, zawsze takie mam i rzeczywiście jestem z natury śpiochem, ale jakoś daję radę. Jeśli nie robi Ci się słabo to się nie przejmuj za bardzo. Porozmawiaj najwyżej z lekarzem na następnej wizycie, ale wysokie ciśnienie jest niebezpieczne w ciąży, lepiej miec niskie, a to jest naprawdę w granicach przyzwoitości. Raz jak mi spadło do 80/45 (ale nie byłam w ciąży) to się bardzo źle już czułam, ale 90/60 to normalka u mnie I lekarka mi je bada i nic nie mówi.
Moni@, bujaczek fajny, ale nie obawiasz się, że jak nauczysz dzidziusia zasypiać przy bujaniu to już potem sam nie będzie umiał zasnąć? No i to nie jest jakaś dobra pozycja dla noworodka, ponoć w foteliku może być maksymalnie 2 godziny na dobę, a najlepiej dla kręgosłupka jak leży na płaskim. Ale ja to tylko czytałam gdzieś w necie, pewnie najlepiej to się lekarza dopytać. Moja mama usypiała w wózku w razie jakichś kłopotów, ale to był wózek na paskach i się bujał, teraz się takich nie kupuje. Najpierw chciałam mieć taki bujaczek, ale mnie teściowa nastraszyła, poczytałam w necie i się rozmyśliłam.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Monia, co do bujaczków to wiadomo, że są wygodne dla rodzica, ale ponoć dziecko w takiej pozycji nie może przebywac za długo (tak jak pisze antika). Generalnie to słyszałam, że wszelkiego rodzaju elektryczne bujaki i temu podobne rzeczy są nie wskazane bo żaden elektryczny sprzęt nie wyczuje dziecka tak jak ramiona rodzica. Swoją drogą to czy dziecko koniecznie trzeba bujać? Nie wystarczy je np. przyzwyczaić do głaskania po buzi? Moja mama mówiła, że mnie jako dziecko było strasznie ciężko uśpić i podobno pomagało gładzenie mnie dłonią po oczkach. Kiedys usypiałam kuzyna i powiem Wam, że faktycznie to działa
- gosiacek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
aska27 super, że o tym piszesz, bo ja właśnie myślałam o Graco Symbio, ale te koła trochę mnie martwiły. Obejrzę sobie dokładnie wózek o którym piszesz, bo z Twojego opisu wynika, że spełnia wszystkie moje wymagania
Pipinka mi też właśnie zależy, żeby Bartuń czuł się jak najlepiej po przyjściu na świat maluszka, chociaż zdaję sobie sprawę, że dla niego nie będzie to łatwe. Zwłaszcza, że teraz śpi z nami. Muszę powoli to zmienić i trochę też dlatego ten pokoik. Może w swoim własnym super urządzonym miejscu i nowym jakimś wypasionym łóżeczku zechce w końcu spać sam
Moni@ ja miałam podobny bujaczek dla mojego Bartka i powiem szczerze, że zupełnie się nie sprawdził. Jakoś nie przypadł Bartkowi do gustu, chociaż uwielbiał być bujany...no i właśnie podłączam się do pytania anitkade czy nie boisz się, że maleństwo się przyzwyczai? My niestety naszego Bartka przyzwyczailiśmy i potem nie było szans, żeby usnął inaczej...a ile mieliśmy potem z tym problemów! Przy drugim dzidziuniu zero bujania
- Moni@
- Wylogowany
- gaworzenie
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moni@
- Wylogowany
- gaworzenie
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W Matteo koła nie są takie małe, mieszkam w takiej małej dziurze teraz spokojniejsza droga jest piaszczysta,wiec tam z małym spacerowałam, wózek dawał radę!
anitkade Monika mi tez sie marzy trójka dzieci.. póki co drugie w drodze hehe
Monika bujaczek fajny, bardzo mi się podoba!
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moni@
- Wylogowany
- gaworzenie
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moni@
- Wylogowany
- gaworzenie
Nie wiem jak to będzie w styczniu, bo B. trzeba zaprowadzić i odebrać osobiście a tu z noworodkiem weź wyjdz w ten mróz. Najwyżej nie będzie chodził miesiąc do szkoly. Mówie Wam przy trójce dzieci sie trzeba nagimnastykować.