BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 8 miesiąc temu #858649 przez gaguka
Kasiek Igorek już jaki duży! Bardzo się zmienił od urodzenia :)
Asia Oliwka super - śliczna dziewczynka!
Anitkade trzymam kciuki żeby wyniki były ok!
U nas dziś piękna pogoda, chcę jak najwięcej czasu spędzić z malutką na dworze - niech się dotlenia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #858655 przez krecia88
Kasiu wygladasz fantastycznie :)

Kurcze ja sie martwie i ciagle kazda kupke ogladam. Odstawilam nabial, ale podobno efekty widac dopiero po 1-2 tygodniach. Mam nadzieje ze wkoncu sie unormuje jakos..

Moja jula tez spi w lozeczku, choc zasypia w roznych miejscach na szczescie.

10 lata 8 miesiąc temu #858678 przez anitkade
Krecia - rozumem zmartwienie. Odstawienie nabiału powinno być rzeczywiście ok. 2 tygodni, tak mi lekarze mówili. Poza tym oglądaj wszystko pod lupą - margaryny itd. Nie jedz żadnych ciast i ciastek ani w ogóle takich produktów, bo mogą mieć białka mleka. Jak sądzisz, że białko to zrób parę dni takiej bardzo restrykcyjnej diety. No i żadne mleka czy sery kozie ani nic takiego, to mit, tak mi lekarka mówiła. Ale jak zobaczyła naszą kupę to powiedziała, że nie jest tak źle, tylko trochę tego śluzu.
A dzisiaj rano jeszcze mi Hania ulała przy jedzeniu. Dosłownie puściła cycka i ulała. Teraz leży i zawodzi znowu, biedulinka.

10 lata 8 miesiąc temu #858749 przez MoNiaaa
Asia Oliwka sliczna jak leleczka :) piekny usmieszek

Igorek maly przystojniaczek :) elegancko :kiss:

zuzia tez juz sie coraz wiecej zajmie ale najlepiej jak ktos jest obok i zagaduje no i rece i tak kroluja

anitka z tym zlapaniem moczu to niezle zawody ja tez nie moglam uzbierac:P dobrze ze przyjmuja taki male ilosci :blink: daj znac co tam wyjdzie

u nas piekna pogoda 21 st w sloncu ale wiatr jest :dry:

http

]

10 lata 8 miesiąc temu #858764 przez joannap1991
Asia powiedz mi były jakies objawy tych bakterii w moczu??

10 lata 8 miesiąc temu #858856 przez remiśleoś
Kurcze Anitka daj znac.mysle ze jk nie ma temperatury to w moczu bedzie ok, no ale lepiej sprawdzic.
Chlopakowi latwiej woreczek zalozyc;)
Krecia Anitka dobrze mowi.wedlin sklepowych i parowek tez nie mozna k maja laktoze.wolowiny i cieleciny tez nie.no i zadnych ciastek.
Ja wczoraj pieklam babeczki do ktorych dodalam pol szklanko mleka.wzielam gryza na probe i dzis 6 krostek na buzi przy uszach.ach wiec nadal bez nabialu.
U nas Leos cos sie poprzestawial .od kilku dni masakra.w nocy je co 2,5 godziny i od 4.30 nie spi.usypia o 7.30 i tak do 13 z przerwami na cyca.i pozniej znowu od 15.30 do 17.00. Robowaln dzis go nawet wybudzac ale nie szlo.nie spal 3 minut ktore przeplakal bo i tak cwiczyc musielismy i spi dalej.i co ja mam zrobic

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #858941 przez joannap1991
Dokładnie 3 miesiące temu o tej porze leżałam na porodówce i czekałam na Zuzke ;)
Dokładnie o 16.45 kończy 3 miesiąće, a ja nadal nie wierze, że ją MAM! kiedy to przeleciało...
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #858963 przez kasiek21
joanna jej jak to zlecialo!! już 3 miesiące... a malutka jest śliczna! i ten jezyczek!! cud!!

kurcze dziewczyny zastanawiam się jakie ciasta na chrzest.. i nie mam kompletnie bladego pojęcia!! :-( doradzcie coś!!

ogólnie do chrztu zostało nam równy miesiąc a ja jestem ze wszystkim w du**e... masakra...

10 lata 8 miesiąc temu #858999 przez gaguka
Joanna Zuzia prześliczna! i te jej oczka cudne :D
Kasiek my też chrzcimy za miesiąc i też jeszcze mam mase rzeczy do zalatwienia - jedynie lokal zarezerwowany ale menu itp dopiero tydzien przed bedziemy wybierac bo nie chrzcimy we Wrocławiu tylko w moim rodzinnym miescie (Puławy) i jedziemy tam dopiero 12.04, musimy jeszcze zgode na chrzest w innej parafi mieć :/ Dziewczyny, a w jakich sklepach szukacie sukieneczki na chrzest? Nie chcę przez internet zamawiać, bo wolę zobaczyć na żywo (rozmiar rozmiarowi nierówny i boję się, że zamówię i nie będzie pasować).
Anitka jak tam wyniki moczu Hani?

10 lata 8 miesiąc temu #859032 przez kasiek21
Ah a to mój przystojniak rozesniany :-)

10 lata 8 miesiąc temu #859056 przez anitkade
Kochane moje - mocz czysty. To dobrze, a z drugiej strony nie wiem, czemu tak płacze strasznie. Lekarka powiedziała, że nie używać nawilżanych chusteczek, a ja nie używam. Że nic nie lać do kąpieli, a nie leję. Pytała, czym smaruję, mówię - Linomagiem. Zdziwiona, powiedziała, że nic nie powinno być, ale na parę dni odstawić Linomag i zasypywać mąką ziemniaczaną i pupę myć bez mydła, tylko wodą. Mydłem najwyżej paszki i szyjkę. Spróbujemy.
Joanna - zleciało faktycznie. Niebawem i nam stuknie 3 miesiące. A pamiętam jak wczoraj, jak odliczałyśmy, ile jeszcze zostało. Zuzia jest przecudna, oczy ma zabójcze, będzie łamać serca jak nic.
Dziewczyny chrzczące - miłych przygotowań i nie dajcie się zwariować. Ja nawet nie wiem, kiedy zrobimy. Nic się nie załatwia na razie.
Remiś, co do spania - ja nieraz Hanię przetrzymywałam przed kąpielą, ale tylko było gorzej. Zasypiała, ale na 10-20 minut. Za to nie zajmuję się nią nocą. Przewinę nakarmię odbeknę i odkładam. Ewentualnie wciskam smoka zza głowy, żeby mnie nie widziała. Zasypia długo, nieraz do 22.00 lub 23.00 (i tak krócej niż kiedyś), ale po nocnych pobudkach śpi ładnie. Za to ostatnio w dzień zasypia z wielkim trudem. Zmęczona, ryczy, ale nie chce zasnąć. Nie umie się wyciszyć. No i coś jej dolega ewidentnie. Nieraz tak żałośnie płacze, tak widać, że cierpi. Nieraz też wrzeszczy i strasznie kopie. Ale nie podkurcza nóg tylko kopie jak dzika na zmianę. A czasami też podkurcza, ale wtedy nie drze się tak, tylko koncentruje. A co do mleka - dzisiaj wypatrzyłam mleko ryżowe. Aż prawie kupiłam, ale odłożyłam, a teraz żałuję, bo drugi raz nie pójdę, a miałabym ochotę nawet. I jest też mąka gryczana, ale 7zł za taki mały woreczek, może 250g tam jest... Nie wiem, o co chodzi. Gryka przecież nie jest jakąś egzotyczną rośliną, kasza jest tania. No nic, na razie nie piekę i w ogóle nie cuduję. Jestem na ścisłej diecie bezmlecznej do soboty. A od soboty na bezglutenowej. Czy chleba nie będę jadła, bo i tak nic innego nie jem.
Zabawna rzecz mi się przytrafiła dziś (no dobra, ani nie mnie, ani zabawna) - otóż moja spacerowa koleżanka złapała gumę, bo gwóźdź był na chodniku i poszłyśmy do serwisu ogumienia i zrobili jej to od ręki za 5 zł. Ale śmiała się, że takiego klienta chyba jeszcze nie mieli :) Fajne to było. I taki miły pan był tam.

10 lata 8 miesiąc temu #859096 przez Zanka1989
Witam Dziewczyny po dluuuugiej przerwie.
Moja Lenusia znów na kilka dni wylądowała w szpitalu (biegunka come back). Na szczęście jesteśmy już w domku i malutka dochodzi do siebie. Niestety 6 tygodniowy pobyt w szpitalu bardzo się na niej odbił. Nie zostanie z nikim innym tylko ze mną. Wpada w histerię gdy babcia próbuje ją ponosić na rękach, ale powolutku próbujemy ją przekupić.
My noce mamy super spokojne. Lenka dostaje butlę ok. 20.30 i wstaje ok. 6-7, więc nie mam co narzekać :)
Mam do Was pytanko - czy zdarzyło się Wam, że dzieciaczki płaczą przed zrobieniem siku? U nas tak niestety jest, robiliśmy już USG, 2 razy badaliśmy mocz i wszystko w normie.

10 lata 8 miesiąc temu #859101 przez remiśleoś
Anitka to mleko ryzowe to niezbyt mleko przypomina smakiem.taki slodki napoj mleczny, ja nie przepadam.mak jest ok, nawet ciasto z niej robilam i bylo dobre.
Szkoda tej Hani.ale tak jk myslalam mocz czysty.przewazni jedt przy tym temperatura.ja nadal obstawiam lekkie kolki u Was.sprobuj ten sab simplex

10 lata 8 miesiąc temu #859121 przez Anitulka
Joanna, super te Twoje zdjęcia wychodzą- oczywiście modelka prześliczna ;)

Kasiek, Igorek orzystojnuacha jak sie patrzy :)

Anitka, czyli nadal bidulko nie wiesz co dolega Hani. Tez bym obstawiala jednak kolke, moze nie jest typowa (Pola to taki wrzask robila jakbysmy ja ze skory obdzuerali i muala wsztstkie typowe objawy), ale jednak... spróbuj tych kropelek co remis poleca, my nawet je kupilismy ale nigdy nie uzylismy bo na szczęście wszystko przeszlo.

Zanka, biedna twoja Lenka :( duzo zdowka zycze i powodzenia w przekupstwie ;)

10 lata 8 miesiąc temu #859128 przez Anitulka
A! Pola ma koło ust takie suche placki (coś jakby liszaje?), myślałam że to od tego ślinienia, ale takie same ma na pupie w miejscu falbanek od pampersa (myslalam że ja obcierają) i dopiero dziś skumalam że sa takie same... Co to może być? Macie jakieś pomysły?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka