- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ale miałam dzisiaj sytuacje, poł dnia wkurzona chodziłam

Był u nas dzis pediatra (podobno jakis nowy w naszej przychodni), zjawił się po 8

Joanna, śliczna córunia i już ma 4 tygodnie, ale ten czas leci

Pipinka, powodzenia

Ulcia, u mnie krwawienie jest nadal, ale niezbyt obfite. A to że Amelka śpi Ci tak ładnie, to tylko pozazdrościć. Pola między karmieniami ma 3-4 godz. przerwy, ale z tego zazwyczaj conajmniej godzina mija na marudzeniu po jedzeniu (bo najczęściej jest kupa, wiec sie denerwuje jak ja rozbieram do zmiany pampersika i przy okazji sie rozbudza).
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ale nam położna 3 lata temu mówiła, że ma obowiązek jedną wizytę zrobić bez zapowiedzi. U nas była 3 razy,a teraz nie powiedziała w który dzień przyjdzie tylko: "w przyszłym tygodniu, nie wiem w który dzień"- więc się musimy wcześniej zrywać dopóki nie przyjdzie.
Z tym karmieniem 10 minutowym chodzi o to, żeby dziecko nauczyło się aktywnie ssać a nie przysypiać. Trzeba sprawdzać czy aktywna jest żuchwa i czy przełyka mleczko. U nas na jednej piersi Amelka była po 40 minut, ja byłam wykończona a teraz nauczyła się tak ssać, że po 10-15 minutach jest najedzona. Chodzi też o to, żeby brodawki nie były zbytnio zgryzione, bo to ból dla kobiety. Absolutnie nie bronie pediatry, bo dla mnie jest nie do pojęcia jak można tak do kogoś przyjść i się tak wyrażać!!! W każdym razie te 10-15 minut często polecają położne.
- inka9922
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Dlugo mnie nie bylo, ale postaram sie wszystko nadrobic. Wiec pokrotce napisze jak to sie u nas zaczelo. W poniedzialek o 4 rano odeszly mi wody I zadzwonilismy do szpitala I oni przyslali do mnie do domu polozna zeby sprawdzila co I jak. Po sprawdzeniu, a bylo to o 9 rano stwierdzila ze jest tylko 1cm rozwarcie. Potem gdzies kolo 12 dostalam takich skurczy, ze dziewczyny wierzcie mi ja klekalam u mnie w salonie przed sofa I ryczalam. Zadzwonilismy do szpitala I pojechalismy tam przed 14, sprawdzili I powiedzieli, ze rozwarcie na 2cm I ze wysla mnie do domu, ale potrzymaja mnie z godzinke I zobacza jak sie sytuacja rozwinie. No I w ciagu tej godziny mialam coraz czestsze I dluzsze skurcze I mnie zostawili w szpitalu. Wiec o godzinie 14 mialam 2 cm rozwarcie, a jak potem gdzies kolo18 sprawdzili to bylo juz pelne 10cm, a niedlugo potem bo o 19:55 przyszedl na swiat moj synek Julek.Wiec ogolnie porod nie trawl zbyt dlugo.
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Joannap, ale zlecialo, śliczna masz corcie:)
Anitulka ale się.usmialam z tego pediatry( wiem, ze byłaś wściekła, na Twoim miejscu też bym była, bo bezczelny typ, ale z tym osraniem.. No nie moge

Niteczka, dochodz do siebie, dużo zdrowka życzę.
Nie pamiętam już która pytała o krwawienie po cc, ale u mnie dzisiaj mija równy tydzień i krawie dalej, ale bardzo mało. Pierwsze dwa dni w szpitalu były straszne, a teraz naprawdę minimalnie.
- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Monia ja witaminki podaje z kieliszka:-) z tym ,ze u nas jest ich bardzo duzo ze wzgledu na wczesniactwo.A,B1,B6,C,D podwojna ilosc,K, izelazo po pol mililitra dwa razy dziennie.a te B witaminy sa wtabletkach i trzeba je rozpuszczac.
Pipinka trzymam kciuki,zeby Odeta raz dwa wyszla na swiat:-)
Dzisiaj bylismy juz godzinke na dworku.

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
co do cc to u mnie tez wlasnie minal tydzien no i nadal jakas krewka tam poleci... nie wiele ale leci. mi nic nie mowili ile powinno leciec ani nic...
kurcze moje dziecie tak ladnie spi a.ja na nic czasu nie mam.. zawsze znajdę sobie jakieś zajęcie i w końcu samej dla siebie czasu brak... usz... chociaż nie powiem dzisiaj po południu zrobiliśmy sobie razem 2 godzinną drzemkę :-D no i teraz chwilowo też odpoczywam a no bo wszystko już chyba zrobiłam. no chyba że coś mi się przypomni...
ah no i muszę wam powiedzieć że jest postęp :-P dodzwonilam się do mojego szef... oczywiście nie ze swojego numeru bo ode mnie telefonów odbierać nie chciał... no ale pogadalismy trochę no i stanęło na tym że w ciągu kilku dni będę miała już wszystkie dokumenty... powiedział że 2-3 no ale biorę poprawkę na to że dziś piątek... tylko nie wiem czy mu wieżyc czy raczej na nic się nie nastawiac...
no nic, obudziło się me dziecie... a więc muszę kończyć bo czas je trochę oprawic :-D jeśli mi się uda zajrze wieczorkiem

- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Remiśleoś, super że już wychodzicie na dłuższe spacerki. My na razie rozpoczęliśmy werandowanie po 20 minut, ale w weekend pewnie już na spacerek półgodzinny, godzinny wyjdziemy.
Co do witaminek podajemy osobno D i K w kapsułkach prosto do buzi. Ale mam wrażenie, że nasza Amelka po którejś witamince okropnie pobudzona. Nie może zasnąć, taka jakaś podrażniona, denerwuje się z niczego. Prawdopodobnie po "K", bo przecież "D" miała od urodzenia podawaną i nic złego jej nie było.
Wiecie dziewczyny przez jaki okres się ją podaje dziecku? Ja niestety nie pamiętam.
Dziewczyny, macie któraś wiadomość od Domi jak Tim po operacji?
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
jeśli karmisz piersia to witamine k +d od 8 doby życia przez 3 miesiące a potem z powrotem sama d

- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-