- Otrzymane podziękowania: 143
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
Anitulka Ważne i wartościowe rzeczy zwykle każą zabrać osobie towarzyszącej albo poprostu schować głęboko do torby.
Pozdrawiam!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
gratuluję nowo rozpakowanym mamusiom

ja już nie mam siły... tak strasznie bym chciała mieć już mlodego przy sobie...
dzisiaj ładnie w nocy dał popalic... najpierw zasnąć nie mogłam... padlam o 3. tak mnie nogi rwaly że coś strasznego... do tego uderzenia gorąca i cieknace coś z pipy... przepraszam że tak się wyrażam ale nie mam już siły... leci mi coś co nie jest jak woda ani gęste jak śluz czy czop... jest po prostu maziowate takie... i jest tego tak dużo że wkładka na noc to za mało... stresuje się.... a do tego obudziłam się już chwilę przed 5 bo zgaga... i męczy do teraz... nic kompletnie nie pomaga... a do tego jestem strasznie głodna... masakra!!!
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ta ostatnia prosta jest naprawdę już coraz bardziej uciążliwa, ale przecież damy radę, bo kto jak nie my. Mi dokucza zgaga ( czasami) i jestem baaardzo senna, jak na początku ciazy.
Zbieram się właśnie na badania krwi, ostatni raz już. Jak zwykle mocz i morfologia, układ krzepnięcia, elektrolity, glukoza. Nie lubię tego, ale pocieszam się, ze to już koniec. Tak mi się nie chce jechac :/ jeszcze pewnie korki będą ogromne no i na czczo nie lubię masakra :/
Rozpakowane mamy jak będziecie miały chwilę czasu to piszcie jak sobie radzicie z maluszkami.
Miłego dnia

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
co do rzeczy to warto wziac reklamowke i po przebraniu spakowac wszystko i dac mezowi najgorzej jest z butami i kurtka u mnie poprosili zeby maz do auta zaniosl.
To cieknace cos to moga byc wody mi tez tak po troche wyciekaly ale u mnie to podpaska byla malo a nie wlladka ale u ciebie mpga wolniej wycielac u mnie to byla jakby woda z czyms gestym w srodku rozbeltanym bialkiem jajka takie maziowate moze lepiej jedz do szpitala oni maja takie papierki do sprawdzania najwyzej do domu cie odesla.
Ja mialam wczoraj ciezki dzien pierwszy raz mala mnie tak wymeczyla w dzien aniolek a wieczorem darcie do tego nie moglam jej nakarmic na sama noc polozna mnie wqrzyla bo sie niemal wydarla na mnie ze odciagam mleko zamiast do piersi dostawiac a ona nie chciala za nic cycka pokarmu mi naplynelo ze zrobily mi sie twarde jak kamien wole odciagnac i jej dac moje niz prosic ciagle o sztuczne w koncu ona ja nakarmila tym moim bo ppdobno nie wplno samemu karmic za co tez zjebe dostalam i zuzka poszla spac chcialam pozniej odciagnac w razie w zeby na noc miec to z tego stresu wogole pokarmu nie mialam i sztuczne jej robily.dzis na szczescie udalo mi sie piersia polarmic ale nie obeszlo sie bez placzu.
Czekam teraz na wizyte pediatry nie wiem czy wyjdziemy bo ordynayorka jak stwierdzila(bez badania ani patrzenia na dziecko)ze jej by pasowalo zebysmy jutro wyszly...jestem juz zalamana i mam dosc tego szpitala!!!! Kazdy tu mowi i robi cos innego...
- Anis
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kurcze, tak bardzo chiałabym już urodzić. Co jakiś czas mam te skurcze przepowiadające i strasznie mnie one drażnią bo ciągle mam nadzieje, że to może już. Chyba nigdy nie urodze!
Wczoraj miałam taką huśtawkę emocjonalną, że masakra. Robiłam obiad i trafiło mi się jajko z czerwonym białkiem (chyba zbuk) i się najpierw przestraszyłam, potem popłakałam, a potem to już ryczałam sama nie wiem o co. Ech...wykończą mnie te hormony

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mokka urodzisz urodzisz

Anis moje samopoczucie tez wcale nie najlepsze, ciężka noc mialam a tu tyle do zrobienia..
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a więc pisze od początku...
Monia
kochana... dużo cierpliwości przede wszystkim. A te położne... uszz nie nawidze takich ludzi... one sa po to żeby pomóc i wytłumaczyć a nie jape drzeć... a poza tym guwniary przed sobą nie mają... a więc skoro same wymagają szacunku to niech też ten szacunek okaże względem młodych mam... ja to już bym jej nagadała... mam za długi jezyk... no i nie dam tam sobie... a poza tym co to za wymysł, że mama nie może dokarmiać własnego dziecka butlą... kurcze takie maleństwo wymaga cierpliwości... przecież nie tylko my musimy nauczyć się podawać mu pierś a również dziecko musi się nauczyć ta pierś ssać... a takie "dotarcie się" przecież chwile musi potrwać... one też tego z wodami płodowymi nie wyssały... zapomniał wół jak cielęciem był... uszz... poproś kochana o spotkanie z położna laktacyjną, jeżeli takową macie...
głowa do góry

dziewczyny nie uwierzycie

mój brat (starszy ode mnie o rok, ma 22 lata) okazał dziś przejaw miłości...

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Adka94
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mi juz plecy siadają, szybko sie męczę a jest jeszcze tyle do zrobienia.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Pania od laktacji mamy swietna przy niej nawet jakos idzie ale samej gorzej.
- mirka26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Ja już padam na twarz, a plan na dzis nie zrealizowany do konca :/ malo nie padlam przy patelni i musialam sie położyć... Otrzymałam nawet masaż od W. i zakaz wchodzenia do kuchni, ale to łatwo powiedziec, a zrobic trzeba... Cale szczescie ze na sama kolacje wybywamy do rodziny, bo jakbym miala wszystko zrobic sama to chyba bym umarla

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Zmieniam dziewczyny nastawienie!Chce wytrzymać do stycznia.Po całym dniu w trasie dopiero weszłam do domu wiec walnę sobie kawę i zabieram się za robotę bo muszę zrobić ryby po grecku i sałatkę, a jutro jeszcze rano kapustę z grzybami i zupę grzybową