BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 miesiąc temu #823186 przez kasiek21
jesteśmy właśnie po kąpieli :-) i wiecie co ... odpadł mam kikut od pepka :-D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #823242 przez motylek19
Przekazuje wiedomość od ZANKI:

Dzisiaj na świat przyszła nasza córeczka Lena:) poród był bardzo ciężki i na końcu zdecydowano się na cesarkę. Malutka ma 3490 gram i 54 cm długości. Caluski dla wszystkich z forum.

11 lata 2 miesiąc temu #823253 przez motylek19
Kasiek to szybciutko, fajnie :) a właśnie, jak odpadnie ten kikut to jak taki pepek wygląda? Normalnie.od razu ? Trzeba go.dalej jakoś specjalnie pielęgnować? My mamy już taki suchy i trochę się obraca.

Mam jeszcze jedno pytanie (bo mieliśmy iść.dzisiaj do pediatry, ale zadzwoniłam tam wcześniej i było dużo chorych dzieci więc mamy przyjsc w poniedziałek). Jutro 8doba więc muszę podać ta witaminę k.można ją kupic osobno jakoś i osobno podawać?

Ale nam się udała pogoda jak na styczeń, na spacerki w sam raz :)

11 lata 2 miesiąc temu #823290 przez Mag
Zanka gratulacje, duza dziewczynka.

Domi chyba już sie nie odezwała po operacji Tima.

Wy tu o odpadajacych pepkach a nasz maluszek fika w brzuchu i ani nie myśli wyjść. A brzuch już coraz cięższy , a tu dalej trzeba go dźwigać.

11 lata 2 miesiąc temu #823294 przez kasiek21
no jeszcze nie do końca wygląda tak normalnie. jeszcze trochę tej pepowiny w srodku zostaje, nadal trzeba pielegnowac, ale nie wygrzebywac tego ze srodka :-) polozna nic na ten temat nie mowila? my dostalismy wytyczne co i jak hehe :-D

co do witaminy k to owszem można kupić same kapsułki tej witaminy ale wtedy trzeba podawać 2 kapsułki. 1 z witamina D a druga z witamina k. :-) i tak samo też przez 3 miesiące... no chyba że ktoras z was dokarmia jeszcze mlekiem sztucznym... w takim wypadku jeśli ilość tego sztucznego nie przekracza 3 na dobę to podawać ta witamine k jeśli jest więcej niż 3 na dobę to nie podawać. bynajmniej tak nam mówi polozna :-)

11 lata 2 miesiąc temu #823306 przez motylek19
No właśnie nic nie powiedziala co dalej jak już odpadnie, a taka zakrecona byłam, ze zapomniałam zapytać.

11 lata 2 miesiąc temu #823311 przez nati.olsztyn
Kochane, jeśli chodzi o odpadniety kikut pepowiny... Przecieramy pepek jeszcze parę razy tak jak do tej pory - octeniseptem czy co tam macie i wycieramy do sucha. Jeśli nie ma tam rany i nic się w pepku nie zbiera to parę razy wystarczy a jak jest ranka to aż do wygojenia:-) Miłej nocki!

Pozdrawiam Was wszystkie!!!:-)

11 lata 2 miesiąc temu #823315 przez ulcia78blondi
Kasiu, nam położna mówiła, że jak się dokarmia mm to wtedy witaminę K podaje się dziecku co drugi dzień, a jak tylko piersią to codziennie.

Tak samo dzisiaj mówiła, że jak odpadnie kikut to tak samo przemywać octaniseptem i gazikami do sucha dwa razy dziennie.

11 lata 2 miesiąc temu #823319 przez motylek19
Dziękuje za odpowiedz:)

11 lata 2 miesiąc temu #823320 przez kasiek21
ah co polozna to opinia :-) pomoc te mleka sztuczne zawierają już ta witaminke k a żeby z nia nie przedobrzyc bo to też nie zdrowo :-) najlepiej zapytać swojego pediatry odnośnie podawania witaminy k ze sztucznym mlekiem :-)

w ogóle muszę Igorowi sciac paznokcie... a powiem wam że boję się jak nie wiem...
a wy kiedy poraz pierwszy ścianałyscie ? :-)

11 lata 2 miesiąc temu #823322 przez kociaczek1610
witam mamuski :) Zanka gratulacje i dla innych mam co sie rozpakowaly a nie widzialam to rowniez :)

kurcze ja nadal zbolala jestem troche udaje misie siadac ale malo co. duzo w krzyze mi wchodzi i ciezko sie wyprostowac hehe. Filipek wlasnie ciagnie cyca ( bola mnie strasznie sutki ) oczywiscie musze dokarmic go sztucznym bo sie nie dojada... jak bedzie wszystko dobrze to dzis wychodzimy do domciu :) pozdrawiamy :*

11 lata 2 miesiąc temu #823332 przez motylek19
Kasiek ja jeszcze nie scinalam i też się strasznie boje.

Kociaczek z dnia na dzień będzie coraz to lepiej :) na pewno dzisiaj wrócicie.

A za nami nieciekawa noc. Mały budzil się co godzine, dwie, ale nie spał coś. Zmieniałam pieluszke, nakarniłam, odbiło się i do łóżeczka i po 20min płacz. Może nie dojada? Najpierw zasypia na amen przy cycku a za chwile płacze. O, teraz znowu, nie wien co jest :(

11 lata 2 miesiąc temu #823338 przez Dagnes
Zanka ogromne gratulacje! Czekamy na fotki :)
Pipinka trzymam kciuki za Was. Szybkiego rozwiazania.
Kasiek ja tez jeszcze paznokci nie obcinalam. Same sie troche oblamaly i poki co nie ma potrzeby nic z nimi robic. A co do krwawienia po cc to ja urodzilam 7 stycznia i dalej leciutko plamie.

Wiktoria

11 lata 2 miesiąc temu #823342 przez nati.olsztyn
Kochane, u mnie w pracy ( oddział Patologii Noworodka) kiedy Maluszek dostaje chociaż trochę mm przestajemy podawać wit.k. Czyli w skrócie - podajemy mm - odstawiamy wit k. :-) I tak samo zalecala mi pediatra synka.

Kasiek Niepokój przed czymś nowym czym jest obcinanie pazurków takiemu Maleństwu jest zupełnie naturalne. Na spokojnie- to kwestia wprawy. Niektórym dzieciom można obciąć tylko przez sen a innym gdy nie śpią. U mojego Synusia dopadlo obcinanie ja? spiocha bo odrazu się wybudzał a w czuwaniu nie było problemu:-) Daj znać jak Ci poszło.

Motylek A dokarmiałaś już Maleństwo? Jeśli nie to możesz na początek spróbować odciągnąć swoje mleko i podać z butelki. Zobaczysz ile zje:-) Trzymaj się cieplutko!

kociaczek Trzymam kciuki żeby Was dziś wypuścili:-)

11 lata 2 miesiąc temu #823350 przez nati.olsztyn
Pipinka Trzymam kciuki! I czekamy ma wieści!:-)

Zanka Ogromne gratulacje!!!:-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka