- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

U nas noc cudowna. Ostatnie karmienie po 21 a pobudka o 6

Remis, pewnie masz racje i w twojej sytuacji tez bysmy sobie daly rade, ale naprawdę cie podziwiam i spokojnie mozesz stanowic wzór idealnej matki. Masz mase rzeczy do ogarnięcia z leosiem a jeszcze znajdujesz czas dla remika i malo tego myslisz o bieganiu, sprzataniu i pewnie masie innych rzeczy

Ja mam jedno dziecko,a nawet nie moge sie zabrac za brzuszki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
To jest tak ze jak nie mialm dzieci to po pracy bylam zmeczona, nie mialam czasu poprasowac czy poprzatac.oczywiscie samasie tak usprawiedliwialam bo czasu byla masa.
Urodzil sie Remik i bylo O Matko jak tu sie ogarnac.pierws e 3 miesiace ciezkie.zmeczenie, niedospanie a w domu z grubsza tylko ogarniete.ale ustlilam rytm dnia, lepeiej zorganizowalam czas i bylo juz super.a teraz Leos jest i znowu powtorka.pierwszy miesiac szpital, drugi sie organizowalismy a teraz jest juz dobrze.nie idealnie bo te kolki zaburzaja wieczory ale na to to nie mam rady.trzeba rzeczekac.a wiecie cojest najsmieszniejsze? Przy dzieciach potrafie zrobic wiecej niz te 3 lata temu jak ich nie bylo.chyba priorytety mi sie zmienily i nagle okazuje sie ze 6 godzin snu to w zupelnosci ok, a kiedys 10 bylo malo.prasownie lezalo dniami a teraz na biezaco.i wiele moglabym tak wymieniac.
Smigam na dol do kuchni bo sniadanie maz zdobil.jajeczka na miekko.mniam
Bella nie chce straszyc ale u Remika tak sie AZS zaczelo.z tym ze zdiagnozowano mj dopiero jak mial 6 miesiecy a wczesnjej to zgadywaniee bylo.moze skaza, moze alergia kontaktowa,pozniej jak wprowadzalm stale produkty to ze moze uczulony na marchew i tak wkolko.a u nas czerwona plma byla pod brodka i na szyji a nie tak nk to zazwyczaj u niemowlat na poloczkach i to bylo mylace.do tego zucha skora wg pediatry i alergologa choc dla mnie byla ok.
Faktycznie jakas konsultacja by sieprzydala Wam.a nie. A nie zaszkodzi jak bedziesz to natluszczac jakoms emolientem kilka razy dziennie.
Anitka i jak wizyta?
Anitulka super z tak ladnie nocka Wam poszla.gratulacje.
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Anitka jak tam po wizycie?
U nas dzis 5 dzien bez kupy

A moje dziecko pobilo dzis rekord. Jak zasnela wczoraj o 16 to spala do 7 rano dzis oczywiscie z pobudkami na jedzenie i zmiane pieluszki.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
zazdroszcze takich spiochow

Zuzia co prawda juz tylko 2 razy sie w nocy budzi na jedzenie ale pozniej min godzine ja musze usypiac

nie mam juz sily jej nosic a na dodatek wydaje mis ie ze coraz bardziej sie tego domaga nie moge jej odlozyc bo jest straszny placz.czasem sie karuzela zajmie chwilke albo w bujaczku wczoraj nawet we wozku tak plakala ze musialam ja w sklepie wyciagnac

Julka od kilku dni tez strasznie niegrzeczna jest masakra jakas!!
moze pelnia jest?bo ja w nocy tez jakos zle spie?
remis askierowanie do poradni noatologicznej od kogo dostalas?Zuzka tez jest wczesniakiem ale wlasnie nie dostalysmy skierowania?powinnam sie upomniec? mialam tylko usg glowki wlasnie przez ciemiaczko i tyle.
a moje dziecko znowu sie przekupkalo przez gore i na pleckach odcisnal sie ksztalt serduszka

dziewczyny nie doszukujcie sie w tymspaniu niczego zlego moze pogoda tak wplywa na maluszki ja tam bym sie cieszyla

remis a z tym ogarnianiem to masz racje ja tez wiecej zrobie jak mam dzieci niz jak bylam sama a jesczze szybciej sie ogarnie jak nie ma meza bo ma swoj schemat co kiedy robic zeby byc na czas a jak on jest to mi zaburza niby chce pomoc a wszystko wolniej idzie

- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Bella - ja tez mam podobny problem do twojego. Moj maly tez ma sucha skore na buzce, I po lewej stronie na policzku taki czerwony placek, ktory jest dosc suchy. Ale bylismy z tym u lekarza, bo tez myslalam ze moze maly ma AZS, ale babka powiedziala mi, ze jak dla niej to jest ducha skora I zapytala w czym kapie malego I kazala zmienic plum do kapieli. Aha I przepisala nam na ta sucha skore Oilatum krem I Oilatum taki plyn do kapieli( to jest cos na bazie parafiny) I powiem Ci, ze od wizyty u lekarza wykapalam go dwa razy w tym plynie I smarowalam kremem I wyglada jakby ta skora sie troche poprawila, a tego czerwonego placka na policzku juz prawie nie ma. A moze twoje Malenstwo nie ma AZS tylko atopowe zapalenie skory. Bo mi ta doktorka powiedziala, ze gdyby moj maly mial AZS to mialby biegunke I ze wymiotowalby. A jesli nic sie nie poprawi z jego skora to mamy wrocic do lekarza I beda doszukiwac sie przyczyny.
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Bella, skoro sądzisz, ze skaza to odstawiłaś nabiał? Bo jak nie jesz w ogóle nabiału od tygodnia, a to się pogarsza, to chyba nie skaza? Ale idź jeszcze do innego lekarza, ja też tak latam od jednego do drugiego i szukam, który lepszy.
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
ten dicoflor (bynajmniej właśnie w kroplach) nie jest na receptę więc może idź i kup... owszem do tanich nie należy... za buteleczke 5 ml ja zaplacilam 28 zł. to dużo... aczkolwiek ja mam podawać go 2 razy dziennie po 3 krople tak więc na trochę starczy.. mam go kazał kupić lekarz bo mały miał problem z kupa... nie robił po 3-4 dni. a jak zrobił to zielonoa... podaje go od poniedziałku no i wczoraj była kupa normalna... nawet nie wiedziałam kiedy mały ja zrobił bo tak spokojnie ja robił... i była normalna taka musztardowa

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

z ziaji jest fajny krem na AZS regenerujaco natluszczajacy kosztuje ok 14/15 zl
zuzia miala drzemke 30 min..juz nie mam do niej sily i oczywiscie nic jej nie pasuje tylko na rekach

- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4