BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu #810378 przez Bella27
krecia88 rozumiem Cię doskonale.Mały od rana mi napiera na podbrzusze i chodzę zgięta w pół...dosłownie
Co do torby to ja akurat dla malucha potrzebuje tylko pieluchy i chusteczki wiec zapakowałam wszystko razem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #810379 przez Anitulka
Czesc dziewczyny :)

Dzieki za rady w sprawie biustoniszy :)

Joanna, powodzenia :)

Mokka, widze nie możesz sie doczekac juz malutkiej, wiec u nas w takim razie post do nowego roku :laugh:

Ja dzis nie śpię od 4 :S o 7 udalo mi sie zdrzemnac, to snilo mi sie ze mialam pierwszy skurcz porodowy, obudzilam sie a to na siku mnie az brzuch bolal :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #810381 przez Anitulka
Krecia, u mnie tez potrzeba dla maluszka tylko pampersow i chusteczek, wiec spakowalam nas do jednej torby, ale musze jeszcze kilka rzeczy dołożyć, a sie boje ze jak otworze to nie zamkne, tak jest wypchana :silly:

Ulcia, daj znac jak tam po wizycie, chyba że wczesniej uda Ci sie juz urodzic :) czekamy na wiesci :)

11 lata 3 miesiąc temu #810385 przez mokka
Krecia ja podobnie jak dziewczyny zmieściłam się w jedną torbę, z tym, że u mnie też dla dziecka potrzebne tylko są pampersy, chusteczki i krem przeciw odparzeniom. Pampersów nie pakowałam do torby tylko je do reklamówki wsadzę. Najwięcej miejsca mi szlafrok zajmuje. W sumie to na porodówkach jest podobno mega upał więc nie jestem pewna czy zabierać ten szlafrok, ale na wszelki wypadek zapakowałam go. Mam takie potworne napady gorąca od pewnego czasu że aż się tego upału porodówkowego boję.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #810398 przez Zanka1989
Ja też mam spakowaną jedną torbę, ale podobnie jak u dziewczyn dla Malutkiej niewiele mi potrzeba (w sumie szpital gwarantuje nawet pieluszki, więc zabrałam jedynie kilka sztuk tetrówek i czapeczkę bawełnianą).

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #810399 przez MoNiaaa
Dzirwczyny popakujcie torby bo jak was nagle wezmie to polowy pozapominacie.ja z szlafroka prawie nie korzystam ale mam cieniutki wiec mi miejsca nir zajmuje.majtki z siateczki najwazniejdze!! Niby polozna mowila zeby nie zakladac ale wtedy wszystko bym miala zakrwawione
My najwczesniej w pon wyjdziemy przez ten antybiotyk mam nadzieje ze sie juz wiecej nie przesunie.co do daty porodu to ja mimo ze sie ciesze ze mam juz zuzie to dalej nie moge przebolec ze to grudzien i to 19(dzien smierci taty-4 miesiac)
Dzis udalo sie malej pierwszy raz zassac piers nie wiem czy jej cos lecialo ale jakis postep;)
Wszystkie miesnie mnie po tym porodzie bola od parcia dopiero dzis odczuwam zmeczenie mimo ze duzo spalam
Mokka 3 mam kciuki za wasze wywolywanie porodu powiem ci ze u mnie podraznianie sutkow tak skurcze rozkrecily wiec niech maz dziala
Joanna dawaj znac co u ciebie!!!!!
Joasia moja kochana majoweczko zawsze mam lzy w oczach po twoich postach jak bede w domu to sie odezwe na priv i pokaze fotki

http

]

11 lata 3 miesiąc temu #810402 przez anitkade
Joanna - pisz koniecznie, jak się czegoś dowiesz.
Kociaczek - rozumiem Cię doskonale, naprawdę. Siły mam już niewiele, a tyle rzeczy trzeba robić przy Świętach i nadal ta torba niespakowana, ale już nie da rady w najbliższych dniach, bo jestem u rodziny, dopiero przed sylwestrem.
Mokka, ale się spieszycie :) No to pisz na bieżąco, jak się akcja rozwija. Co do szlafroka - czytałam, że przydaje się w drodze do toalety (lub gdziekolwiek) żeby przykryć plamy z krwi, nad którymi trudno zapanować w pierwszych dniach po porodzie.
Co do bólu to mi nie dokucza raczej, ale dokucza mi uczucie pełnego żołądka, szczególnie nocą, zaczęłam brać gaviscon i pomaga. I ogólnie trudno mi się oddycha, też przez to spać nie mogę.
A co do torby - ja marzę, by do jednej, bo mąż nie lubi nosić dziesięciu pakunków, owli jeden wielki, a wiadomo, że pomagać mu nie będę w drodze na porodówkę. U nas dla dzidzi więcej rzeczy, ale ogólnie nie tak strasznie dużo no i to są małe rzeczy :)

11 lata 3 miesiąc temu #810410 przez Bella27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[/b]
MoNiaaa ale super nie długo będziecie w domku!Zazdroszczę Ci, że masz już swoją kruszynkę przy sobie :) teraz już pójdzie z górki!
Ostatnio zauważyłam, że nie mam apetytu jakos tak, a najgorsze są bóle nóg i krzyża zwłaszcza w nocy...czasem mam wrażenie,że się przewrócę w drodze do łazienki

11 lata 3 miesiąc temu #810420 przez Zanka1989
Bella też mam ogromne bóle krzyża, jak gdzieś siadam to muszę mieć poduszkę podłożoną, bo inaczej nie usiedzę nawet minuty.

11 lata 3 miesiąc temu #810441 przez Dominiczka
Dziewczyny pół nocy nie spałam! Miałam bóle/skurcze jak do okresu co jakieś 15 min. Skurcz, budziłam się, przestawało to szłam spać i tak w kółko. Bałam się pójść do toalety, żeby mi czasem wody nie odeszły. No paranoja! Mama się ze mnie śmiała, że gdyby to było prawdziwe skorćże, to nie spałabym w przerwach pomiędzy nimi..
Potrafię sobie wmówić takie rzeczy..
Mam przeczucie, że urodzę wcześniej.
Będąc teraz w domu, liczę na mojego psa. Myślę, że one wyczuwają coś takiego i zachowywałaby się inaczej, niespokojnie. Co o tym sądzicie?

11 lata 3 miesiąc temu #810445 przez Bella27
Dominiczka nie mam pieska ale rodzice mojego T mają suczkę już starą, ogólnie bardzo wredny pies ale odkąd jestem w ciaży to ona zawsze kładzie łeb na moim brzuchu i skamle no i bron Boże żeby ktoś do mnie podszedł...taka bestia :laugh: Dlatego wierze, że pieski czują bardzo dużo...:)

11 lata 3 miesiąc temu #810453 przez motylek19
Ja mam walizkę spakowana w połowie.. Kosmetyki dla siebie, pokłady, wkładki itp, muszę wyprac koszule i szlafrok w proszku dla dzieci i dopakowac rzeczy dla małego.

11 lata 3 miesiąc temu #810468 przez Adka94
Ja widze ze tu przygotowania ida juz pelna para:)

Ja mam juz wszystko przygotowane a torbe to na poczatku grudnia juz spakowalam wiec jestem w 100% gotowa:)

No tylko lozeczko nie skrecone jeszcze ale to planuje tak ostatnie dni grudnia gdzies 30 jak dotrwam a jezeli sie zacznie wczesniej to moj przynajmniej bedzie mial co robic moze nie bedzie sie tak stresowal bo zaczyna juz wariowac bardziej niz ja:)

Ja tak z moim wczoraj sie zastanawialam nad drugim imieniem dla malego ale nie mozemy sie zdecydowac. A wy juz cos macie?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #810471 przez mokka

z tymi psami to coś faktycznie jest na rzeczy bo moja koleżanka ma psa i on odkąd jestem w ciąży zawsze jak przychodzę to kładzie mi głowę na kolanach i śpi na stojąco ;)
ja mam dwa koty, ale u nich różnic w zachowaniu specjalnie nie zauważyłam. No, chyba, że za różnicę można uznac fakt, że jeden zaczął sypiac w umywalce w łazience i ciągle mokry chodzi a ja mam pełno jego długiego futra do sprzątania :blink:

Co do drugiego imienia to u nas będzie Zuzanna Marta. Drugie imię takie jak mojej mamy, ale nam się po prostu podoba i chcieliśmy tak dac na pierwsze z tym że balismy się jakiś nieporozumień ze strony mamy M.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #810473 przez Jola29
Gratulacje dla mam co już mają dzidziusie ze sobą, o jak ja wam zazdroszczę.... No ale jeszcze trochę:)
Wczoraj zaliczyliśmy ostatnie zakupy, wszystko łącznie z wózkiem kupione-trochę późno ale wszystko już jest wiec można rodzić:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka