BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 8 miesiąc temu #850790 przez Anitulka
Czesc laseczki :)

U nas noc cudowna. Ostatnie karmienie po 21 a pobudka o 6 :laugh: oczywiście głupia matka nie spi od 5 i czeka az sie dziecko obudzi :silly: Jest 7 a Pola znowu zadnela. Wszystko pieknie, ale troche mnie niepokoi że po calej nocy pampers prawie suchy, normalnie bylby pewnie przesiakniety caly... nie wiem co o tym myslec...

Remis, pewnie masz racje i w twojej sytuacji tez bysmy sobie daly rade, ale naprawdę cie podziwiam i spokojnie mozesz stanowic wzór idealnej matki. Masz mase rzeczy do ogarnięcia z leosiem a jeszcze znajdujesz czas dla remika i malo tego myslisz o bieganiu, sprzataniu i pewnie masie innych rzeczy :) jestes chyba supermenką :laugh:

Ja mam jedno dziecko,a nawet nie moge sie zabrac za brzuszki :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #850799 przez remiśleoś
Anitulka dziekjje;)az sie zarumienlam.
To jest tak ze jak nie mialm dzieci to po pracy bylam zmeczona, nie mialam czasu poprasowac czy poprzatac.oczywiscie samasie tak usprawiedliwialam bo czasu byla masa.
Urodzil sie Remik i bylo O Matko jak tu sie ogarnac.pierws e 3 miesiace ciezkie.zmeczenie, niedospanie a w domu z grubsza tylko ogarniete.ale ustlilam rytm dnia, lepeiej zorganizowalam czas i bylo juz super.a teraz Leos jest i znowu powtorka.pierwszy miesiac szpital, drugi sie organizowalismy a teraz jest juz dobrze.nie idealnie bo te kolki zaburzaja wieczory ale na to to nie mam rady.trzeba rzeczekac.a wiecie cojest najsmieszniejsze? Przy dzieciach potrafie zrobic wiecej niz te 3 lata temu jak ich nie bylo.chyba priorytety mi sie zmienily i nagle okazuje sie ze 6 godzin snu to w zupelnosci ok, a kiedys 10 bylo malo.prasownie lezalo dniami a teraz na biezaco.i wiele moglabym tak wymieniac.
Smigam na dol do kuchni bo sniadanie maz zdobil.jajeczka na miekko.mniam
Bella nie chce straszyc ale u Remika tak sie AZS zaczelo.z tym ze zdiagnozowano mj dopiero jak mial 6 miesiecy a wczesnjej to zgadywaniee bylo.moze skaza, moze alergia kontaktowa,pozniej jak wprowadzalm stale produkty to ze moze uczulony na marchew i tak wkolko.a u nas czerwona plma byla pod brodka i na szyji a nie tak nk to zazwyczaj u niemowlat na poloczkach i to bylo mylace.do tego zucha skora wg pediatry i alergologa choc dla mnie byla ok.
Faktycznie jakas konsultacja by sieprzydala Wam.a nie. A nie zaszkodzi jak bedziesz to natluszczac jakoms emolientem kilka razy dziennie.
Anitka i jak wizyta?
Anitulka super z tak ladnie nocka Wam poszla.gratulacje.

10 lata 8 miesiąc temu #850822 przez Dagnes
Bella jak napisalas o tym placku na buzi to pomyslalam to samo co Remileos - ze to moze byc AZS. Najlepiej jakby to specjalista obejrzal a poki co to nawilzaj czesto emolientem.
Anitka jak tam po wizycie?
U nas dzis 5 dzien bez kupy :(
A moje dziecko pobilo dzis rekord. Jak zasnela wczoraj o 16 to spala do 7 rano dzis oczywiscie z pobudkami na jedzenie i zmiane pieluszki.

Wiktoria

10 lata 8 miesiąc temu #850844 przez MoNiaaa
wow macie jakies cudowne dzieci!!!
zazdroszcze takich spiochow :blush:
Zuzia co prawda juz tylko 2 razy sie w nocy budzi na jedzenie ale pozniej min godzine ja musze usypiac :( o 7 rano jest pobudka(akurat jak Julke musze budzic i jedna reka karmie zuzie a druga ubieram Jule) i ok 9 jest pobudka ale nie zbyt dluga.pozniej juz tylko drzemki na rekach..;/
nie mam juz sily jej nosic a na dodatek wydaje mis ie ze coraz bardziej sie tego domaga nie moge jej odlozyc bo jest straszny placz.czasem sie karuzela zajmie chwilke albo w bujaczku wczoraj nawet we wozku tak plakala ze musialam ja w sklepie wyciagnac :huh: mamnadzieje ze jej to minie bo sie wykoncze.
Julka od kilku dni tez strasznie niegrzeczna jest masakra jakas!!
moze pelnia jest?bo ja w nocy tez jakos zle spie?

remis askierowanie do poradni noatologicznej od kogo dostalas?Zuzka tez jest wczesniakiem ale wlasnie nie dostalysmy skierowania?powinnam sie upomniec? mialam tylko usg glowki wlasnie przez ciemiaczko i tyle.

a moje dziecko znowu sie przekupkalo przez gore i na pleckach odcisnal sie ksztalt serduszka :side:

dziewczyny nie doszukujcie sie w tymspaniu niczego zlego moze pogoda tak wplywa na maluszki ja tam bym sie cieszyla :)

remis a z tym ogarnianiem to masz racje ja tez wiecej zrobie jak mam dzieci niz jak bylam sama a jesczze szybciej sie ogarnie jak nie ma meza bo ma swoj schemat co kiedy robic zeby byc na czas a jak on jest to mi zaburza niby chce pomoc a wszystko wolniej idzie :silly:

http

]

10 lata 8 miesiąc temu #850848 przez niteczka
Witam!
Bella - ja tez mam podobny problem do twojego. Moj maly tez ma sucha skore na buzce, I po lewej stronie na policzku taki czerwony placek, ktory jest dosc suchy. Ale bylismy z tym u lekarza, bo tez myslalam ze moze maly ma AZS, ale babka powiedziala mi, ze jak dla niej to jest ducha skora I zapytala w czym kapie malego I kazala zmienic plum do kapieli. Aha I przepisala nam na ta sucha skore Oilatum krem I Oilatum taki plyn do kapieli( to jest cos na bazie parafiny) I powiem Ci, ze od wizyty u lekarza wykapalam go dwa razy w tym plynie I smarowalam kremem I wyglada jakby ta skora sie troche poprawila, a tego czerwonego placka na policzku juz prawie nie ma. A moze twoje Malenstwo nie ma AZS tylko atopowe zapalenie skory. Bo mi ta doktorka powiedziala, ze gdyby moj maly mial AZS to mialby biegunke I ze wymiotowalby. A jesli nic sie nie poprawi z jego skora to mamy wrocic do lekarza I beda doszukiwac sie przyczyny.

10 lata 8 miesiąc temu #850850 przez niteczka
Remisleos- to prawda, ze jak czlowiek nie mial dzieci to byla masa czasu, ale I tak znalazlo sie wymowke, ze tego czasu brakuje. Jestes dzielna babeczka. Nie wiem czy ja bym sobie dala rada w takiej sytuacji. Moje Malenstwo jest moim pierwszym dzieckiem I caly czas sie uczymy siebie nawzajem. Z drugiej strony nie chce zapeszac, ale raczej nie powinnam narzekac, bo niektorzy maja gorzej ze swoimi dziecmi, ktore przechodza kolki itp.

10 lata 8 miesiąc temu #850875 przez anitkade
Dziewczyny, wizyta masakra. Przyszliśmy i mówię w recepcji, że wizyta u Przybyszowskiego, a babka - to nikt do Was nie dzwonił? Już mi się ciśnienie podniosło, mąż to zacząć tak psioczyć na nie, że go uspokoić nie mogłam. Okazało się, że chory. Już drugi raz w ciągu miesiąca. Ale przyjęła nas inna babka - na szybko, beznadziejnie, o nic nie dopytałam. Taka starsza, ale niezbyt fajna. Powiedziała, że śluz może być od tego, że tyle dni bez kupy było i żeby obserwować. I dała Dicoflor. Ale wiecie co? Mówiłam jej, ze karmię tylko piersią, a ta kretynka mi dała w saszetkach!!! I teraz dwa razy dziennie muszę ściągać mleko, żeby to rozpuścić. A jest też w kroplach ten preparat, normalnie nie mogę z nią. Idę do innego lekarza, zaraz dzwonię się umówić. A wieczorem Hania jeszcze 4 kupy śluzowate zrobiła, czym mnie dobiła kompletnie. Ale w nocy już nie było, tylko taki bąk mokry. Pytała lekarka, czy była jakaś infekcja w domu i tyle. I powiedziała, że jest rewolucja w brzuszku. Potem Hania tak bardzo płakała, ubrać się jej nie dało, jeszcze 2 razy ulała na tej wizycie, a było 1,5 godziny po karmieniu. Porażka, mówię Wam, szkoda nerwów było. Teraz rano też stękała, prężyła się, w końcu położyłam na brzuszek i chyba przysnęła. Całą noc była na brzuszku, pewnie inaczej byśmy nie pospali. Ciekawe, czy ten Dicoflor coś pomoże. I espumisan mamy dalej dawać. Ale jestem zła o te saszetki, mówię Wam. Jeszcze zaliczyłam wtopę w nocy. Bo jadła o 2.00, potem obudziła się o 4.00, ale było za krótko po jedzeniu i nie karmiłam. Potem obudziła się o 5.30 to stwierdziłam, że jadła o 4.00 i za szybko jeszcze. I tak ją prawie do 8.00 przetrzymałam, bo mi się pomyliło, kiedy jadła. Co za wyrodna matka ze mnie. Ahaaa! Jeszcze powiedziała lekarka, że za dużo przybrała i żeby mniej karmić. A na brzuszku najlepiej nie kłaść w ogóle, bo to nie jest fizjologiczna pozycja. A przytyła 260g w tydzień, czyli raczej norma wydaje mi się. Co za babsztyl normalnie.
Bella, skoro sądzisz, ze skaza to odstawiłaś nabiał? Bo jak nie jesz w ogóle nabiału od tygodnia, a to się pogarsza, to chyba nie skaza? Ale idź jeszcze do innego lekarza, ja też tak latam od jednego do drugiego i szukam, który lepszy.

10 lata 8 miesiąc temu #850876 przez Dagnes
Niteczka AZS to jest to samo co atopowe zapalenie skory. Zreszta sam skrot to od pierwszych liter tego schorzenia jest. Ja mam AZS i nigdy nie slyszalam zeby objawem byla biegunka i wymioty. To tyczy sie raczej skazy bialkowej. AZS u dzieci pojawia sie na buzce (szyja i uszka szczegolnie) i na zgieciach konczyn - ja mialam na lokciach i pod kolanami takie suche czerwone stany zapalne. Czasami to az pekala skora.

Wiktoria

10 lata 8 miesiąc temu #850877 przez anitkade
Aha - kupkę zobaczyła. Nie wyśmiała mnie :)

10 lata 8 miesiąc temu #850892 przez anitkade
Umówiłam się na poniedziałek dopiero, bo na dziś był termin, ale nie mam dziś auta, a potem termin na poniedziałek był. Na jutro nie było. Może jakoś wytrzymamy :) Zaraz poczytam o tym lekarzu.

10 lata 8 miesiąc temu #850897 przez kasiek21
anitka
ten dicoflor (bynajmniej właśnie w kroplach) nie jest na receptę więc może idź i kup... owszem do tanich nie należy... za buteleczke 5 ml ja zaplacilam 28 zł. to dużo... aczkolwiek ja mam podawać go 2 razy dziennie po 3 krople tak więc na trochę starczy.. mam go kazał kupić lekarz bo mały miał problem z kupa... nie robił po 3-4 dni. a jak zrobił to zielonoa... podaje go od poniedziałku no i wczoraj była kupa normalna... nawet nie wiedziałam kiedy mały ja zrobił bo tak spokojnie ja robił... i była normalna taka musztardowa :-)

10 lata 8 miesiąc temu #850906 przez MoNiaaa
anitka ale masz przygody z tymi lekarzami :(

z ziaji jest fajny krem na AZS regenerujaco natluszczajacy kosztuje ok 14/15 zl

zuzia miala drzemke 30 min..juz nie mam do niej sily i oczywiscie nic jej nie pasuje tylko na rekach :huh:

http

]

10 lata 8 miesiąc temu #850955 przez niteczka
Dagnes- masz racje to ja cos namieszalam. Przepraszam. Znaczy ja myslalam, ze moj ma skaze bialkowa ale babka wlasnie o tej skazie mowila, ze jakby mial to mialby biegunke I wymiotowalby. A na dodatek na glowie zrobila mu sie taka skorupa, ze masakra. Nie wiem jak my sobie z tym poradzimy.

10 lata 8 miesiąc temu #850956 przez krecia88
Dziewczyny czy pod leginsy/spodenki zakladacie dzieciom jakies rajstopki jak jestescie w domu?

10 lata 8 miesiąc temu #850983 przez Anitulka
Krecia, ja zakładam tylko skarpetki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka