BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu #810964 przez niteczka
Dzien dobry ciezaroweczki!
Ja od rana na nogach. Sprzedajemy auto I wlasnie czekam na Pana, ktory ma orzyjechac I obejrzec sobie to auto. Potem na zakupy, odebrac zamowienie na ciasto I karpika. Powiem Wam, ze ogolnie ja juz tez coraz czesciej mam skurcze, a dzisiaj nad ranem to juz wogole. Myslalam, ze juz bede dzwonic po pojego do pracy I bedziemy jechac do szpitala, ale naszczescie przeszly. Dziewczyny ja tez mam takie wrazenie, ze chyba urodze jeszcze w tym roku, bo juz naprawde brzuszek mam coraz nizej, wszystko w kroku mnie boli, coraz czestsze skurcze. Ja bede najpierw kapac potem pieluszka I karmienie, a pupcie dziecku przy kazdej zmianie pieluszki bede smarowac oliwka, bo tak robily moje znajome I wszystkie sa zadowolone.
Anis- gdzies zniknelas,odzywaj sie troszeczke.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #810970 przez anitkade
Jak tak Was czytam, to mi się wydaje, że będę ostatnia z rodzeniem.
Ulcia, trzymaj się dzielnie i dawaj znać, jak się sprawy mają. Obyś dotrzymała do 39 tygodnia i jakoś dała radę się spakować w tym stanie, biedulko.

11 lata 3 miesiąc temu #810977 przez MoNiaaa
U nas wstepne badania sa ok jak sie nic nie zmieni to w pon do domku
Teraz bol jest do zniesienia wiadomo wkroczu boli troche tam gdzie szwy brxuch tak falami mnie boli bo macica sie obkurcza no i teraz cycki mnie bola jedna brodawke mam juz popelana do krwi i strasznie boli jak mala ssie z druga piersia sobie nie radze zeby ja przystawic.jest jedna super babeczka od laktacji ona jak mi mala ulozy to super je ale samej mi nie wychodzi.niesteyu jej juz nie bedzie przez weekend

Joanna piekna Zuzia:* gratuluje coreczki! Jak porod ciezko bylo?
Dorcia widze ze tez cie ladnie bierze jak tak dalej pojdzie to bedzoemy mialy plagiat grudniowek hehe
Ja pupci nie smaruje narazie tu tylko po kapieli cos daja
Wieczorem to tal jak dziewczyny kapiel pielucha jedzenie

http

]

11 lata 3 miesiąc temu #810978 przez motylek19
Anitkade, jestem z Tobą, mojemu małemu też się nie spieszy, nawet mi to lekarz powiedział na ostatniej wizycie. Wczoraj babcia mojego to samo, a wierze jej, bo mi przepowiedziala płeć w pierwszych tygodniach ciazy, w co nie wierzyłam, a okazało się prawda. Niby 38tydzien już, ciaza donosza, ale niech.siedzi jak chce.

11 lata 3 miesiąc temu #810997 przez Asia18
Joanna gratulacje :) :kiss: mała jest Śliczna :)

<3b :*

11 lata 3 miesiąc temu #811048 przez Bella27
Kurcze co wejdę na forum to jakaś niespodzianka:-)
Joanna masz śliczną córeczkę, gratuluje i życzę Wam dużo zdrówka :kiss:
Ja juz ledwo łażę...
Niteczkaja mam dokładnie tak samo!Małego czuję bardzo nisko i jak się przeciąga to bardzo mnie boli.Mam wrażenie, że napiera z całej siły żeby wyjść.Dziś już ostatni raz byłam na zakupach bo mam takie wrażenie jak chodzę jakbym miała się posikać albo mały miałby wypaść... :huh: Już nawet nie marze żeby wytrzymać do stycznia tylko do poniedziałku bo mam wizytę i wyniki z wymazu, a bardzo się boję, ze wyjdzie mi ten paciorkowiec, a nie zdąrze odebrać wyników i nie dadzą mi antybiotyku i przez to z małym będzie źle.... :dry: wiem...czarny scenariusz

11 lata 3 miesiąc temu #811059 przez anitkade
Bella, nie panikuj na zapas, do poniedziałku są dwa dni, leż z nogami w górze i odpoczywaj :) Trzymam kciuki, zeby się maluszek nie spieszył przed poniedziałkiem.
Motylek - no to musimy się psychicznie wspierać w tym czekaniu :) Chociaż ja to mam jeszcze 4 tygodnie.
Dzisiaj zamówimy fotelik, jednak nowy, bo się boję, że od koleżanki nie zdążę odebrać. I wózeczek też zamówimy dzisiaj z teściową, bo się zaoferowała, że ona chce kupić. A łóżeczko z materacykiem ma przyjechać we wtorek.

11 lata 3 miesiąc temu #811062 przez gosiacek
Trochę mnie tu nie było i tyle się wydarzyło! Monia, Joanna, Domi i Remiś GRATULACJE!!! Cudownie, że maleństwa już są z Wami. Remiś Leoś jest silny i na pewno będzie już tylko lepiej.
U nas okazało się, że Bartek miał anginę ropną i trochę to przecierpieliśmy, ale po antybiotyku już mu przeszło. Teraz mamy przedświąteczną gorączkę :)

Jej dziewczyny jak tak Was przeczytałam, to się trochę wystraszyłam, bo ja jeszcze w ogóle nie spakowana jestem. Mój maluch się raczej nie spieszy, ale i tak spakuję się zaraz po świętach, bo jak widać różnie to bywa :)

Dziewczyny czekamy na zdjęcia maluszków słodziaczków :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #811079 przez Pipinka
Krecia Ja przy każdej zmianie pieluszki smarowałam Biance pupcie !! :)
A co do kolejności to zawsze najpierw kąpaliśmy i wiadomo później świeża pieluszka i ubranko do spania i oczywiście na końcu karmienie i zasypiała szczęśliwa :) Czyli tak samo jak u Dorci :)

Dorcia mam podobnie i ta biegunka i twardniejący brzuch!! Tylko ja akurat chciałabym jeszcze w tym roku urodzić i zapewne znając moje szczeście to już będzie styczeń !

11 lata 3 miesiąc temu #811081 przez kociaczek1610
hej mamuski:) Joanna gratulacje. jej zazdroszcze wam maluszkow przy sobie... dziewczyny mam pytnko co do skurczy... one sa na podbrzuszu czy jak?chodzi mi o te prawdziwe ;) opiszcze prosze. mnie teraz lapia ale tylko w lewej pachwinie az chodzic sie nie da :/ z gory dziekuje :*

11 lata 3 miesiąc temu #811095 przez MoNiaaa
Kociaczek tak skurcze sa w podbrzuszu na poczatku troche jak na miesiaczke i wtedy tak twardnieje brzuch pozniej bol narasta i napewno ich nie przegapisz.

http

]

11 lata 3 miesiąc temu #811135 przez pysiaczek19918
Hej dziewczyny gratuluje wam dzieciaczkow. Zazdroszcze wam tez juz bym chciala miec swoja Zuzie przy sobie calutka i zdrowiutka. Mam pytanko co do tej biegunki bo ja ostatnio w srode czy czwartek (juz sama niewiem bo tu kazdy dzien taki sam) zjadlam ekstremalne sniadanie zupe mleczna i zarz kanapke z pasztetem i mialam biegunke i co gorsze mam ja do dzisiaj moze nie latam co chwile bo gora dwa razy dziennie ale martwi mnie to niewiem czy poloznym mowic. Myslicie ze to tak przed porodem sie robi?

11 lata 3 miesiąc temu #811152 przez motylek19
Krecia i Pysiaczek, nie odpowiem na Wasze pytania bo nie mam pojęcia.

Anitkade damy radę:) słyszałam od wielu osób ze chłopcy są zazwyczaj przenoszeni, a dziewczynkom się spieszy :)

Gosiaczek życzę dużo zdrowka dla synka

11 lata 3 miesiąc temu #811160 przez mokka
pysiaczek, podobno przed porodem organizm się oczyszca i może wystąpić biegunka lub wymioty. W sumie to z tego co czytałam to różnie z tym bywa i często wcale nie występują.
Kurcze, a ja mam potworne mdłości. Muszę chyba jednak odstawić antybiotyk który mi gin na paciorkowca przepisał bo na ulotce pisze że może mdłości powodować, a ja już nie daje rady bo mdłości mam niczym z początku ciąży.
Jeszcze mnie brzuch tak okresowo boli. Kurcze, ale chciałabym już urodzić! Zrobiłam dzisiaj pączki bo doszłam do wniosku, że sie najem tłustej smażeniny na zapas bo potem przy karmieniu piersią nie wolno ;)

motylek, nie wiem jak to jest z tym spieszeniem się dziewczynek bo ja byłam po terminie, koleżanka córkę rodziła też sporo po terminie, a jedna znajoma swoją małą to oksytocyną w szpitalu wykurzała 2 tygodnie po terminie ;) niestety, ale podobno pierwsza ciąża lubi się przenosić-tak przynajmniej mój gin mówi

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #811202 przez krecia88
Pysiaczdk o biegunce mowimy w przypadku 5 lub wiecej stolcy w ciagu dnia, ktore dodatkowo sa luznej konsystencji. Moze to u Ciebie reakcja na mleko? Oczywiscie jesli czujesz cos nie tak to powiedz poloznej. Ostroznosci nigdy za wiele :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka