- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mag
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

pipinka ale wielka corcia tym bardziej szacun ze nei popekalas

czekamy na fotki
Emilka ty tez wpadnij w ramach wolnej chwili i podaj szczegolowe dane do tabelki

iciulinka jak twoja corcia ma na imie bo w tabelcemi umknelo??
adominiczka urodzila bo tezmam nei uzupelnione i nie wiem czy moje przeoczenie czy czeka na maluszka?
ponza tym jescze nie rozpakowane sa mag gosiacek inka krecia i jola i paulinka(nie wiem czy sie jeszcze udzielaja?)
gosiacek strasznie dawno sie nie odzywala
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Emilka - Tobie także najmocniej gratuluję. Cieszę się, że druga Hanusia już z nami :*
Co do położnej - u mnie była już 3 razy - dzień po wyjściu ze szpitala i potem co dwa dni, w poniedziałek ma przyjść znowu i chyba ma mieć 6 wizyt o ile dobrze pamiętam. A o pediatrze nic mi nie wiadomo. Mamy iść do lekarza miesiąc po urodzeniu, a na usg bioderek 6 tygodni po urodzeniu. Niestety moja położna nie ma wagi, ale jutro moja mama nam przywiezie, bo znalazła u siebie.
My też mieliśmy koszmarną noc. Od 20.30 do 1.00 nie spała prawie wcale i ciągle chciała jeść. O 1.00 ją w końcu wzięłam do swojego łóżka i spałyśmy. Dobrze, że zapisuję karmienia, bo jak się o 4.30 obudziłyśmy to nie wiedziałam nawet, czy karmiłam w międzyczasie, ale było zapisane, że tak

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A jeszcze Wam powiem, że po odpadnięciu pępuszek dużo bardziej plami, dwa patyczki zużywam i nadal całe czerwone. Mam nadzieję, że to normalne, ale nie ma ropy ani brzydkiego zapachu ani nie płacze Hania przy odkażaniu, więc poczekam spokojnie do jutrzejszej wizyty. A jak Wasze pępuszki się zachowywały po odpadnięciu?
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1

Anitkade u nas taka dziwny pępuszek się zrobił, jak by coś tam wyciekało. Doktor kazała smarować fioletem, wiec tak robimy. Przejdę się do niej we wtorek i zobaczymy co powie.
Dziewczyny czy Wasze dzieci miały w szpitalu usg główki?
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Asia18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

U mnie mała miała robione Usg główki, i bioderek

gratuluję dalej rozpakowanym mamą

a powiedzcie mi jak to wygląda ze spacerami? bo mi położna mówiła że już można spokojnie? tylko jak po kąpieli to odczekać ze 2 h ??
<3b :*
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
asia no po kapieli dobrze odczekac, bo sama tez chyba nie wychodzisz od razu na dwor. Zreszta teraz u mnie jest -7 stopni, wiec nawet niechetnie wylaze

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nam pepek jeszcze nie odpadł. A polozna była raz i mam do niej dzwonić w razie potrzeby, ale takiej nie czuje takiej. Jutro do pediatry idziemy. Bardzo płacziwy się stał mój bobas coś od wczorajszej nocy..
- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Pipinka, Emilka GRATULACJE!!! Dużo zdrówka dla Was i Waszych córeczek;-)
U nas przy starszym synku jak odpadł kikut pępowinowy i pępek nie chciał się goić, jadził się, dostaliśmy skierowanie na zapuszczenie go takim specjalnym sreberkiem i wtedy szybciutko się zagoił.
U nas starszy synuś cieszy się z siostrzyczki. Daje jej całuski w czółko, przytula się. Bardzo jej broni, żadna babcia nie może jej dotknąć za nóżkę czy rączkę bo zaraz ją upomina, że nie wolno. Oby mu tak zostało:D
Położna nam mówiła, że ma obowiązek przyjść 4-6 razy.
U nas też kąpała, bo chcieliśmy sobie przypomnieć jak ona kąpała naszego pierwszego synka. No i w sumie zapomnieliśmy, że dobrze jest wcześniej maluszka przyzwyczaić do wody przed samym włożeniem do wanienki.
U nas ewidentnie po witaminie "K" malutka jest bardzo nerwowa. Wczoraj podaliśmy na wieczór i od 21 -2h nie potrafiła zasnąć, była bardzo nerwowa. Sami już nie wiedzieliśmy co jej jest aż podaliśmy 2 krople Espumisanu na brzuszek i chwilę potem usnęła. Coś ją musiał jednak boleć brzuszek.
- Asia18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

<3b :*
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Lenka nie miała takiego usg.
U nas Lenka na początku super. Teraz już jest coraz gorzej. Jak karmię Blankę to Lenia przychodzi żebym jej książeczkę czytała. Dziś mi ją chciała zwalić gdy ją karmiłam. Ale i tak nie jest tak źle jak myślałam, że będzie

My cały czas na cycusiu, najgorszy okres (tak myślę) już minął. Fakt- boli pierwsze zassanie, ale daje radę, choć tez mnie w trakcie karmienia swędzą cycki. Was też?
Aa, raz dostała mm. Miałam wyjść wiec ściągnełam żeby maż miał jak by Mała zgłodniała i mi sie całe wylało. No masakra.
Moje dziecię to anioł (odpukać). Śpi non stop, płacze mało. W dzień potrafi spać nawet 4 godziny, a w nocy budzi się dokładnie co dwie.
Asia 21 wizyt? Wow, dużo. Moja mówiła, że będzie 4 razy, a do tego pielęgniarka przyjdzie środowiskowa.
Moja położna w sumie nie bardzo dotyka Blankę, nie ufam jej jeśli chodzi o dziecko.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A Dominiczka chyba jeszcze w dwupaku, przynajmniej nie przypomina mi się, żeby sie chwaliła, że już urodziła

My dziś jesteśmy w odwiedzinach u babci

- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-